News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τι φάλτσαρε περισσότερο, το φιλί του Odriozola ή το να βλέπεις τον άλλο Álvaro (Arbeloa) ως Κικέρωνα;

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Του Enrique Marin

Ο Odriozola πάει, απ’το να λέει ότι τον ενοχλεί να τον αποκαλούν madridista, στο να φιλάει το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Arbeloa εκπροσωπεί το σύλλογο... ή το γραφείο εκπροσώπησης του donostiarra;


Οποιοσδήποτε έβλεπε την παρουσίαση του Álvaro Odriozola ως πρώτη υπογραφή της εποχής Julen Lopetegui στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιθανό να του τραβούσε την προσοχή η παρουσία του άλλου Alvaro, Arbeloa, στο ρόλο που συνηθίζει να διαδραματίζει ο Emilio Butragueño, διευθυντής των θεσμικών σχέσεων, εκτός κι εάν η μεταγραφή, είναι ξεκάθαρο, είναι πιο φανταχτερή και τότε αναλαμβάνει απ 'ευθείας ο πρόεδρος. Ναι, η επίσημη εκδοχή είναι ότι, συμπτώσεις της ζωής, αυτός που ήταν επίσης δεξιός λευκός μπακ, ενεργεί σήμερα ως πρεσβευτής του club. Ωστόσο, συμβαίνει η σύμπτωση ότι ο Alvaro Arbeloa έχει μια στενή σχέση με το γραφείο εκπροσώπησης που έχει οδηγήσει -αν και ίσως θα’πρεπε να πω έχει φέρει, και φαίνεται το ίδιο, αλλά δεν είναι- τον donostiarra παίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Για μένα είναι μια τεράστια τιμή να’μαι δίπλα σ’έναν μεγάλο παίκτη που έρχεται στη Ρεάλ Μαδρίτης για να προσφέρει το ταλέντο, την ποιότητα και τη θυσία του σε αυτή την ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σ’έχουμε και σιγουρότατοι ότι θα πετύχεις εδώ», είπε ο Arbeloa στον συνονόματό του, Odriozola. «Το λέει ως μέλος του γραφείου εκπροσώπησής του ή του club;», ήταν η καυστική απάντηση από κάποιον στο μήνυμα του Twitter που έθεσε στον λογαριασμό του ο αδελφός του, Yago Arbeloa, δηλαδή, πρόεδρος της ψηφιακής εταιρείας «μάρκετινγκ» και επικοινωνίας Hello Media Group, μέλος του Best of You, το εν λόγω γραφείο εκπροσώπησης του πρώην παίκτη της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο οποίο τον έφερε ο Esteban Granero, νυν παίκτης της Εσπανιόλ κι αδελφός του Pedro Granero, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Ασίας του Best of You. Παρεμπιπτόντως, ο Πειρατής πήρε επίσης, για το γραφείο, απ’τα αποδυτήρια του Zubieta, τους Sergio Canales και Héctor Hernández. Δηλαδή, την πλειοψηφία των πελατών που έχει το γραφείο. Με παρακολουθείτε;

«Γνωριζόμαστε απ’τον αδελφό μου, Alvaro, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Óscar [Ribot] τέσσερα χρόνια και ήταν υπεύθυνος για την εικόνα, την επικοινωνία και τις χορηγίες του», σχολίασε ο Yago Arbeloa σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε η εφημερίδα «Expansion», σε περίπτωση που απέμεναν αμφιβολίες για τη στενή σχέση μεταξύ αυτού που ανέλαβε να παρουσιάσει ως νέο παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης κάποιον που εκπροσωπείται απ’το γραφείο του αδελφού του. Ως εκ τούτου μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον αμφίβολο το ότι ο Alvaro Arbeloa ήταν, τι σύμπτωση, δίπλα στον Álvaro Odriozola, και φυσιολογικό να του είπε ότι «θα κάνουμε το αδύνατο για να νιώθεις σαν στο σπίτι και να αισθάνεσαι ότι είναι η οικογένειά σου». Πράγματι, σ’αυτή την περίπτωση τα πάντα μένουν στο σπίτι, γιατί σ’όλα όσα λέγονται εδώ προστίθεται η στενή σχέση του γιου του Florentino Perez με τα περισσότερα μέλη του Best of You, τα περισσότερα με madridista παρελθόν, όπως ο Paco de Gracia ή ο Miguel Pardeza, εκτός απ’τον προαναφερθέντα Ribot.

Αν και είναι αλήθεια ότι το όνομά του συνδεόταν επίμονα με τη Ρεάλ Μαδρίτης πολύ πριν απ’την άφιξη του Lopetegui στον πάγκο του Μπερναμπέου, είναι προφανές ότι ο Julen έχει υπάρξει καθοριστικός ώστε το λευκό club να’χει πληρώσει, αν όχι τη ρήτρα των 40 εκατομμυρίων, όπως έπρεπε να απαιτήσει ο πρόεδρος της Real Sociedad, Jokin Aperribay, περισσότερα από 30 εκατομμύρια για έναν παίκτη που δεν είχε εγγυημένο το να’ναι βασικός στο Anoeta και θα ξεκινάει ως αναπληρωματικός του Carvajal στο Μπερναμπέου. Έχει το πράγμα του ότι ο Florentino Pérez προσδιόρισε τη Ρεάλ "διάσημο φιλικό club", αν και μετά το συμβάν με τον Asier Illarramendi, το ίδιο θα μπορούσε να πει κι ο Aperribay.

