News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ζωή της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς Casemiro

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Του Juan Ignacio García Ochoa

Ο Ζιντάν πόνταρε σχεδόν πάντα στον Κρος για να αντικαταστήσει τον «Case» όταν τραυματίστηκε


Σε πλήρη ανασυγκρότηση της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Solari θα πρέπει να τα διαχειριστεί από εδώ και πέρα ​​χωρίς τον Casemiro, θεμελιώδες κομμάτι στη λευκή ομάδα αυτές τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο Βραζιλιάνος θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός εξαιτίας ενός διαστρέμματος στον αστράγαλο με επηρεασμό συνδέσμωσης, οπότε ο Αργεντινός πρέπει να αναζητήσει μια μακροπρόθεσμη λύση σε μια πολύ λεπτή θέση.

Ενάντια στην Θέλτα, όταν ο Βραζιλιάνος έφυγε απ’το γήπεδο στο 22ο λεπτό, ο επιλεγμένος ήταν ο Ceballos, αλλά εκείνο δεν έπαψε να’ναι μια λύση επείγοντος που ο Αργεντινός επέλεξε εν θερμώ. Στο Vigo η φόρμουλα Ceballos λειτούργησε, αλλά τώρα έχει περισσότερο χρόνο να προβληματιστεί στην επιλογή του ιδανικού ανθρώπου για να παίξει τον ρόλο του Casemiro, απαραίτητος παίκτης τα τελευταία χρόνια.

Ο Zinedine Zidane χρησιμοποίησε σχεδόν πάντα τον Toni Kroos για να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο όταν ήταν τραυματίας και η φόρμουλα λειτούργησε. Απ’τις 18 απουσίες του Case λόγω σωματικών προβλημάτων, 14 τις κάλυψε με τον Γερμανό, που αν και παραδέχεται ότι αυτή του αμυντικού χαφ δεν είναι η ιδανική του θέση, έχει αρκετή ποιότητα για να δρα σ’αυτή την περιοχή του γηπέδου. Ο Ζιζού, φυσικά, ενίσχυσε τον Kroos εννέα φορές με τον Ματέο Κόβασιτς, έναν παίκτη μεγάλης σωματικής διάπλασης και μακρινών αποστάσεων. Με την φόρμουλα Kroos, η Μαδρίτη είχε οκτώ νίκες και έξι ισοπαλίες.

Ο Mateo Kovacic έπαιξε επίσης κανά δυο φορές τον ρόλο του Casemiro και τότε δεν πήγε άσχημα στη Μαδρίτη. Οι λευκοί νίκησαν την Sporting de Portugal με 1-2 (16-17) και την Atlético de Madrid με 0-3 στο τελευταίο derby του πρωταθλήματος που έγινε στο Calderón. Μόνο σε ένα παιχνίδι πόνταρε ο Zinedine Zidane στον Marcos Llorente, θεωρητικά τον φυσικό του αντικαταστάτη, για να καλύψει τον τραυματισμένο Casemiro. Ήταν πέρυσι ενάντια στην Εσπανιόλ στο Cornella, και η Μαδρίτη έχασε με 1-0, η οποία είναι μέχρι σήμερα η μόνη ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Casemiro στον γήπεδο λόγω τραυματισμού. Επειδή ο απολογισμός δεν είναι κακός. Είναι 18 οι απουσίες του Casemiro λόγω σωματικών προβλημάτων με 11 νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα, μ’έναν απολογισμό 53 γκολ υπέρ και 21 κατά.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ CEBALLOS

Μόλις επιστρέψουν όλοι οι διεθνείς, ο Σολάρι θα’χει τρεις μέρες για να πάρει μια απόφαση, η οποία θα’ναι πιθανότατα μεταξύ Ceballos και Kroos. Ο Ισπανός απέδωσε σε πολύ καλό επίπεδο στο Balaídos, συμπεριλαμβανομένου γκολ και κέρδισε το να συνεχίσει στην ενδεκάδα. Επιπλέον, έλαμψε επίσης και με την εθνική Ισπανίας στο Ζάγκρεμπ, αποδεικνύοντας ότι επί του παρόντος βρίσκεται σ’ένα σπουδαίο επίπεδο. Παίκτης μεγάλων αποστάσεων και μεγάλης ατομικής τεχνικής, απολαμβάνει και πάλι την εμπιστοσύνη μετά την αποχώρηση του Zidane, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ όταν τραυματίστηκε ο Casemiro. Για τον Γάλλο, ο Ceballos ήταν ένας πιο επιθετικός παίκτης και δεν ήταν έτοιμος να παίξει σ’αυτή την θέση.

Η άλλη εναλλακτική με περισσότερες πιθανότητες είναι αυτή του Kroos, ενός παίκτη με μέγιστη εμπειρία κι ο οποίος λειτουργεί σαν ρολόι στη διανομή. Δεν είναι η θέση που του αρέσει περισσότερο γιατί δεν έχει ούτε τη διαδρομή ούτε την αμυντική επιθετικότητα που χρειάζονται σ’αυτή τη θέση, αλλά ανταποκρίνεται πάντα αξιοσημείωτα ως πίβοτ, όπως αποδείχθηκε με τον Ζιντάν. Είναι αλήθεια, φυσικά, ότι αυτή τη σεζόν δεν ήταν άνετα όσος φορές τον χρησιμοποίησε σε αυτή την θέση ο Λοπετέγι. Μάλιστα, ο Γερμανός άφησε μια φράση που ακούστηκε σαν παράπονο κατά τη διάρκεια της τελευταίας διακοπής των εθνικών. "Εγώ δεν είμαι ένας Casemiro".

Οι επιλογές του Fede Valverde και του Marcos Llorente είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες, τουλάχιστον στους σημαντικούς αγώνες που θα’ρθουν στη Μαδρίτη τώρα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Στο Copa, στις 6 Δεκεμβρίου εναντίον της Melilla, θα μπορούσε να’ρθει η ευκαιρία τους, αλλά δεν φαίνεται ότι ο Σολάρι θα παίξει τώρα με δύο παίκτες με λίγο ρυθμό. Ο στόχος του Casemiro είναι να επιστρέψει στην ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι, όπου η Μαδρίτη επιδιώκει να υπερασπιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.