News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το κρυμμένο πρόσωπο της υπόθεσης Lopetegui (που αγνοεί ακόμα κι ο Obama)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Του Enrique Marín

Ο Rubiales έδιωξε τον Lopetegui επειδή διαπραγματεύτηκε με τον Φλορεντίνο ακριβώς πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτός υπέγραψε για την RFEF τον νομικό σύμβουλο της Μαδρίτης, μια θέση που είναι ασυμβίβαστη, ειδικά σε άδεια


Σε μια από τις πιο αλλόκοτες δηλώσεις που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου, ο πρόεδρος της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Luis Rubiales, είπε για να δικαιολογήσει την απόφασή του να απολύσει τον Ισπανό ομοσπονδιακό δύο ημέρες πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ότι "είχα μια συνομιλία με τον Ομπάμα κι αυτός έκανε κάποια αναφορά στην απόλυση του Lopetegui. Μου είπε ότι μερικές φορές πρέπει να ενεργείς κι ότι αυτοί ήταν σύμφωνοι με την απόφαση που πήραμε". Τεράστιο, ναι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι η προσωπική σχέση του Rubiales με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά πρέπει να'ναι πολύ στενή για να συζητάει μαζί του ένα θέμα που, ειλικρινά, αμφιβάλλω ότι τον Μπαράκ τον ενδιαφέρει στο ελάχιστο και, φυσικά, θα αγνοούσε εντελώς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το αστείο μου θύμισε ένα που μου είπαν για έναν πρώην διευθυντή της καθημερινής «Marca», ο οποίος έφτασε να διαβεβαιώσει ότι ο Ομπάμα του'χε αντιγράψει ένα άρθρο για μια απ'τις ομιλίες του. Παραληρήματα μεγαλείου πιστεύω ότι το λένε, αν και οι ομοιότητες μεταξύ των δύο χαρακτήρων δεν μένουν εκεί, αλλά τις ενώνει κάτι -στην περίπτωσή τους κάποιος- περισσότερο κοινό και που έχει να κάνει με τον άλλο λευκό οίκο....

«Ο διαιτητικός τομέας μπορεί να βελτιωθεί ξεκάθαρα, υπάρχει πολύς αποκρυφισμός», διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης στις αρχές της περασμένης σεζόν. Λίγο πριν, ο Ángel María Villar είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την προεδρία της RFEF και τη θέση του κατέλαβε προσωρινά ο Juan Luis Larrea. «Ο ορισμός των διαιτητών πρέπει να είναι διαφανής, όπως και να κρίνονται για κάποιο λάθος», πρόσθεσε ο Florentino Perez για να καταλήξει να πάει πιο μακριά: «Τώρα είναι μια στιγμή για να κάνουμε μια αλλαγή. Θα εκπαιδεύσουμε καλά τους διαιτητές και θα βάλουμε σημαντικούς διαιτητές σε σημαντικούς αγώνες, όχι νεαρούς διαιτητές. Αν έχουμε τις δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο στη LaLiga, πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Όπως ήταν αναμενόμενο και η αλήθεια είναι ότι ούτε και θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, πάντα εφόσον δεν είναι για χειρότερα, μία απ'τις πρώτες αποφάσεις του Rubiales μετά την άφιξή του στην πολυθρόνα του Villar ήταν να απολύσει τον αιώνιο Victoriano Sanchez Arminio από πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής των διαιτητών (CTA). Φυσικά, ο αντικαταστάτης του δεν ήταν ο Florentino Perez, αλλά ο επίσης Μαδριλένος Carlos Velasco Carballo, ένας άλλος άνθρωπος εμπιστοσύνης. Από εκεί και μετά, ξέρετε ήδη.

Φυσικά, ακόμη και πριν απ'αυτό του Sanchez Arminio, ο Rubiales υπέγραψε ως επικεφαλής του νομικού και δικαστικού χώρου της RFEF τον Miguel García Caba, δηλαδή τον, για λιγότερο από δύο χρόνια, νομικό σύμβουλο της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ήρθε απ'τη Laliga. Ο García Caba, ο οποίος, όπως μου λένε, θα μπορούσε να'χε φύγει απ'το Bernabeu με μια άδεια που θα του επέτρεπε να επιστρέψει στη Μαδρίτη, αν τα πράγματα του στραβώσουν δίπλα στον αμφιλεγόμενο Rubiales, θα διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην La Ciudad del Fútbol de Las Rozas, ​​καθώς απ'αυτόν θα εξαρτώνται οι πειθαρχικές επιτροπές, δηλαδή, οι επιτροπές ανταγωνισμού και προσφυγών, οι οποίες έχουν τόση εξουσία όταν επιβάλλουν ποινές, εξ ου και η σημασία του να'ναι ανεξάρτητος του. Θυμάστε την υπόθεση Cheryshev; Λοιπόν, αυτό.