Αλλά εκτός απ’την αμφίβολη παρουσία του Arbeloa, έστω κι αν ήταν μόνο για ένα θέμα ευπρέπειας, η εικόνα που φάλτσαρε περισσότερο στην παρουσίαση του Odriozola ήταν αυτή του donostiarra να φιλάει το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτον, επειδή φάνηκε ψεύτικη. Και, πάνω απ 'όλα, επειδή πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Álvaro έφτασε να πει δημοσίως ότι τον ενοχλούσε να τον αποκαλούσαν madridista. Γι’αυτό το φιλί μπορούσε τόσο ν’αποφευχθεί όσο και ήταν αχρείαστο, και το ίδιο που αμφιβάλλω ότι αποδείχτηκε πιστευτό στους madridistas, τουλάχιστον στους αληθινούς, σίγουρα ενόχλησε τους οπαδούς της Ρεάλ, οι οποίοι τον άκουσαν να λέει τόσες φορές ότι ήταν realzale απ’την παιδική ηλικία. Μπλα, μπλα, μπλα.


Η απόφαση του Álvaro να υπογράψει για τη Μαδρίτη είναι πολύ σεβαστή, ειδικά αν είναι τόσο πεπεισμένος ότι "είναι κάτι απερίγραπτο και συμβαίνει μία φορά στη ζωή". Στην περίπτωσή του, πιστεύω φυσικά ότι είναι έτσι. Αυτό του ότι υπογράφει για «τον μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο» δεν είναι μόνο μια πραγματικότητα, αν το μεγαλείο μετριέται σε τίτλους, αλλά είναι και γνωστό το πόσο πολύ αρέσει στον Florentino Perez να το ακούει, ο οποίος σίγουρα θα καταλάβαινε επίσης την παρομοίωση που έκανε ο Αλβάρο όταν είπε ότι «το να πας στη Μαδρίτη είναι σα να’ρχοταν ο πατέρας σου και να σου έλεγε αν ήθελες να πας στη Disney όταν ήσουν παιδί». Αντίθετα, πολλούς madridistas, ειδικά σ’εκείνους που είναι μια ζωή, η σύγκριση του club τους με ένα πάρκο ψυχαγωγίας, όπου τα πάντα είναι μυθοπλασία, δεν πιστεύω ότι τους προκάλεσε πολλή χαρά.

Είχε μόνο την προσφορά της Μαδρίτης...

«Σε ευχαριστούμε που έχεις επιλέξει τη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ο Florentino στο νέο νούμερο 19 του, αν και παραδόξως η άλλη επιλογή που είχε ο Odriozola ήταν να μείνει στην Ρεάλ, καθώς δεν είχε περισσότερες προσφορές, όσο κι αν ο πρόεδρος της ACS έλεγε ότι «τον ήθελαν πολλοί σημαντικοί σύλλογοι, αλλά αυτός είχε ξεκάθαρο το πού ήθελε να παίξει». Σ’αυτό στο οποίο έκανε λάθος ο Alvaro, ή έγινε και πάλι γλείφτης όπως όταν φίλησε το έμβλημα, ήταν όταν είπε ότι «αυτή η μεταγραφή μου επιτρέπει να εκπληρώσω το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή, να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης».

Αν μιλάει γι 'αυτόν, τέλεια, αλλά δεν έπρεπε να γενικεύσει, ειδικά όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης του -και τελευταίας- πλήρους σεζόν στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Xabi Prieto, έναν άλλο donostiarra που, σε αντίθεση με αυτόν, δεν είπε ότι ήταν Real, αλλά το απέδειξε απορρίπτοντας προσφορές πολύ ανώτερες οικονομικά, ακόμα και τώρα που αντί να αποσυρθεί ως «one club man» θα μπορούσε να πάει στην Κίνα να τσεπώσει μερικά εκατομμύρια.

Τέλος, φυσιολογικό που ο Odriozola έλεγε για τον συμπατριώτη του, Julen Lopetegui, επίσης ένας πρώην μαθητής του Marianists του Σαν Σεμπαστιάν και προερχόμενος απ’την cantera της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ότι είναι ένας προπονητής που του αρέσει πάρα πολύ. "Φυσικά γνωρίζει το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως το πότε να μεταδώσει το μήνυμα στην ομάδα", πρόσθεσε. Ίσως αυτό να’ταν που έλειψε απ’την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, στο οποίο ο Julen πήρε τον Odriozola, αλλά η απόλυσή του άφησε τον Álvaro χωρίς καν να κάνει ντεμπούτο. Θεωρείται ότι στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα συμβεί το ίδιο, αν και θα’χει και πάλι μπροστά του τον Carvajal, ίσως και τον Nacho κι ενώ ο Μαροκινός διεθνής Achraf Hakimi σφυρηλατείται για δύο σεζόν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, στην οποία πάει δανεικός. Ναι, ο χρόνος θα βάλει τον καθένα στη θέση του.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.