News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μην είστε (i)lusos: Ο Messi είναι πάντα εκεί και τον Cristiano πρέπει να τον περιμένεις (και να του πασάρεις)

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Του Enrique Marín

Το 'hat-trick' του σε μια καταστροφική Real χρησίμευσε στον Πορτογάλο για να πάρει αυτοπεποίθηση στις παραμονές της υποδοχής της PSG. Η Μαδρίτη ζει εδώ και καιρό απ’τα γκολ του, αλλά ποδόσφαιρο δεν της προσφέρει καθόλου


Εκτός κι αν πρόκειται για έναν Πορτογάλο σοβινιστή και/ή madridista της φατρίας florentinista, αμφιβάλλω ότι υπάρχει ένας οπαδός ποδοσφαίρου ο οποίος δεν βλέπει ότι ο Λέο Μέσι ούτε καν επιδέχεται συγκρίσεων. "Καμία σύγκριση δεν είναι δυνατή με τον Messi, είναι σ’ένα άλλο επίπεδο", είπε ο Pep Guardiola. Λοιπόν, επιδεχτείτε τις, τις επιδέχεται, αλλά για να κερδίσει σ’όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού που συγκρίνονται. Κι όχι, ούτε καν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν τεράστιο επιθετικό, αλλά του οποίου η σχέση έχει υπάρξει πάντα,είναι και θα’ναι περισσότερο με το γκολ παρά με το παιχνίδι, ως εκ τούτου εξαρτάται τόσο απ’το να τα βάλει, όχι μόνο για να δικαιώσει τον εαυτό του, αλλά και για να’ναι ευτυχισμένος.

Το εξήγησε πρόσφατα ο César Luis Menotti μ’έναν πολύ γραφικό τρόπο: «Ο Messi είναι ένας άγγελος. Μπροστά στη δυσκολία να τελειώσει, δεν διστάζει:ψάχνει την πάσα-γκολ. Ο Κριστιάνο χρειάζεται να σκοράρει πάντα για να πει “εγώ είμαι εδώ”. Ο Μέσι δεν χρειάζεται ούτε καν να σκοράρει ένα γκολ επειδή η παρουσία του είναι η κατασκευή του ποδοσφαίρου της ομάδας του». Η αλήθεια είναι ότι ο Αργεντινός το κάνει αυτό για πολλά χρόνια, με τον Andrés Iniesta ως καλύτερο σύμμαχο, αλλά φαίνεται ότι είναι τώρα, όταν έχει φτάσει στην ποδοσφαιρική ωριμότητα και δεν παύει να εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι, όταν η απόλυτη υπεροχή του είναι αδιαμφισβήτητη, εκτός για τους προηγούμενους υποδειγμένους.

Ο καταστροφικός (ένας ακόμα) αγώνας της Real Sociedad στο Bernabéu χρησίμευσε στον Cristiano για να δει και πάλι τέρμα. Το έκανε με τρία σχετικά απλά γκολ, ειδικά το τρίτο, σ’ένα δώρο απ’τον Αργεντινό τερματοφύλακα Rulli. Στα άλλα δύο, το 2-0 στο 26ο λεπτό και το 4-0 στην 36ο, η άμυνα της donostiarra ομάδας του έδωσε όλα τα είδη των ευκολιών για να ικανοποιήσει την goleador όρεξή του. Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χρόνια που ζει απ’το γκολ ή τα γκολ του Πορτογάλου, το πραγματικό «9» της ομάδας που καθοδηγεί ο Ζινεντίν Ζιντάν, ως εκ τούτου την έχει επηρεάσει τόσο η ξηρασία του.

Ένα 'hat-trick' ακριβώς πριν απ’την PSG

Το 5-2 στη Real του Eusebio, στην οποία την περασμένη σεζόν ακούστηκε το φλάουτο και θεώρησε εαυτόν φλαουτίστα χωρίς καν να γνωρίζει σολφέζ, ήταν εξαιρετικά παραπλανητικό. Ψυχολογικά δεν χωράει αμφιβολία ότι τους λευκούς τους ήρθε πολύ καλά στις παραμονές της υποδοχής της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο αντίπαλός της έβαλε επίσης πέντε στη Deportivo την προηγούμενη αγωνιστική κι εκεί είναι η οδυνηρή εικόνα που έδωσε στο Chamartin πριν ακόμα απ’το πρώτο λεπτό, όταν έχανε 1-0.



