News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα προβλήματα του James στη Bayern Múnich και εκείνα που προκαλεί στην Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Δεν θέλει να συνεχίσει στη Γερμανία

Ο James βρίσκεται στη Μαδρίτη αναρρώνοντας από έναν τραυματισμό κι έχει ζητήσει απ’τον μάνατζερ του, Jorge Mendes, να τον βγάλει απ’τη Μπάγερν Μονάχου. Είναι δανεικός απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν είναι εύκολο


"Δεν είμαι χαρούμενος και θέλω να φύγω". Είναι η θέση που ο James Rodríguez μεταφέρει στον Jorge Mendes, τον εκπρόσωπό του, και αυτό θέτει ένα δίλημμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κολομβιανός είναι αντιμέτωπος με τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, τον Κροάτη Νίκο Κόβατς, και το μέλλον του στην ομάδα του Μονάχου είναι στον αέρα, αν δεν υπάρξει μια σημαντική στροφή σε μια κατάσταση που αρχίζει να γίνεται αφόρητη. Ο James δεν είναι αδιαμφισβήτητος βασικός, περνάει πολύ χρόνο στον πάγκο και η σχέση με τον Kovac είναι τεταμένη. Η αμφιβολία στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι να γνωρίζει ποια είναι η θέση του γερμανικού club, επειδή ο Κολομβιανός έχει σύμβαση με τη Μαδρίτη μέχρι το 2021 και παίζει στη Μπάγερν Μονάχου ως δανεικός με οψιόν αγοράς, -όχι υποχρεωτική- για τη Μπάγερν, των 42 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν δεν την ενεργοποιήσει, ο James θα πρέπει να επιστρέψει στη Μαδρίτη και θα πρέπει να χωρέσουν τα κομμάτια. Κάτι που δεν είναι καθόλου απλό. Αν και η θέση του Κολομβιανού είναι να θέσει μια έξοδο στη χειμερινή αγορά.

Αυτές τις μέρες αναρρώνει από έναν τραυματισμό -διάστρεμμα στους εξωτερικούς συνδέσμους στο αριστερό γόνατό του- στη Μαδρίτη μ’ένα διάσημο φυσιοθεραπευτή -Joaquín de Juan- ο οποίος έχει εργαστεί στην ανάρρωση και την ετοιμασία άλλων αθλητών της ελίτ όπως οι Pau Gasol και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο James έχει μεταφέρει στον Jorge Mendes την ενόχλησή του στη Bayern και την ανάγκη να βρει μια ομάδα για να παίζει πιο συχνά, γιατί η κατάστασή του στη Μπάγερν Μονάχου έχει αλλάξει προς το χειρότερο από τότε που έφυγε ο Heynckes κι έχει έρθει ο Νίκο Κόβατς. Ο Mendes, μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους και μερικά λόγια στα οποία έλεγε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια πιο αδύναμη ομάδα χωρίς τον Πορτογάλο, αντιμετωπίζεται χειρότερα στη madridista οντότητα.

Η «υπόθεση James» έχει πολλά άκρα. Αυτή τη σεζόν έχει υπάρξει αναπληρωματικός σε αρκετούς αγώνες της Bundesliga και του Champions League κι έχει επαναστατήσει λόγω της κατάστασής του. Ο γερμανικός Τύπος μιλά για μια αντιπαράθεση μεταξύ του Κολομβιανού και του Κροάτη προπονητή και για ενέργειες απειθαρχίας. Ο James δεν έπαιξε καθόλου στο τελευταίο παιχνίδι της Μπάγερν εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Κολομβιανού και της ανάγκης του να φύγει απ’το Μόναχο. Στο γερμανικό σύλλογο χειρίζονται αυτήν την αντιπαράθεση ή «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ παίκτη και προπονητή διακριτικά, γιατί η πορεία της ομάδας δεν είναι καλή -πέμπτη στην βαθμολογία της Bundesliga- κι απ’την άλλη τα άλλα σχέδια μπορούν να επισπευστούν εάν υπάρξει μια αθλητική αποτυχία, ώστε να κάνουν μια επανάσταση στο ρόστερ και να ξεκινήσουν ένα νέο πρότζεκτ.

Θα κάλυπτε τον Vinicius

Η Μαδρίτη επηρεάζεται απ’την κατάσταση του James στο βαθμό που είναι ένας παίκτης με σύμβαση μέχρι το 2021 κι αν δεν παραμείνει στη Μπάγερν θα πρέπει να επιστρέψει. Δεν είναι σαφές ότι έχει θέση στο ρόστερ, επειδή υπάρχει πλεόνασμα παικτών στη θέση του, μεταξύ των οποίων είναι ο Vinicius, κι ο υψηλός μισθός του -13.000.000 ευρώ μικτά- εκτοξεύει το μισθολογικό κόστος. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε δανεικό τον James κι έλαβε 13 εκατομμύρια ευρώ σε μια επιχείρηση που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με άλλα 42 εκατομμύρια ευρώ, αν η Bayern ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς τον Ιούλιο του 2019. Στη Μαδρίτη, η συζήτηση είναι αν χρειάζονται τα χρήματα του James ή ο ποδοσφαιριστής. Δεν είναι καθόλου σαφές γιατί υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στο αθλητικό.

Ο εκπρόσωπος Jorge Mendes, -που πήρε προμήθεια ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ απ’την επιχείρηση μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου-, πρέπει να επιλύσει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τρεις πλευρές. Τους δύο συλλόγους και τον Κολομβιανό. Έχει έρθει σε επαφή με τη Juventus -κλαμπ με το οποίο έχει εξαιρετικές σχέσεις- για να προσφέρει τον ποδοσφαιριστή. Αλλά σε αυτό το σενάριο η τελευταία που έχει το λόγο είναι η Μπάγερν Μονάχου επειδή μπορεί να πληρώσει τα 42 εκατομμύρια ευρώ στη Μαδρίτη και να τον πουλήσει σ’ένα μεγαλύτερο ποσό για να κάνει μπίζνες. Και δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί ο James υποτιμάται αυτή την σεζόν και θέλει να φύγει αν είναι δυνατόν τον Ιανουάριο. Ο James αρχίζει να’ναι ένα πρόβλημα στη Μπάγερν, επειδή δεν έχει διαφωνήσει μόνο με τον προπονητή αλλά και με τον αθλητικό διευθυντή -Hasan Salihamidzic-. Όλα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείεται η επιστροφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης όσο και μια άλλη μεταγραφή επειδή ο Κολομβιανός ψάχνει για ομάδα κι ούτε στη Μαδρίτη του εγγυώνται το καθεστώς βασικού.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.