News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Pérez κουράζεται απ’την Chelsea και θέλει τον Courtois ελεύθερο

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Του Antonio Sanz

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να περιμένει την Τσέλσι, η οποία δεν βρίσκει έναν ξεκάθαρο αντικαταστάτη του Courtois και τεντώνει το λάστιχο για να προσπαθήσει να πάρει ένα κομμάτι για τον Βέλγο που ο Φλορεντίνο δεν δέχεται


9 Αυγούστου, 6 μ. μ., τοπική ώρα Αγγλίας. Αυτή είναι η προθεσμία που έχει ο Thibaut Courtois για να πείσει την ηγεσία της Chelsea και να μπορέσει να υπογράψει για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η λαχτάρα του εδώ και χρόνια. Αν και είναι αλήθεια ότι θα τον εξυπηρετούσε επίσης να επιστρέψει στην Atleti, όπου παρέμεινε δανεικός για τρεις σεζόν. Ο λόγος, γνωστός με το παραπάνω, είναι η επιθυμία να ζει στην πόλη όπου κατοικούν τα παιδιά του, με τέτοιο τρόπο ώστε έχει απορρίψει επανειλημμένα τις προτάσεις για επέκταση της σύμβασης που του έχουν παρουσιάσει οι Λονδρέζοι. Τη μια μετά την άλλη, ο Βέλγος τερματοφύλακας έχει αρνηθεί, αφήνοντας να πεθάνει μια σύμβαση που τώρα αντιμετωπίζει την τελική ευθεία. Ο τερματοφύλακας έχει βάλει τον αγγλικό σύλλογο σ’ένα σταυροδρόμι: ή τον πουλάει σ’αυτήν την αγορά (θα μπορούσε επίσης να το κάνει στο παράθυρο του χειμώνα) ή απ’την 1η Ιανουαρίου και μετά θα μπορεί να διαπραγματευτεί τον προορισμό του και να αποχωρήσει απ’την οντότητα, χωρίς πληρωμή, τον Ιούνιο του 2019. Αλλά ο Roman Abramovic δεν είναι άνθρωπος εκβιασμών. Γι’αυτό, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τον αντικαταστάτη για μια τέτοια ειδική θέση, καθυστερεί την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι συνομιλίες μεταξύ του José Ángel Sánchez και της Marina Granovskaia πραγματοποιούνται με το σταγονόμετρο. Η ροή φαίνεται λίγη για τους λευκούς, οι οποίοι παραδόξως είναι αυτοί που δείχνουν περισσότερη βιασύνη για να καταλήξουν στην συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν ανοικτές, αλλά ο Florentino Pérez έχει αποφασίσει ν’αλλάξει την τακτική. Τα δύο στελέχη αναμετρώνται όπως σε μια παρτίδα σκάκι, αλλά κανείς δεν θέλει να τεντώσει το σχοινί. Η πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης περνά απ’το να μην πληρώσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες (λιγότερο από 34 εκατομμύρια ευρώ), ποσό που, καταλαβαίνουν, είναι κάτι περισσότερο από κερδοφόρο για κάποιον που μπορεί να έχει την ελευθερία του μέσα σε λίγο περισσότερο από 10 μήνες. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Courtois έχει ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες στην σοφίτα της Concha Espina. Η απόδοση του Βέλγου έχει προκαλέσει να μελετάει η Τσέλσι την πώληση του, αλλά για ένα ποσό κοντά στην απόκτηση αυτού που θα τον αντικαταστήσει. Εξ ου και η απροθυμία να πουλήσουν οι Λονδρέζοι, οι οποίοι αποδέχονται ότι είναι καλύτερο να μείνουν μ’αυτό που έχουν, παρά το ότι θα χάσουν το χυμώδες έσοδο, ώστε μετά, να υπογράψουν με ηρεμία τον νέο ένοικο.

Ο Courtois έχει καταστήσει σαφές στη Granovskaia ότι δεν θα επεκτείνει τη σύμβαση. Αλλά αυτή η «προσβολή» δεν είναι σημερινή. Η Τσέλσι γνωρίζει τις επιθυμίες του Βέλγου εδώ και μήνες. Ωστόσο, δεν έχει κινηθεί για να βρει αντικαταστάτη. Το αγόρι αποφάσισε να ενταχθεί στο «μπλε» ρόστερ, όταν ο Μουρίνιο του κατέστησε σαφές ότι θα’ταν ο βασικός τερματοφύλακας μπροστά απ’τον άθικτο Τσεχ, ο οποίος μετά από ένα χρόνο συμβίωσης επέλεξε να πάει στα βόρεια της πόλης. Όταν ο Tibu διαπίστωσε ότι η υπόσχεση του βασικού είχε εκπληρωθεί από πλευράς του Mou, συμφώνησε να υπογράψει τη μοναδική ανανέωση μέχρι στιγμής: τον Σεπτέμβριο του 2014 ανακοινώθηκε μια δέσμευση για πέντε σεζόν. Ήταν το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Αμπράμοβιτς πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ στη Γκενκ για τον τερματοφύλακα του μέλλοντος. Μιας και η Atleti τον δελέασε, αλλά δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί με το ρωσικό κεφάλαιο, ζήτησε τον δανεισμό για να κερδίσει στο παρόν. Έτσι, μέχρι τρεις συνεχόμενες. Κι εκεί γεννήθηκε η ερωτοτροπία του με τη Μαδρίτη.

