News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino και οι διαιτητές (για τους οποίους δεν μιλάει ποτέ): "Έτσι, έτσι, έτσι δεν κερδίζει η Μαδρίτη!"

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Του Enrique Marin

Όπως κι αν το’χε κάνει εκείνος της Μπάρτσα, ακούγονταν άσχημα που ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει το διαιτητικό καθεστώς και θέλει να επωφεληθεί απ’την πτώση του Villar για να κάνει κουμάντο (επίσης και) σ’αυτούς

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές. Το τι σκέφτεται ο κόσμος απ’έξω, φαίνεται με μια ματιά». Αυτός που φάνηκε έτσι ψευδώς σεμνός με την απόδοση του διαιτητή Hernández Hernández ήταν ο Lucas Vázquez, ο οποίος ισοφάρισε για την Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Λεβάντε στο Μπερναμπέου, μια φάση στην οποία, παρεμπιπτόντως, μπορεί να’χει γίνει φάουλ προηγουμένως απ’τον συμπαίκτη του Sergio Ramos που ο διαιτητής δεν είδε ή δεν ερμήνευσε ως τέτοιο. Ναι, το ίδιο συνέβη και σ’ένα ξεκάθαρο πέναλτι του Chema στον Theo Hernandez, αλλά όχι και στο προηγούμενο που ζήτησε ο Kroos για φάουλ του granota Rober Pier, που δεν ήταν.

Το θέμα είναι ότι, τρίτη αγωνιστική της LaLiga Santander και δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της Ρεάλ Μαδρίτης στο σπίτι, συμπτωματικά εναντίον των δύο συλλόγων της Βαλένθια, και, όπως ο Ζιντάν με το μυστηριώδες του "εκεί συμβαίνει κάτι" μετά την τιμωρία του Κριστιάνο Ρονάλντο με πέντε παιχνίδια, συγκεκαλυμένες κριτικές, όχι στα διαιτητικά σφάλματα, αλλά στην υποτιθέμενη πρόθεσή τους. "Εγώ δεν λέω ποτέ τίποτα για τους διαιτητές, αλλά νομίζω ότι είναι ένα καθεστώς που μπορεί ειλικρινά να βελτιωθεί", δήλωσε ο Florentino Pérez πριν από λίγες ημέρες, στον οποίο, κάθε φορά που αφήνει να πάρεις συνέντευξη, φαίνεται ότι όχι μόνο πρέπει να του χαμογελάς με χάρη για να τον ευχαριστείς, αλλά κι ότι δεν γίνεται να του απορρίψεις καμία απάντηση επειδή θυμώνει. Φυσικά επέτρεψε στον εαυτό του την άδεια να επιστήσει την προσοχή στον δικαστή Velasco για το ότι του έκανε μια ερώτηση που κυριολεκτικά δεν του άρεσε...

Αλλά, πηγαίνοντας στο βάθος και στη μορφή του ερωτήματος, ακούγονταν άσχημα που ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης -προσοχή, όπως κι αν το έκανε αυτός της FC Barcelona- παραπονιέται για το επίπεδο της ισπανικής διαιτησίας, ακριβώς όταν οι δύο μεγάλοι είναι αυτοί που συνήθως επωφελούνται περισσότερο από τα λάθη που, αποτελεσματικά, διαπράττουν οι εγκέφαλοι. Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι συνειδητά ή ασυνείδητα ο Florentino καθιστά σαφές ότι τα μόνα ματς που τον νοιάζουν είναι εκείνα στα οποία τίθενται αντιμέτωποι madridistas και culés. «Υπάρχουν φορές που δεν είναι στο ύψος του μεγαλείου ενός Μαδρίτη-Μπαρτσελόνα», είπε στα μικρόφωνα του SER, αν και στη συνέχεια συμβαίνει αυτό της Λεβάντε και οι παίκτες του δεν διστάζουν να επισημάνουν τον διαιτητή να ενώ οι florentinistas ορδές -όχι madridistas απαραίτητα- το αντηχούν κι ακόμη και προστίθενται στις καταγγελίες.

Όπως και πολλοί παίκτες ή προπονητές που υποστηρίζουν ότι δεν διαβάζουν ή δεν ακούν ό, τι γράφεται ή λέγεται γι 'αυτούς, ο κ Perez επιμένει ότι δεν μιλά ποτέ για τους διαιτητές, αν κι όχι μόνο αμφιβάλλει για την προετοιμασία τους, αλλά τολμά και να ζητήσει "μια ρύθμιση στην οποία τιμωρείται ο δράστης". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, «εδώ ένας παίκτης εξαπατά τον διαιτητή και δεν συμβαίνει τίποτα, ούτε στον παίκτη ούτε στον διαιτητή», σε ξεκάθαρο υπαινιγμό για το πρώτο σκέλος του Supercopa της Ισπανίας στο Καμπ Νόου και την επαίσχυντη βουτιά του Luis Suarez, αν και φυσικά αυτός αρνήθηκε ότι αναφερόταν σε αυτό.

