News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το "9" των 30 γκολ που ψάχνει η Ρεάλ Μαδρίτης και το "όχι, ευχαριστούμε" στον Morata

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Του Fermín de la Calle

Cavani, Lewandowski και Icardi, στη σύντομη λίστα

Ο Lopetegui έχει ζητήσει απ’τον Φλορεντίνο έναν επιθετικό που να εξασφαλίζει 30 γκολ για να βοηθήσει στην κάλυψη της τρύπας των 50 του Cristiano. Lewandowski, Cavani, Icardi κι ακόμα κι ο Morata είναι ονόματα που έχουν ακουστεί


Όσο κι αν απ’τον ευγενή όροφο του Santiago Bernabeu προσπαθούν να μεταδώσουν ένα μήνυμα ηρεμίας και επιμένουν ότι ο σύλλογος δεν χρειάζεται να υπογράψει κανέναν επιθετικό, η πραγματικότητα είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει 30 γκολ στην αγορά. Με παρκαρισμένες τις galácticos μεταγραφές των Mbappé και Neymar, ο Florentino ψάχνει έναν αριθμό αντί για ένα όνομα. Έναν επιθετικό που να εγγυάται αυτό το νούμερο, το οποίο είναι αυτό που ο εκτιμά ο Julen Lopetegui ότι θα’πρεπε να παρέχει το λευκό «9» για ν’αντισταθμίσει, μαζί με τους υπόλοιπους λευκού επιθετικούς, την αποχώρηση του Cristiano και την επακόλουθη απώλεια της επιθετικής πυγμής. Ο Álvaro Morata χτύπησε την πόρτα για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και στο Bernabéu, προς το παρόν, έχουν αποκλείσει την επιστροφή του.

Απ’το προπονητικό επιτελείο επιμένουν στο ότι είναι ευχαριστημένοι με το ρόστερ, αλλά ο Lopetegui έχει ενημερώσει τον Florentino για την ανάγκη προτεραιότητας στην απόκτηση ενός goleador. Αυτό έχει προκαλέσει να κινείται η Ρεάλ Μαδρίτης στην αγορά κι αυτές οι διαπραγματεύσεις δημιουργούν φήμες που συνδέουν τους λευκούς με φορ, όπως ο Robert Lewandowski ή ο Edinson Cavani. Οι αριθμοί αυτών των παικτών τους τοποθετούν στο λευκό ραντάρ. Ο Πολωνός έχει βάλει τα τελευταία τρία χρόνια στη Bayern 42, 43 και 41 γκολ, έναντι των 25, 49 και 40 του Cavani στην PSG. Ο Μάουρο Ικάρντι, ο Αργεντινός της Inter για τον οποίο ρώτησε ο José Ángel Sánchez στο παρελθόν, έχει εξελιχθεί πολύ, αλλά τα νούμερά του στο σκοράρισμα εξακολουθούν να’ναι διακριτικά την τελευταία τριετία (16, 26 και 29 γκολ).

Η αποχώρηση του Cristiano είναι αρκετά σημαντική ώστε να εξετάζεται αυτή η απόκτηση. Ωστόσο, η επιθετική αποκεφαλαιοποίηση της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι κάτι που εξαρτάται μόνο απ’την συγκεκριμένη αποχώρηση του Πορτογάλου, περνάει απ’το να’ναι μια τάση που έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 24 μήνες. Οι αποχωρήσεις σε δύο χρόνια των Κριστιάνο Ρονάλντο και Μοράτα έχουν σημάνει για το σύλλογο μια αξιοσημείωτη απώλεια της πυγμής του στο σκοράρισμα. Την σεζόν 2016-17, οι δύο τους έβαλαν 62 γκολ (42 ο Πορτογάλος και 20 ο Ισπανός), όντας οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας τότε. Η αποχώρηση του Morata στην Τσέλσι για ένα ασυναγώνιστο ποσό (80 εκατομμύρια ευρώ) δικαιολόγησε την πώλησή του, αλλά αποδυνάμωσε σημαντικά το λευκό ρόστερ, που παρουσίασε την περασμένη σεζόν έναν κατάλογο επιθετικών με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Borja Mayoral. Οι δύο τελευταίοι σκόραραν 19 γκολ, 12 ο Γάλλος στο χειρότερο έτος του στα λευκά, και 7 ο canterano, τρία απ’αυτά στο ασήμαντο Κύπελλο.