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης λένε ατέλειωτα ότι αντικαταστάτης του Courtois θα’ναι ο Jordan Pickford, ο νέος τερματοφύλακας της Έβερτον που έχει κάνει τόσο καλό Mundial με την Αγγλία. Ήταν καιρός πια να ξεπροβάλει ένας καλός Άγγλος τερματοφύλακας, αλλά ο σύλλογος της πόλης του Λίβερπουλ διατηρεί την πρόθεση να επανεξετάσει την τρέχουσα σύμβαση του τερματοφύλακα, η οποία λήγει το 2022. Μόλις ένα χρόνο πριν πλήρωσε ήδη στην Σάντερλαντ 30 εκατομμύρια λίρες... Περιέργως, το ίδιο ποσό που προτίθεται να πληρώσει ο Florentino. Έτσι, στην Τσέλσι δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί, τεντώνει το σχοινί και προτίθεται να εξαντλήσει τις προθεσμίες ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης ν’αποφασίσει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για τον Courtois.

Μ’αυτό το πανόραμα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μεταφέρει στον αθλητικό σύμβουλο του Βέλγου μια επιλογή που πρέπει να εκτιμήσει αυτός: ν’αντέξει αυτή τη σεζόν στην Τσέλσι, να πάρει μια καλή αποζημίωση για την αναμονή και να προσγειωθεί χωρίς δαπάνη, ελεύθερος, στο λευκό club. Μένει να μάθουμε αν ο Courtois θα ζήσει από και για τον κίνδυνο. Αυτό του να παίξει ή να πάει στον πάγκο δεν είναι συζητήσιμο με τον Sarri. Το’χει αποδείξει ήδη. Εάν ο Βέλγος είναι καλά, ο νέος προπονητής θα τον βάζει. Ο Ιταλός προπονητής δεν δέχεται πιέσεις. Έζησε ήδη μια παρόμοια υπόθεση με τον Pepe Reina, ο οποίος έφτασε στο τελευταίο έτος της σύμβασης χωρίς να ανανεώσει με τη Νάπολι. Κι έπαιξε τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση, η Ρεάλ Μαδρίτης θα εξαντλήσει τη διαπραγμάτευση με την Τσέλσι, αλλά έχει επίσης θέσει στον τερματοφύλακα την επιλογή να αντέξει στο Λονδίνο. Τα μέρη θα παλέψουν για τη συμφωνία, αλλά βάζουν επίσης στοιχήματα του όλα ή τίποτα για να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλο.

Και είναι ότι τον Lopetegui δεν τον προτρέπει ο Courtois. Αρχικά, επειδή ο κατάλογος των τερματοφυλάκων είναι ειλικρινής στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Navas είναι ένας ειδικός στο ν’ακούει ότι του’ρχεται αντικαταστάτης. Αξιομνημόνευτη αποδείχτηκε στο 2015 η αποτυχημένη υπογραφή στο Μάντσεστερ στην ανταλλαγή με τον De Gea. Μετά ήρθε το ενδιαφέρον για τον Kepa, αλλά ως καλός γάτος, ο Keylor έχει πάντα μια τελευταία ζωή. Προστατευόμενος απ’τον Zidane κι απ’τον Ramos, δεν επιθυμεί να φύγει ακόμα κι αν υπογράψει ο Βέλγος. Είναι σαφές ότι έχει αποδείξει με το παραπάνω ότι είναι περισσότερο από ικανός να υπερασπιστεί επιτυχώς το τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης. Όσο για τον Casilla, τα περασμένα Χριστούγεννα απέρριψε μια προσφορά της Deportivo για να φύγει απ’το club. Η θεωρία του είναι ξεκάθαρη: ο Keylor δεν θα αντέξει σε μια υποθετική παρουσία στον πάγκο, κάτι που ο Kiko αποδέχεται χωρίς υπεκφυγές ως ρόλο του στο ρόστερ. Κι ο Lunin, 19 ετών, Ουκρανός, μία απ’τις φετινές μεταγραφές. Με μια δέσμευση που υπογράφηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2024, υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει την σεζόν ως τρίτος τερματοφύλακας για να εγκλιματιστεί, να προσαρμοστεί και να τοποθετηθεί στο γκρουπ. Το φυσιολογικό είναι να καταλήξει να συμμετάσχει στην Καστίγια. Με όλο αυτό το υλικό, γιατί να μην περιμένει για ένα χρόνο τον Courtois; Θα δούμε αν ο Φλορεντίνο αντέξει το τράβηγμα κι αποφύγει την απόκτηση του καλύτερου τερματοφύλακα του Ρωσία 18.  Ο Keylor προσγειώθηκε ήδη ως μία απ’τις αποκαλύψεις του Βραζιλία 14. Και συνεχίζουν ακόμα να του αναζητούν αντικαταστάτη.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.