News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τον Luca (γιο του Zidane) στον Chivo (γιο του Florentino): εμφύλιος πόλεμος στην Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Του Enrique Marín

Η ζημιά στο κύπελλο απ’την Leganés, σε συνδυασμό με την κακή θέση στο πρωτάθλημα, αφήνει τους λευκούς εν αναμονή του τι θα συμβεί ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν... και με τις πρώτες μομφές στην έδρα του συλλόγου



"Αποτυχία του Florentino Pérez ως αθλητικός διευθυντής, όπως επίσης κι ως πρόεδρος. Ελπίζω ο γιος του, Chivo, να πετύχει με τους κατάλληλους παίκτες για την επόμενη σεζόν...". Η ηχηρή πτώση της Ρεάλ Μαδρίτης απ’το κύπελλο δεν φέρνει στα σχοινιά μόνο τον Zinedine Zidane. Ούτε καν όταν κέρδισε οκτώ τίτλους κι ανακηρύχθηκε απ’τη FIFA ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, δεν έβλεπε ξεκάθαρο το μέλλον του ο Γάλλος, εξ ου τώρα γνωρίζει πολύ καλά ότι η παραμονή του, βραχυπρόθεσμα, περνά απ’την πρόκριση στο Champions League εναντίον της Paris Saint-Germain. Εκτός απ’τον τεχνικό, πολύ εκτεθειμένος είναι επίσης ο αθλητικός διευθυντής, πόστο που στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης καταλαμβάνει ο πρόεδρος. Εξ ου το προαναφερθέν και ειρωνικό σχόλιο ενός ατόμου που γνωρίζει πολύ καλά τα έγκατα του Μπερναμπέου.

Είχαν περάσει μόλις λίγα λεπτά απ’ τον άθλο της Leganés και η αναταραχή του madridismo ήταν απόλυτη μετά τη νέα γελοιοποίηση στο κύπελλο, καθώς το ίδιο ήταν οι ισοπαλίες με Φουενλαμπράδα και Νουμάνθια στους προηγούμενες γύρους και είναι γνωστή η περιπλάνηση των λευκών στο πρωτάθλημα, τέταρτοι, 19 βαθμούς πίσω απ’τη Μπαρτσελόνα, 8 απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης και 5 απ’τη Βαλένθια. Εξ ου τα διασταυρούμενα πυρά που έχουν ξεκινήσει σ’ότι μπορεί να καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο εκτός αν υπάρξει άμεση αντίδραση στο υπόλοιπο της Liga κι ένας νέος άθλος στο Champions League. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο που, μέσα στην ίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι πίσω απ’την άρνηση του Ζιντάν να’ρθει ο Kepa Arrizabalaga κρύβεται η μορφή του γιου, Luca, νυν τρίτου τερματοφύλακα της πρώτης ομάδα, του οποίου το μέλλον θα’χε θαφτεί οριστικά δεδομένης της νεότητας του vizcaíno, υπάρχουν κι εκείνοι που τώρα δείχνουν τον Chivo, όπως είναι γνωστός ο Florentino Pérez Jr, σ’αυτό που θεωρείται μια κακή αθλητική διαχείριση του πατέρα του.

Η αλήθεια είναι ότι στα ποδοσφαιρικά κουτσομπολιά είναι γνωστό ότι ο Florentino júnior έχει μια καλή σχέση με τον Oscar Ribot, Διευθύνων Σύμβουλο του γραφείου εκπροσώπησης Best of You, στο οποίο εργάζονται άλλοι πρώην υπάλληλοι της Ρεάλ Μαδρίτης όπως ο Miguel Pardeza, που φιγουράρει ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου, ο Paco de Gracia, Διευθυντής Απόκτησης Ταλέντων, καθώς επίσης κι ο αδελφός του πρώην παίκτη Ρεάλ Μαδρίτης, Esteban Granero, Pedro, που φιγουράρει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Κατηγορίας της Ασίας. Ωστόσο, κι όσο κι αν είναι αλήθεια ότι ο Zidane ίσως να επαναπαύθηκε αφήνοντας εκτός αποστολής παίκτες, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Μπέιλ, αν μια εντεκάδα στην οποία παίζουν οι Ramos, Nacho, Kovacic, Isco, Marco Asensio, Lucas Vázquez και Μπενζεμά δεν είναι ικανή να αξιοποιήσει στο Bernabéu το 0-1 του πρώτου σκέλους ενάντια σε μια μέτρια ομάδα όπως η Leganés, είναι ότι, όπως είπε ο Emilio Butragueño: «Πρέπει να προβληματιστούμε».

Δέκα προπονητές σε δεκαπέντε σεζόν

"Είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου. Οι παίκτες μου το προσπαθούν, δοκιμάζουν, το προσπαθούν, τρέχουν, ίσως άσχημα... Έχουν ένα μέρος της ευθύνης επειδή βρίσκονται στο γήπεδο, αλλά εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Το σφάλμα είναι όλων, αλλά εγώ είμαι ο υπεύθυνος που δεν έχω μπορέσει να το αλλάξω αυτό σε 90 λεπτά". Σε αντίθεση με τον Zidane, ο οποίος εκτέθηκε και πάλι αλλά δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να κάνει αυτοκριτική, μην περιμένετε να την κάνει ο Florentino, τουλάχιστον υπό την ιδιότητά του ως αθλητικός διευθυντής. Πρέπει να θυμόμαστε ότι απ’τη στιγμή που ήρθε ο Pérez στην προεδρία της Μαδρίτης το 2000 και βρήκε έναν Del Bosque που μόλις κέρδισε το Champions League, έχει ήδη δέκα προπονητές. Μετρώντας το ότι μεταξύ των δύο περιόδων του, μετράει δεκαπέντε σεζόν στο πόστο, η μέση διάρκεια ενός προπονητή με τον Florentino είναι μιάμιση σεζόν.



