News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ποιος είναι ο πλούσιος ή γιατί η Atlético υπογράφει τόσο πολύ και η Ρεάλ Μαδρίτης τόσο λίγο

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Οι διαφορές των δύο Μαδριλένων αντιπάλων

Η αυστηρότητα του Florentino Pérez έρχεται σε αντίθεση μ’αυτή των ηγετών της Ατλέτικο που, στις επόμενες μέρες, προτίθενται να κλείσουν τις μεταγραφές των Thomas Lemar, Gelson Martins και Kalinic


Ποιος κάνει κουμάντο στην πρωτεύουσα; Είναι ένα σύνθημα που έχει μετατραπεί σε μια ιαχή πολέμου ανάμεσα σε atléticos και madridistas και που το χρησιμοποιούν ως βλήμα κάθε φορά που πανηγυρίζουν έναν τίτλο. Το τελευταίο πικάρισμα μεταξύ των παικτών το είδαμε στον πανηγυρισμό του Europa League όταν ο Juanfran πήρε το μεγάφωνο των οπαδών για να στείλει ένα μήνυμα στους γείτονες κι ο Theo του το επέστρεψε, με το μικρόφωνο, όταν ανέβηκε στη Cibeles για να γιορτάσει το Champions League. Η αντιπαλότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια από τότε που ο Simeone έχει βάλει την Ατλέτικο στο ύψος των μεγάλων της Ευρώπης και είναι ικανή να ανταγωνίζεται για το πρωτάθλημα ή να ξεπερνά, όπως φάνηκε και στο τελευταίο, τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν.

Για να κάνεις κουμάντο, όχι μόνο στην πρωτεύουσα, πρέπει να ενισχύεις τα πρότζεκτ και να βελτιώνεις τα ρόστερ που έχουν ήδη εξαιρετικούς παίκτες και διεθνείς που έχουν γίνει παγκόσμιοι πρωταθλητές με τη Γαλλία. Σ’αυτή τη μεταγραφική αγορά, η Atlético πάει ένα βήμα ή και κάποιο ακόμα μπροστά απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, λόγω του τρόπου με τον οποίο κινείται με πονηριά και ταχύτητα. Η μεγάλη διαφορά στο σχεδιασμό είναι στο ότι οι μεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν τον Griezmann και οι δε έπρεπε ν’ανοίξουν την πόρτα στον Cristiano Ronaldo. Μόνο μ’αυτή τη στρατηγική κίνηση μπορούμε να πούμε ότι ο Simeone έχει δει να ενισχύεται το πρότζεκτ του, ενώ αυτό του Lopetegui έχει μείνει ορφανό από έναν εκρηκτικό που μεταφέρει το κάρο των γκολ του στην Ιταλία.

Η αυστηρότητα την οποία επιδεικνύει ο Florentino Perez σ’αυτή την καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά έρχεται σε αντίθεση μ’αυτή των ηγετών της Ατλέτικο Μαδρίτης, που τις επόμενες ημέρες προτίθενται να κλείσουν τις μεταγραφές του Γάλλου Thomas Lemar, του Πορτογάλου Gelson Martins και του Κροάτη Νίκολα Κάλινιτς. Περισσότερα πυρομαχικά για έναν Simeone ο οποίος έθεσε το θεμέλιο λίθο τη μέρα που παρουσιάστηκε στο σπίτι του Griezmann, συνοδευόμενος απ’τον Gil Marin -γενικό εκτελεστικό διευθυντή- και τον Andrea Berta -αθλητικό διευθυντή-. Μια στρατηγική κίνηση που ήταν καθοριστική για να πείσει τον Γάλλο ποδοσφαιριστή ότι η εξέλιξή του, παρά την κριτική από ένα τμήμα των rojiblancos  οπαδών, περνούσε απ’το να μείνει για να κερδίσει το επόμενο Champions League στο Wanda Metropolitano.

Με τον Griezmann δεσμευμένο κι εκ νέου ενθουσιασμένο στην Ατλέτικο δεν έχουν συμβιβαστεί κι έχουν βελτιώσει το ρόστερ με την υπογραφή του Rodri και τις ανανεώσεις του Lucas Hernández, -ένας απ’τους καλύτερους παίκτες στο Mundial-, του Giménez και του Juanfran. Έχουν φύγει δύο μύθοι όπως ο Fernando Torres κι ο Γκάμπι και θα’ρθουν πιο νέες και πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφές όπως οι Thomas Lemar, Gelson Martins και Νίκολα Κάλινιτς. Επίσης, έκλεισε αυτή του Nehuen Pérez -νεαρός Αργεντινός στόπερ 18 ετών ο οποίος παραμένει δανεικός στην Argentinos Juniors-. Για τον Γάλλο εξτρέμ Lemar θα πληρώσουν 70 εκατομμύρια ευρώ. Μια μεταγραφή που είναι ήδη κλεισμένη. Μένουν να καθοριστούν οι άλλες δύο. Στην επιχείρηση Gelson Martins διαπραγματεύεται με την Sporting de Portugal για να πληρώσει 15 εκατομμύρια ευρώ και να παραχωρήσει τον Vietto συν τον τερματοφύλακα André Moreira. Ο Simeone θέλει περισσότερα και κοιτάει τον Κροάτη επιθετικό της Milan, Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος θα’ρχοταν για να μπει στα rotations και να δώσει ανάσες στον Ντιέγκο Κόστα.


300 εκατομμύρια διαφορά στον προϋπολογισμό

Το ρόστερ που κάνει η Ατλέτικο έχει καλή όψη, ενώ στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκουν το παραθυράκι ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να ανοιχτεί σε μια διαπραγμάτευση για τον Neymar κι ούτε ξεχύνονται για άλλη αστρική υπογραφή όπως του Eden Hazard. Ο Florentino αρνείται να τινάξει την αγορά πληρώνοντας μια εκατομμυριούχο ποσότητα αν δεν είναι για τον Neymar. Ο Lopetegui δεν έχει άσχημο ρόστερ, αλλά του λείπει ένας επιθετικός μετά τις αποχωρήσεις των Morata, Mariano και Cristiano Ronaldo σε λιγότερο από ένα χρόνο. Με τις μεταγραφές των Courtois και Odriozola βελτιώνονται οι πλάτες της ομάδας, αλλά λείπει και είναι απαραίτητο να το αιχμαλωτιστεί καλά απ’τα πόδια.

Απομένει καλοκαίρι και αγορά μπροστά -με την προϋπόθεση ότι στην Αγγλία κλείνουν στις 9 Αυγούστου- αλλά σήμερα η Atlético μοιάζει με τον πλούσιο της πρωτεύουσας λόγω της χαράς με την οποία ξοδεύει τα χρήματα -μ’έναν προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων ευρώ- σε σύγκριση με την οικονομική ακαμψία της Ρεάλ Μαδρίτης -μ’έναν προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ-. Υπάρχουν ήδη κάποιοι που αναρωτιούνται εάν ο Φλορεντίνο φυλάει τα χρήματα για να τα ξοδέψει στη φαραωνική μεταρρύθμιση του νέου σταδίου του Σαντιάγκο Μπερναμπέου το οποίο έχει ένα κόστος 400 εκατομμυρίων ευρώ.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.