"Αν ο Messi είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία; Ναι". Έτσι κατηγορηματικός ήταν ο Quique Sánchez Flores πριν αντιμετωπίσει τη Barca στο Copa. «Έχουν υπάρξει λίγοι αθλητές που με κάνουν να καθίσω στον καναπέ, κι αυτός έχει υπάρξει ένας. Έχω καθίσει επίσης για τον Ronaldo Nazario, τον Jordan, τον Μαραντόνα... Ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Είναι στο «top 10», ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο. Αν δεν υπήρχε ο Ρονάλντο, δεν θα υπήρχε συζήτηση με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο», πρόσθεσε ο Quique, ο οποίος δεν θα μπορούσε να το’χε πει αυτό αν αντί για την Εσπανιόλ καθοδηγούσε την Ρεάλ Μαδρίτης. Ρωτήστε τον Rafa Benitez αν δεν είναι έτσι...

«Ο Κριστιάνο αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος απ’τον Μέσι· δεν το λέω εγώ, το λέει η FIFA», δήλωσε ο Florentino Pérez μετά το τελευταίο γκαλά των βραβείων The Best, στο οποίο ο Πορτογάλος επιλέχθηκε και πάλι καλύτερος παίκτης της χρονιάς, όπως κι ο Zidane καλύτερος προπονητής, σε περίπτωση που το είχατε ξεχάσει. «Όπως υπήρξε μια εποχή στην οποία ο καλύτερος ήταν ο Ντι Στέφανο, πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τώρα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ακόμα κι αν ο Μέσι ή ο Neymar είναι εξαιρετικοί παίκτες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος δεν ξέρουμε αν μιλάει σαν ένας φανατικός ή για φανατικούς.



Στο βάρος κερδίζει επίσης ο Λέο

Για εκείνους που μετρούν τα πάντα σε βάρος, δηλαδή, ανάλογα με το τι κερδίζουν, σε συλλογικό επίπεδο οι αριθμοί μιλάμε για 30 τίτλους για τον Messi, όλοι με τη Μπαρτσελόνα και 24 για τον Cristiano, 8 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 16 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τις αντίστοιχες εθνικές τους, η νίκη με 2-1 είναι επίσης για τον Messi. Ο rosarino κέρδισε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Κ 20 κι ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο Πορτογάλος ήταν πρωταθλητής του Euro της Γαλλίας. Από μια πιο υποκειμενική άποψη, μπορεί να συζητηθεί εάν η κατάκτηση του Cristiano είναι πιο πολύτιμη απ’αυτές του Messi. Αριθμητικά, ο Messi κέρδισε περισσότερα με την Αργεντινή απ’ότι ο Cristiano με την Πορτογαλία.

Όσο για τα ατομικά βραβεία -τουλάχιστον τα πιο σημαντικά-, ο Λέο κερδίσει 24-22, αν κι ο Μέσι έχει πει πάντα ότι αυτό είναι το τμήμα που τον σαγηνεύει λιγότερο, καθώς δίνει προτεραιότητα στις συλλογικές νίκες έναντι των ατομικών. «Του έχω πει ότι είναι μια περηφάνια να’χω έναν παίκτη σαν κι αυτόν. Έχει κερδίσει δύο The Best και θα κερδίσει την πέμπτη Χρυσή Μπάλα», είπε ο Florentino Pérez ότι είπε στον Cristiano. Γνωστή είναι η εμμονή του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης μ’αυτού του τύπου τα τρόπαια τα οποία κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο, αν κι αυτού του χρησιμεύουν για να παραπλανάται ή να παραπλανεί, εκτός απ’το να «βλασφημεί» λέγοντας ότι ο Πορτογάλος είναι καλύτερος απ’τον Μέσι. Είναι αυτό που ισχύει όταν ζεις σ’ένα μόνιμο ψέμα: ότι καταδικάζεις τον εαυτό σου στη ζωή.

*ilusos=ονειροπόλοι

luso=άλλη ονομασία του Πορτογάλου στα ισπανικά



Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.