Σε δύο χρόνια κι έντεκα μήνες με τον Del Bosque στον πάγκο η Μαδρίτη πήρε έξι τίτλους: ένα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα, ένα Διηπειρωτικό, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας. Από εκεί και πέρα ήρθαν οι Queiroz (273 ημέρες στο πόστο και κανένας τίτλος), Καμάτσο (ο οποίος παραιτήθηκε στον μήνα), García Remón (ο οποίος διήρκεσε τέσσερις μήνες), Luxemburgo (που ήταν απ’τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005), López Caro (μέχρι το τέλος της σεζόν και με την παραίτηση του Florentino στο ενδιάμεσο) και, πλέον στη δεύτερη περίοδο, οι Pellegrini (μία σεζόν), Μουρίνιο (τρεις, στις οποίες κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο, ένα Πρωτάθλημα κι ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας) Αντσελότι (δύο χρόνια κι ένα Champions League, ένα Κύπελλο, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Συλλόγων), Ράφα Μπενίτεθ (που ίσα ίσα που έφαγε το turrón, αλλά οι τρεις Μάγοι του έφεραν άνθρακα) και Ζιντάν (ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν κι έχει κερδίσει οκτώ τίτλους: δύο Champions League, ένα πρωτάθλημα, δύο Super Cup Ευρώπης, ένα Super Cup Ισπανίας και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων).

Οι παραλληλισμοί Zidane-Miljanic

Ωστόσο, όπως λέει ο επιφανής Luis Miguel Gonzalez σε μία απ’τις πολλές ιστορίες του για την Ρεάλ Μαδρίτης, η κατάσταση του Ζιντάν αρχίζει να θυμίζει αυτή του Miljan Miljanic στη σεζόν 1976-1977, όταν η λευκή ομάδα αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Copa απ’την Τενερίφη, στο πρωτάθλημα τερμάτισε ένατη, 12 βαθμούς πίσω απ’την πρωταθλήτρια (οι νίκες τότε έδιναν δύο βαθμούς), την Ατλέτικο Μαδρίτης και 11 απ’τη Barcelona, τη δεύτερη, και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο αποκλείστηκε απ’την Μπριζ στους 16, κάτι που στην περίπτωση του Zizou θα μπορούσε να συμβεί τον επόμενο μήνα ενάντια στην PSG, αν κι εγώ δεν θα ξέγραφα την Ρεάλ Μαδρίτης σ’αυτήν την διοργάνωση και τουλάχιστον εναντίον αυτής της αντίπαλου με τόσα πολλά χρήματα όσο λίγη ιστορία και παράδοση στην Ευρώπη.

Φυσικά ήταν άλλες εποχές και είναι γνωστό ότι ο Florentino Pérez δεν είναι ο Bernabéu. Απόδειξη αυτού είναι ότι ο Miljanic τελείωσε τη σεζόν και ξεκίνησε την επόμενη, αν και μια ήττα στην Σαλαμάνκα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος οδήγησε τον ίδιο τον προπονητή να επισκεφθεί τον Don Santiago στην Κλινική του San Camilo, όπου ο θρυλικός πρόεδρος είχε εγχειριστεί, και να του παραδώσει μια επιστολή στην οποία έθετε το πόστο του στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου, έτσι ώστε τρεις μέρες αργότερα ο Luis Molowny ανέλαβε και πάλι την ομάδα. Εγώ δεν θα απέκλεια να κατέληγε ο Zidane να κάνει κάτι παρόμοιο σε περίπτωση που αποτύχει επίσης και στο Champions League και υποθέτοντας, βεβαίως, ότι πριν φύγει αυτός, δεν θα τον διώξουν.
 
Ο Chivo Pérez, μ'έναν Κινέζο επιχειρηματία
Με την ευκαιρία, στις αρχές έχω αναφέρει τον Chivo Pérez, αλλά σε άλλη περίσταση θα πρέπει να ασχοληθώ με την επαχθή συμφωνία μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, όπου συμπτωματικά λένε ότι εργάζεται μια κόρη του Florentino. Και είναι ότι μέσα σ’άλλα τμήματα του συλλόγου, τα οποία θα μετακομίσουν σύντομα απ’το Bernabeu στο Valdebebas, σχολιάζονται επίσης κι άλλα πράγματα που συμβαίνουν και που δεν έχουν σχέση με τον αθλητικό τομέα, αυτόν που τόσο αρέσει στον πρόεδρο να διαχειρίζεται προσωπικά και τον οποίο τομέα μερικοί σκεπτόμενοι πονηρά ​​συνδέουν με τον γιο του, chivo... expiatorio (=αποδιοπομπαίος τράγος).


Η σελίδα της στήλης στο facebook:




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.