News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Jorge Mendes, με λιγότερη δύναμη από ποτέ στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την αποχώρηση του Cristiano

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Ο superagent χάνει βαρύτητα

Ο διάσημος εκπρόσωπος Jorge Mendes έχει χάσει ισχύ στην Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία πέντε χρόνια. Απ’την αποχώρηση του Μουρίνιο μέχρι την τελευταία του Κριστιάνο Ρονάλντο


Ο Florentino Pérez έχει αποκεφαλίσει σε πέντε χρόνια τη θέση της ισχύος που είχε πάρει ο superagent Jorge Mendes στο σύλλογο με τις αποχωρήσεις δύο εκ των αστέρων του. Πρώτα ήταν αυτή του προπονητή José Mourinho, το 2013, και τώρα αυτή του Cristiano Ronaldo. Υπήρξε μια εποχή στην Μαδρίτη στην οποία ο Mendes έφτασε να πιστεύει τον εαυτό του τόσο σημαντικό και με επιρροή όσο ο πρόεδρος, διότι ο «καταφερτζής», -όπως τον γνωρίζουν κάποιοι στα γραφεία του Μπερναμπέου- χειριζόταν τη μεταγραφική αγορά αριστοτεχνικά. Οι αποχωρήσεις και οι αφίξεις έπρεπε να περάσουν απ’το φίλτρο του Πορτογάλου πράκτορα που πρότεινε, συμβούλευε κι ενέκρινε. Είχε πολύ έλεγχο στο club και στ’αποδυτήρια του προπονητή, με τον Mourinho, και των παικτών, με τον Cristiano. Στον Florentino, λογικά, πουλούσε το προϊόν του ως το καλύτερο και μερικοί απ’τους παίκτες ήρθαν απ’το χέρι του -Di María, Fabio Coentrao...- ενώ συμμετείχε και σ’άλλες επιχειρήσεις.

Η έξοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης σημαίνει μεγάλη απώλεια ισχύος που ήθελε να’χει ο εκπρόσωπος στην οντότητα. Ο Mendes έχει μερικά χρόνια στα οποία η προνομιακή του θέση έχει λιγότερο βάρος, παρά το ότι έχει επαφή με τον José Ángel Sánchez -γενικό εκτελεστικό διευθυντή-, κι αν και ακούγεται γι’αυτό που μπορεί να φέρει ή για την ανάγκη που υπάρχει για την τοποθέτηση ενός παίκτη σ’έναν άλλο απ’τους συλλόγους στους οποίους κατέχει μια κυρίαρχη θέση. Ο Florentino έχει περικόψει την επιχείρηση του Gestifute, η εταιρεία της οποίας προεδρεύει ο Πορτογάλος παράγοντας, απ’την αποχώρηση των Μουρίνιο, Ντι Μαρία, Πέπε, Κριστιάνο και τώρα μένει να επιλυθεί αυτή του Coentrao, -μη βιώσιμος διότι μεταξύ άλλων πραγμάτων παίρνει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ-.

Υπήρξε μια στιγμή στην οποία ο Jorge Mendes αισθάνθηκε ότι μπορούσε να πετύχει στην Ρεάλ Μαδρίτης αυτό που προτίθετο και ήταν όταν άνοιξε τα μάτια του ο Florentino. Το καλοκαίρι του 2014 συνέβη η σύγκρουση. Ο πρόεδρος αισθάνθηκε την πίεση του Πορτογάλου εκπρόσωπου για να τοποθετήσει τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Μια επιχείρηση στην οποία θέλησε να μπει ο Cristiano για να ζητήσει την απόκτηση του Κολομβιανού επιθετικού και να καταλήξει διαμαρτυρόμενος όταν δεν έγινε. Ο Florentino άρχισε να συνειδητοποιεί ότι έπρεπε να φρενάρει τα πλοκάμια ενός αντιπροσώπου με επαφές, αλλά που θεωρούσε τον εαυτό του κάτι περισσότερο από μεσάζων. Μετά την «υπόθεση Falcao» στον ευγενή όροφο του Bernabeu ακουγόταν η ακόλουθη φράση: «ο Mendes αυτό που θέλει είναι να’ναι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης».

Το μπούχτισμα του Florentino αυξήθηκε επειδή απ’τον Mendes, όπως κι από άλλους πράκτορες, επιδίωκε να του’δινε λύσεις και να μην του δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα ή να αισθανόταν με μια εξουσία που δεν έχει μέσα στο σύλλογο. Έχουν συνεχίσει να εργάζονται από κοινού σε άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν βγει και που έχουν απογοητεύσει τον Florentino διότι ο Πορτογάλος παράγοντας δεν ήταν ικανός τα τελευταία χρόνια να ξεμπλοκάρει την έξοδο του David de Gea, ένας στόχος της Μαδρίτης κι ένας ποδοσφαιριστής του Jorge Mendes. Η τελευταία μεγάλη υπογραφή που έχει καταφέρει για τη Μαδρίτη ήταν αυτή του James Rodríguez -σήμερα στη Bayern Munich - κι από τότε δεν δίνει στον Florentino όλα όσα χρειάζεται και ψάχνει.


Ο Mendes χαμηλώνει το προφίλ του

Τα πλοκάμια του Gestifute είναι όλο και πιο μικρά στη Ρεάλ Μαδρίτης παρά το ότι ο Jorge Mendes έχει θελήσει ν’ανακτήσει έδαφος στα μάτια του Florentino όταν ξέσπασε η κρίση της παραίτησης του Ζιντάν κι άφησε τον πρόεδρο εκτός θέσης. Σε εκείνο το σενάριο έκτακτης ανάγκης πρότεινε το όνομα ενός εκ των τεχνικών του, του Πορτογάλου Αντρέ Βίλας Μπόας, για να απορριφθεί γρήγορα και βοήθησε στην υπογραφή του Julen Lopetegui, που εκπροσωπεί με τον συνεργάτη του Carlos Bucero. Από τότε που ο Florentino τέλειωσε την πολυτάραχη εποχή του Μουρίνιο -σημαδεμένη απ’τις διαμάχες με τον Τύπο, τ’αποδυτήρια, συγκρούσεις που κατέληξαν με την απόλυση του Jorge Valdano και τη φθορά στις μεταγραφές- κατανόησε ότι εναπόκειτο σ’αυτόν να ψάξει έναν άλλο τύπο προπονητή. Πόνταρε στους Ancelotti, Benítez και Zidane.

Ο Jorge Mendes έχει μειώσει το προφίλ του, επειδή δεν θέλει να του κλείσουν τις πόρτες της Ρεάλ Μαδρίτης κι ούτε στο club το προτίθενται. Αλλά πρέπει να αρχίσει να φέρνει χαβιάρι, να καταφέρνει οι καλύτεροι να βρίσκονται στο λευκό κλαμπ, και γι 'αυτό δεν φτάνει να πουλάει ως εκρηκτικό τον André Gomes. Του μένει ο Gonzalo Guedes και προσφέρει τον Rodrigo Moreno ως λύση στα προβλήματα του γκολ που έχει προκαλέσει η τρύπα που έχει αφήσει η αποχώρηση του Cristiano Ronaldo στη Juventus. Λίγο πράγμα για να ενθουσιάσει τον Florentino Pérez.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.