Αν και δεν θα λείψουν αυτοί που θα δουν αφελώς στην παρούσα πρόσληψη μια απάντηση στην αντιδικία Pérez-Rubiales για την υπογραφή του Julen Lopetegui, η αλήθεια είναι ότι διατηρούν σχέση, ναι, αν και, πρώτον, αυτή η μετάβαση Ρεάλ Μαδρίτης-RFEF έγινε πριν παρατήσει ο Ζιντάν τον Φλορεντίνο κι αναγκαστεί αυτός να αναζητήσει αναπληρωματικό. Και δεύτερον, ο πρόεδρος της ACS είναι ο πρώτος που είναι ικανοποιημένος με το να «έχει» τον García Caba στα σπλάχνα του διαιτητικού και πειθαρχικού τμήματος, ειδικά αν επιβεβαιωθεί ότι είναι σε άδεια, το οποίο θα καθιστούσε πολύ πιο ασυμβίβαστη την άσκηση του του πόστου του. Πολύ περισσότερο, φυσικά, απ'το ότι ήταν το να δεσμευόταν ο ομοσπονδιακός προπονητής στο Mundial μ'ένα σύλλογο, στην περίπτωση του η Ρεάλ Μαδρίτης, για όταν τελείωνε αυτό. Πού είναι οι αξίες για τις οποίες καυχιέται τόσο ο Rubiales; Τι πιστεύει ότι θα'χε πει στον «Ρούμπι» ο φίλος του, Ομπάμα, αν του'χε πει όλη την ιστορία;


Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, στις αρχές Ιουνίου έγινε γνωστή η παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Primera και Segunda división, Φρανσίσκο Ρούμπιο, κι επιπλέον και του Μοναδικού Δικαστή της Επιτροπής για τη Segunda Β, το Copa del Rey και το Supercopa ακριβώς ως συνέπεια, μεταξύ άλλων λόγων, της απόλυσης του Kepa Larumbe ως επικεφαλής των νομικών συμβουλών, θέση που είχε απ'το 2012.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε το Iusport, τα τρία μέλη της Επιτροπής Προσφυγών της RFEF, Χοσέ Ματέο (πρόεδρος), Arturo Manrique και Carlos Gonzalez (εκπρόσωποι), έχουν επίσης αποφασίσει να φύγουν πριν να τους έδιωχναν. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ​​οι τρεις τους κατανοούσαν το να γινόταν μια αντικατάσταση, αν και οι τρόποι δεν τους φαινόταν οι καταλληλότεροι. "Η πλήρης απουσία εξήγησης είναι η συμπεριφορά του Rubiales, κάτι που πονάει σε επαγγελματίες που βρίσκονταν για πολλά χρόνια στην RFEF, στην περίπτωσή τους χωρίς να λαμβάνουν κανένα μισθό γι 'αυτό". Ο Φρανσίσκο Ρούμπιο έχει ήδη αντικαταστάτη: την Carmen Pérez González, την πρώτη γυναίκα που παίρνει αυτό το πόστο, ενώ πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Miguel Diaz κι ο Garcia-Conlledo θα'ναι ο νέος πρόεδρος των Προσφυγών και οι Elena Roldan και Concepción Escobar, οι εκπρόσωποι. Αλλαγές δεν ήθελε ο Florentino Pérez; Λοιπόν, πλέον τις έχει.

Σεβασμός, θαυμασμός ... και υποτέλεια;

"Τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σέβομαι και τη θαυμάζω. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνονται πισώπλατα", απαντά ο Luis Rubiales όταν τον ρωτάνε για την υπόθεση Lopetegui. Φυσικά, για τον Florentino περιορίζεται να λέει ότι «έχω πάντα καλή σχέση μαζί του. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για καμία απ'τις δύο πλευρές». Πως για καμία απ'τις δύο πλευρές; Ο προσβεβλημένος κι ο εξοργισμένος δεν ήταν η RFEF; Περίεργο που ο «Ρούμπι» χρησιμοποιεί το ίδρυμα του οποίου προεδρεύει για να πάει ενάντια στο ίδιο το Διοικητικό Δικαστήριο του Αθλητισμού (TAD), μια προσωπική υπόθεση για την οποία ο γενικός γραμματέας του και πρώην μέλος του TAD, Andreu Camps, έχει πολλά για να σιωπήσει, και αντ 'αυτού δεν υπερασπίζεται την RFEF σ'ένα θέμα που κάθε μέρα που περνάει δίνει την αίσθηση ότι δεν ήταν παρά μια ανταλλαγή.

Με την ευκαιρία, σχεδόν οκτώ μήνες μετά απ'αυτό που λέγαμε στην El Confidencial, αποδεικνύεται ότι πολλοί έχουν μάθει πρόσφατα ότι ο Rubiales μπόρεσε να πληρώσει μια ανακαίνιση στο σπίτι του στη Βαλένθια με χρήματα του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (AFE) όταν ήταν πρόεδρός του και, επιπλέον, χτύπησε, πάντα υποθετικά, την αρχιτέκτονα που του έκανε το έργο αφού αυτή αρνήθηκε να αποδεχθεί τον οικονομικό διακανονισμό και του ζήτησε να τον πληρώσει με δικά του χρήματα και όχι με κεφάλαια του συνδικάτου. Ο επικεφαλής του 6ου Δικαστηρίου της Βαλένθια έχει ανοίξει διαδικασίες έρευνας για να διευκρινίσει τα γεγονότα. Η νέα καταγγελία κατατέθηκε απ'τον Miguel Angel Galan, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης των Προπονητών (CENAFE), που τον κατηγορεί για εγκλήματα αθέμιτης διοίκησης (στην AFE) και διαφθορά μεταξύ ιδιωτών. Θα μιλούσε γι'αυτό ο Rubiales με τον Ομπάμα ή θα το άφηναν καλύτερα για μια άλλη μέρα;





Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.