Τα 50 του Cristiano

Στο τέλος της σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Borja Mayoral μ’έναν άλλο canterano, τον Raúl de Tomás, ο οποίος προέρχεται απ’το ξήλωμα των δικτύων στην Ράγιο Βαγιεκάνο καθοδόν προς την Primera División. Ο De Tomás θα αναλάβει το ρόλο του Mayoral, μετατρεπόμενος σε μια αποτελεσματική εναλλακτική στην επίθεση. Είναι ένας επιθετικός περιοχής, ο οποίος γνωρίζει επίσης να κινείται κι έξω απ’αυτήν, αλλά του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι το ένστικτό του για το γκολ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Benzema χάνει το άλλοθι του για να διατηρεί το αμφισβητούμενο καθεστώς του ως βασικό "9" με την αποχώρηση του Cristiano. Ο Γάλλος έχει αποδείξει τη συνδυαστική του ικανότητα, αλλά η σθεναρότητά του στο σκοράρισμα έχει μειωθεί καθώς πλησίαζαν τα 30 έτη του: 28 γκολ, 19, 12... Με την αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν, θεωρούταν δεδομένο ότι ο Μπενζεμά είχε μετρημένες τις ώρες του στο Μπερναμπέου, αλλά η άφιξη του Lopetegui έχει επαναφέρει τον Γάλλο στην ζώνη της άνεσής του επειδή ο πρώην ομοσπονδιακός ήταν ένας από εκείνους που υπέγραψαν την έκθεση που συνιστούσε τη μεταγραφή του το 2009.


Ο Cristiano έχει πέτυχει κάποια αδιανόητα νούμερα σκοραρίσματος για οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή. Εννέα σεζόν στις οποίες έχει προσθέσει 33, 53, 60, 55, 51, 61, 51, 42 και 44 γκολ: 450 γκολ σε εννέα χρόνια, μ’ένα μέσο όρο 50 το χρόνο. Η ιδέα του τεχνικού είναι αυτά τα 50 γκολ ν’αναληφθούν μεταξύ των 30 του επιθετικού που έχει ζητήσει απ’τον Florentino και των άλλων 20 που να διανέμονται μεταξύ των υπόλοιπων επιθετικών. Γι’αυτό το τελευταίο, ο Lopetegui θα ποντάρει σ’ένα παιχνίδι πιο χορωδιακό, μοιράζοντας τον επιθετικό ρόλο που στις προηγούμενες σεζόν ήταν αναπόφευκτα δεσμευμένος απ’την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα ονόματα συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν στα μέσα ενημέρωσης κι ακόμα κι ο εκπρόσωπος του Morata έχει αφήσει να πέσει το να επιστρέψει μπροστά στην απώλεια της εξέχουσας θέσης σε μια Τσέλσι η οποία δεν έχει βρει στον λευκό canterano τον επιθετικό που προτίθετο. Ο Morata υποφέρει το σθένος των στόπερ της Premier και το κοινό της τον κατηγορεί για κάποια σωματική αδυναμία σ’εκείνες τις μονομαχίες που τον κάνουν να βρίσκεται στο έδαφος περισσότερο απ’όσο αρέσει στους οπαδούς του. Στο Bernabéu του έχουν πει ένα "όχι, ευχαριστούμε" που, χωρίς να’ναι μη αναστρέψιμο, υποδηλώνει ότι τη σήμερον ημέρα είναι μια απομακρυσμένη επιλογή λόγω των αριθμών του. Όλα δείχνουν ότι ο Courtois δεν θα’ρθει μόνος του στο Chamartín σ’αυτήν την καλοκαιρινή αγορά. Ωστόσο, η στρατηγική έχει αλλάξει. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάψει να ψάχνει υπερβολικά ονόματα, ανιχνεύοντας πειστικούς αριθμούς. Συγκεκριμένα, 30 γκολ ανά σεζόν.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.