News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πρώτη μεγάλη απόφαση του Lopetegui

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Του Rubén Jiménez

Πρέπει να κάνει ένα κόψιμο για να βάλει τον Modric

Η εντεκάδα του Lopetegui ενάντια στη Μίλαν ακούστηκε απ'τα μεγάφωνα του Σαντιάγο Μπερναμπέου σα να'ταν ένας επίσημος αγώνας. Σα να παιζόταν η 9η αγωνιστική ή ένας αγώνας των 16 του Champions League. Η αίσθηση κατά την εξέταση των ονομάτων ήταν η ίδια. "Αυτό είναι ήδη σοβαρό". Casemiro, Kroos, Isco, Asensio, Bale και Benzema, έξι ονόματα μεταξύ του κέντρου και της επίθεσης που δεν θα χαλούσαν κανέναν. Εκτός από μία λεπτομέρεια.

Ένας έβδομος επιβάτης ο οποίος δεν είναι ακριβώς ένας περαστικός, είναι ο διοικητής του πλοίου. Ο Luka Modric, όπως έχουν αποδείξει τα τελευταία γεγονότα και η ηχηρή επευφημία που του έδωσε το Santiago Bernabéu, είναι αδιαμφισβήτητος. Και τότε του Lopetegui, στην βασικότατη ενδεκάδα του αγώνα με τη Milan, του περισσεύει κάποιος. Και στον πάγκο, η απόφαση του ν'αφήσει κάποιον  στο έδαφος, δεν θα'ναι εύκολη.

Ίσως το δίλημμα να μην είναι άμεσο, με έναν Modric που έχει μόνο 15 λεπτά στην προετοιμασία και που θα μπορούσε να μείνει στη σκιά στο Super Cup ενάντια στην Atlético. Αλλά αν δεν είναι την Τετάρτη, θα είναι την Κυριακή. Κι αν όχι, την επόμενη Κυριακή. Αλλά σε κάποιο σημείο ο Julen Lopetegui θα πρέπει να δώσει το όνομα του Κροάτη μεταξύ των έντεκα βασικών.

Η επιλογή είναι λεπτή. Bale, Μπενζεμά και Asensio δείχνουν απ'τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τα πηγαίνουν καλά στην επίθεση, ότι μοιράζονται τα γκολ, καταλαμβάνουν τους χώρους αρμονικά και δημιουργούν κίνδυνο με ευκολία. Το BBA, στο σύνολό του, τραβά το κάρο. Αλλά είναι ότι και μεμονωμένα έχουν επίσης επιχειρήματα για να μην αφήνουν να καταλαμβάνεται η θέση τους από άλλους.

Ο Μπέιλ, χωρίς τον Κριστιάνο, θέλει να ράψει στον ώμο του τα γαλόνια του γενικού αρχηγού. Και, προς το παρόν, επιδεικνύει γκολ, ασίστ και υπευθυνότητα. Θέλει τη μπάλα και θέλει, από την πρώτη ημέρα, να γίνει γνωστό ότι το κενό εξουσίας στο Chamartín έχει αντικατασταθεί.

Ο Benzema σκοράρει, που είναι αυτό που του ζητούταν. Χωρίς να παύει να συμβάλλει στο παιχνίδι, έχει ξεκινήσει την σεζόν σκοράροντας και ευρισκόμενος εκεί όπου του έχει απαιτηθεί τόσες φορές, μέσα στην περιοχή. Η απουσία του Cristiano τον αναγκάζει να'ναι πιο αποτελεσματικός κι αποδεικνύει στον Lopetegui ότι μπορεί να'ναι.

Αλλά ο Asensio δεν είναι πολύ πίσω. Τελείωσε την προετοιμασία ως Pichichi, με τρία γκολ, όπως κι ο Bale. Έχει βρει έναν νέο χώρο, αυτόν του ψευτοενιαριού, στον οποίο κινείται με ευκολία. Και έχει την εμπιστοσύνη του Lopetegui... όπως κι ο Isco. Ο malagueño, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το έτος ένα σκαλοπάτι κάτω απ'το επίπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έκανε ήδη πέρυσι το οριστικό βήμα προς το καθεστώς βασικού και εκεί έχει εγγραφεί. Επιπλέον, αν κάποιος του έχει δώσει σιγουριά όταν του έλειψε στη Μαδρίτη, αυτός ήταν ο Julen.

Κι αν συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω φτάνουμε στον Kroos, αδιαμφισβήτητος, και στον Casemiro, ο πυλώνας πάνω στον οποίο έχουν στηριχθεί τα τρία συνεχόμενα Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης. Η αντικατάστασή του θα συνεπαγόταν μια αλλαγή συστήματος στην ομάδα, η οποία θα ζούσε πλέον χωρίς δίχτυ ασφαλείας, μ'ένα κέντρο «μπαλαδόρων» αλλά με λιγότερους μύες. Αυτή η παραλλαγή δεν αποκλείεται, αλλά θεωρείται εκ των προτέρων ότι είναι πιο επικίνδυνη.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος κι αν «θυσιαστεί», ο Lopetegui έχει μπροστά του την πρώτη του μεγάλη απόφαση, αυτή στην οποία θα ακούσει εσωτερικές φωνές και (πάνω απ'όλα) εξωτερικές, το πρώτο από τα πολλά διλήμματα που σχετίζονται με το πόστο στο οποίο μόλις έκανε ντεμπούτο, αυτό του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.