News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Lopetegui, απ’το να γελάει με τις αποδοκιμασίες σε έναν δημοσιογράφο στο να διαφεύγει απ’τα κοινωνικά δίκτυα

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Του Enrique Marín

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram, μετά το αμφιλεγόμενο retweet ενός μηνύματος στο οποίο επικρίνεται ο Τύπος για το ότι είναι πολύ κολλημένος με τον Cristiano


Ήταν η στιγμή, δεν ξέρω αν η πιο τραγική ή πιο κωμική, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς, της παρουσίασης του Lopetegui ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι οπαδοί που ήταν στα επίσημα του Santiago Bernabeu Stadium αποδοκίμασαν τον δημοσιογράφο που ρώτησε τον Julen αν πίστευε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, καθώς μόνο λίγες μέρες πριν είχε πει ότι ο Leo Messi ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία. «Ο Κριστιάνο είναι ο παίκτης που θέλω να’χω δίπλα μου πάντα, πάντα. Και προφανώς ο καλύτερος στον κόσμο είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης», απάντησε με ένα χαμόγελο απ’άκρη σ’άκρη ο νέος προπονητής της λευκής ομάδας, ανάμεσα στο χειροκρότημα των ίδιων αυθόρμητων που για μια στιγμή μετέτρεψαν τη συνέντευξη Τύπου σε μια γιορτή. Ένα επαίσχυντο θέαμα ώστε μετά από λίγες μέρες να γινόταν επίσημη η αποχώρηση του Πορτογάλου στη Γιουβέντους...

«Ο Κριστιάνο είναι ένας απ’τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει κι ο σύλλογος του διευκόλυνε την αποχώρηση αναγνωρίζοντας την εξαιρετική κληρονομιά που έχει αφήσει». Έτσι αποτίναξε ο πρώην Ισπανός ομοσπονδιακός το ερώτημα που αργά ή γρήγορα επρόκειτο να πρέπει να απαντήσει, πλέον χωρίς κοινό να αποδοκιμάζει τον δημοσιογράφο που του το έκανε και να επευφημεί την απάντησή του, αν και, πάνω απ’όλα, χωρίς τον CR7 στην Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο αλλάζει εντελώς την διακόσμηση, αν και δεν παύει λόγω αυτού να δημιουργεί την προσοχή των οπαδών και επομένως των δημοσιογράφων.

«Ξέρατε πριν υπογράψετε ότι έφευγε ο Cristiano;», ήταν η επόμενη ερώτηση για τον Julen στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με αθλητική φόρμα. «Όταν υπέγραψα ανήκε ακόμα, αλλά σύντομα εξέφρασε την πρόθεσή του να φύγει και η έξοδός του πραγματοποιήθηκε. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση να επανεφεύρουμε την ομάδα χωρίς τον Κριστιάνο, να την κάνουμε ανταγωνιστική και να παίζει για όλους τους τίτλους», απάντησε ο guipuzcoano τεχνικός. Και, για τελείωμα, το ερώτημα του εκατομμυρίου: "Χρειάζεστε άλλο εννέα;". «Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό που έχω πει θα γίνει με αυτούς τους παίκτες που έχουμε. Αναμένουμε έξι εξαιρετικές μεταγραφές. Ramos, Varane, Modric, Kovacic, κλπ... Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ομάδα που έχουμε. Πεπεισμένοι ότι θα παλέψουμε για όλους τους στόχους. Από εκεί και πέρα ευτυχισμένοι, δουλεύοντας για να προσπαθήσουμε να’μαστε μια καλή ομάδα. Αν δεν έρθει ή δεν φύγει κανένας θα’μαι ένας ευτυχισμένος προπονητής». Μια ομιλία πολύ επίσημη, πάμε.


Μια συνδεσμίτρια, στην αίθουσα Τύπου

Τέτοιος ήταν ο αριθμός των ερωτήσεων που δέχθηκε ο Julen στο Μαϊάμι για την αποχώρηση του Κριστιάνο, εκείνου του παίκτη για τον οποίο που είπε ότι «πάντα, πάντα τον θέλω δίπλα μου» κι ότι «προφανώς» είναι ο καλύτερος στον κόσμο, που μια María Tilde, συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του συνδέσμου Real Madrid Sur de Florida και που δεν είναι πολύ καλά γνωστό με ποια ιδιότητα ήταν παρούσα στην εν λόγω συνέντευξη Τύπου, δημοσίευσε ένα tweet διαμαρτυρόμενη γι’αυτό κι αποκαλώντας κολλημένους «κάποιους δημοσιογράφους». Φυσικά το χειρότερο ήρθε όταν απ’τον λογαριασμό του Julen Lopetegui έγινε retweet στο εν λόγω μήνυμα, το οποίο λογικά σημαίνει ότι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σύμφωνος με αυτό τον προβληματισμό.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, απ’τον σύλλογο του ζήτησαν εξηγήσεις κι ο Julen υποστήριξε ότι αυτός δεν ξέρει ούτε πως να κάνει retweets, έτσι ώστε δεν είχε καμία σχέση με τη διαμάχη που προέκυψε απ’αυτό. Μέχρι πρόσφατα, αν και προφανώς η σχέση δεν έχει κλείσει όπως θα έπρεπε, ο Lopetegui είχε προσλάβει μια εταιρεία που είχε αναλάβει την επικοινωνία του. Το άσχημο συμβάν του retweet είναι ένα καλό παράδειγμα του ότι επίσης και στη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων θα πρέπει να’χεις καλούς συμβούλους. Και είναι ότι το πράγμα δεν έμεινε εκεί, καθώς ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να κλείσει τους λογαριασμούς του στο Twitter και το Instagram, στους οποίους δεν ήταν πολύ ενεργός, αλλά είχε ένα μεγάλο αριθμό ακολούθων (140.000 στο Twitter και σχεδόν 250.000 στο Instagram ), το οποίο είναι άλλο σοβαρό σφάλμα επικοινωνίας. Δεν γίνεται να σκοτώσεις το σκυλί για να σκοτώσεις την οργή σου.

«Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν το δικαίωμα να μιλούν οι λεγεώνες των ηλίθιων που πριν  μιλούσαν μόνο στα μπαρ μετά από ένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα», είπε κάποτε ο Ουμπέρτο ​​Έκο. «Αυτοί σιωπούσαν γρήγορα και τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλάνε μ’έναν Νομπελίστα. Είναι η εισβολή των ανόητων. Η τηλεόραση έχει προωθήσει τον ανόητο του χωριού, σε σχέση με τον οποίο ο θεατής αισθάνεται ανώτερος. Το δράμα του διαδικτύου είναι ότι έχει προωθήσει τον ανόητο του χωριού στο επίπεδο του κομιστή της αλήθειας».

Δεν έχει άδικο ο Ιταλός μυθιστοριογράφος, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν πολλοί ανόητοι, αλλά όπως υπάρχουν και στην κοινωνία εν γένει. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις ποτέ είναι να φεύγεις, όπως έχει κάνει ο Lopetegui μετά την πρώτη διαμάχη του ως προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε μένα τουλάχιστον δεν φαίνεται το πιο έξυπνο μέτρο από κάποιον τόσο έξυπνο όσο ο Julen, αν και φυσικά το πιο άνετο και το πιο σύμφωνο με την πολιτική της απομόνωσης του συλλόγου στον οποίο εργάζεται. Πρέπει να δεις πόσο σύντομα έχει εξαπλωθεί το κακό...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.