"Όποιος κάνει λάθος πρέπει να τιμωρείται, συμπεριλαμβανομένου του διαιτητή", προσθέτει ο Florentino, ο πρώτος του οποίου στη συνέχεια του αρέσει ό, τι αποφασίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ή η Επιτροπή Προσφυγών μόνο εάν κάνουν ό, τι βολεύει αυτόν. Και είναι ότι, με αυτόν τον κανόνα των τριών, ποιος τιμωρεί αυτόν που κάνει λάθος τιμωρώντας ή μη τιμωρώντας έναν διαιτητή; Επίσης, αν ένας παίκτης εξαπατάει ξεκάθαρα, γιατί να τιμωρηθεί ο διαιτητής που έχει εξαπατηθεί; «Το VAR θα αφαιρέσει τη διακριτικότητα που υπάρχει στους διαιτητές», είναι ίσως η πιο σοβαρή κατηγορία του Pérez  στο καθεστώς που συνεχίζει να προεδρεύει ο villarista Sánchez Arminio, καθώς αφήνει να κατανοηθεί ότι οι διαιτητές κάνουν λάθος συνειδητά.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα: "Ας εκπαιδεύσουμε καλά τους διαιτητές κι ας βάλουμε σημαντικούς διαιτητές σε σημαντικούς αγώνες, όχι νεαρούς διαιτητές. Αν έχουμε τις δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο στη Liga, πρέπει να’ναι στο ύψος των περιστάσεων". Όπως μπορεί να δει κανείς, όλα πολύ δίκαια και πολύ δημοκρατικά, σαν ένα Leganés-Getafe να’πρεπε να διαιτητευθεί από έναν νεαρό διαιτητή ή χωρίς εκπαίδευση γιατί αν κάνει λάθος, ποιος νοιάζεται, ποιος την γα... την Χετάφε ή την Leganés, αρκετό τους είναι ότι παίζουν στην Primera δίπλα στις Μαδρίτη και Barça.

Το αίτημά του για διαφάνεια...

Αλλά όχι, δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε τόσο πολύ για τους διαιτητές και τόνισε την τρέχουσα οργάνωσή τους. «Η Διαιτητική Δικαιοσύνη πρέπει να να'ναι διαφανής. Πώς ανεβαίνουν οι διαιτητές; Πώς ορίζονται οι διαιτητές; Πώς κρίνονται οι διαιτητές αν κάνουν λάθος...; Εδώ υπάρχει πολύς αποκρυφισμός και ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα θετικό άλμα στο θέμα της βελτίωσης της διαιτησίας». Επιμένω, δεν είναι τυχαίο ότι ο Florentino τα ζητάει όλα αυτά ακριβώς όταν στην RFEF συμβαίνει μια κατάσταση στην οποία ο ίδιος κινεί επίσης τα νήματά του με τον Luis Rubiales, τον πρόεδρο της AFE ο οποίος ζήτησε την ψηφοφορία για τον Villar. "Δεν έχω πει στον Larrea ότι οι διαιτητές αντιμετωπίζουν άσχημα τη Μαδρίτη", απάντησε ο Perez σε ένα σχόλιο του υπηρεσιακού προέδρου της RFEF. "Αυτό που λέω είναι ότι δεν είχε νόημα να μιλάμε για τον διαιτητή μετά από έναν αγώνα τόσο μεγάλο όσο το Barça-Madrid. Τώρα είναι καιρός να κάνουμε μια αλλαγή στο τι είναι η διαφάνεια στο ποδόσφαιρο".
Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής των Διαιτητών της RFEF, Σάντσεθ Αρμίνιο, μαζί με τον πρόεδρο της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ρόιγ

Σε μια χώρα όπου η κραυγή του "έτσι, έτσι, έτσι κερδίζει η Μαδρίτη " έγινε διάσημη, τώρα αποδεικνύεται ότι αυτός που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία είναι η Μαδρίτη. Είναι σαφές ότι εκμεταλλευόμενος την πτώση του Villar, ο Florentino (επίσης) θέλει να κάνει κουμάντο στους διαιτητές, για τους οποίους λέει ότι δεν μιλάει, αλλά τώρα ξεκινά μια εκστρατεία εναντίον τους φωνάζοντας «έτσι, έτσι, έτσι δεν κερδίζει η Μαδρίτη». Λες και η πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο και με το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία της χρειάζονταν τους διαιτητές για να κερδίσει μια νεοφώτιστη όπως την Λεβάντε στο Μπερναμπέου, όπου έχει καθιερωθεί η ομιλία θυματοποίησης και συνωμοσίας του προέδρου. Τουλάχιστον το’χει κάνει σ’αυτό το πέταλο του μωσαϊκού που διαχειρίζεται αυτός σαν καραόκε κι απ’το οποίο φωνάζουν "έξω, έξω" ή "μέχρι το λαιμό, είμαστε μέχρι το λαιμό" λόγω της αποβολής του Μαρσέλο. Έτσι είναι η αυλή.

Το ότι η Μαδρίτη και η Barca παραπονούνται που χάνουν ή δεν κερδίζουν έναν αγώνα της LaLiga λόγω του διαιτητή, είναι σαν να σκεφτόμαστε ότι ο Amancio Ortega θα καταστραφεί επειδή του κλέβουν ένα Zara. Ευτυχώς που πολλοί madridistas, και σίγουρα η πλειοψηφία, δεν χάνουν το μεγαλείο και τιθέμενοι να ψάξουν εξηγήσεις για τους τέσσερις βαθμούς που παραχώρησαν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, προτιμούν να υποδείξουν τον Κριστιάνο για την αφαίρεση της φανέλας στο Camp Nou, τον Ramos και τον Marcelo για τις αποβολές τους στο Riazor κι εναντίον της Λεβάντε, αντίστοιχα, την αποχώρηση του Morata στην Τσέλσι, ο οποίος, χωρίς τον Μπενζεμά θα λείψει ακόμα περισσότερο και, ίσως, τον Ζιντάν, όμως όχι για το ότι κάνει rotations, αλλά για το ότι τα κάνει και η ομάδα του τα νιώθει, σημάδι ότι κάτι είναι λάθος. Αλλά, όχι, ούτε η Μαδρίτη (ούτε η Barça) να μην διαμαρτύρονται για τους διαιτητές. Είναι αστείο, για να μην πω άσεμνο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.