News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ρεάλ Μαδρίτης: κερδίζει την PSG ή επιστρέφει στο 1996

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Του J. L. Calderón

Πριν από είκοσι χρόνια οι λευκοί είπαν αντίο σε όλους τους τίτλους απ’τον Μάρτιο



Η σεζόν της Μαδρίτης κρέμεται από ένα νήμα. Ιανουάριος μήνας κι όλα όσα απομένουν μπροστά για τη Μαδρίτη είναι το Champions League. Η καταστροφή του πρωταθλήματος κι ο αποκλεισμός στο κύπελλο έχουν οδηγήσει τους παίκτες του Zidane σε μια οριακή κατάσταση. Αν περάσουν την PSG, θα τρενάρουν την κατάσταση, αν αποκλειστούν, θα αποχαιρετήσουν όλους τους τίτλους στην πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, κι ο σύλλογος θα γυρίσει στο 96, την τελευταία φορά που έζησε μια παρόμοια κατάσταση μ’αυτήν που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η τωρινή Μαδρίτη

Η σεζόν 95-96 ήταν ένα αντίγραφο εκείνης που ζει σήμερα το λευκό σύνολο. Την ομάδα κατεύθυνε ο Valdano, ο οποίος έρχονταν απ’την κατάκτηση του πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν. Αλλά το επόμενο πρωτάθλημα το ξεκίνησαν μοιραία. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές έκαναν τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και μόνο μία νίκη. Ένα ξεκίνημα που τους αποσυνέδεε απ’το πρωτάθλημα και που προστίθεντο στην ήττα στο Ισπανικό Super Cup ενάντια στην Deportivo. Κι όπως και φέτος, εκείνη η Μαδρίτη σκόνταφτε από μήνα σε μήνα.

Στις 18 Ιανουαρίου αποχαιρέτησαν το Copa del Rey, αφού αποκλείστηκαν στους 16 εναντίον της Εσπανιόλ, που τους διέλυσε στο πρώτο σκέλος (4-1) κι άντεξε την πίεση του Μπερναμπέου στον επαναληπτικό (2-1). Τρεις ημέρες αργότερα, η Rayo περιπλέκει τη λευκή κρίση και κερδίζει στο Bernabeu για το πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα προκαλεί την απόλυση του Valdano. Απ’τον πάγκο της Μαδρίτης εκείνη την σεζόν θα περνούσαν οι Del Bosque, προσωρινά, κι ο Arsenio, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η αλλαγή στον πάγκο δεν άλλαξε τίποτα. Στη Liga η κατάσταση ήταν σχεδόν αδύνατο να ισιώσει και στο Champions League η Γιουβέντους σκάλισε την πληγή κι απέκλεισε τους λευκούς στους 16. Στις 20 Μαρτίου, η Μαδρίτη είχε αποχαιρετήσει όλους τους τίτλους.

Μ’αυτόν τον φόβο ζουν τώρα στ’αποδυτήρια της Μαδρίτης, στα οποία θα απέμενε ένα τέλος της σεζόν που θα γινόταν αιώνιο αν αποκλειστούν με την πρώτη στο Champions League. Το Κύπελλο ήταν μια σανίδα σωτηρίας κι έχουν μείνει χωρίς αυτήν. Απομένει η PSG ή η επιστροφή στο 96.

Μια κατάσταση αδύνατο να φανταστούμε όταν πριν από πέντε μήνες η Μαδρίτη περπατούσε στον αφρό, κερδίζοντας τα Super Cups κι επιβάλλοντας την κυριαρχία της. Ένα κάστρο από τραπουλόχαρτα που έχει καταρρεύσει και που τώρα έχει την ομάδα σε μια οριακή κατάσταση, με τον μοναδικό ενθουσιασμό αυτόν του Champions League.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.