News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το «déjà vu» του τιτάνα Florentino σε μια μεταγραφική αγορά που δεν έχει τελειώσει

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Ο Φλορεντίνο προσκολλάται στο τρίτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, στον πληθωρισμό της αγοράς και σ’ένα ρόστερ νεαρών ποδοσφαιριστών και υποσχέσεων για να γκρεμίσει οποιαδήποτε galáctico υπογραφή


Το ίδιο επιχείρημα όπως πριν από ένα χρόνο, αλλά όλο και πιο εύθραυστο παρά το ότι κολυμπά στην αφθονία στερεών λογαριασμών και στις βιτρίνες με περισσότερα τρόπαια. Ο Florentino Pérez προσκολλάται στο τρίτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, στον τετριμμένο πληθωρισμό της αγοράς και σ’ένα ρόστερ με διεθνείς νεαρούς παίκτες (Isco, Asensio, Lucas...) και υποσχέσεις (Vinicius, Mayoral;, Raúl de Tomás;) για να γκρεμίσει κάθε υπογραφή πιο ενδιαφέρουσα παρά μιντιακή που να ενισχύει τη μπροστινή μύτη της ομάδας. Βρισκόμαστε στο «déjà vu» του προέδρου και μας οδηγεί πίσω τις πόρτες του καλοκαιρινού κύματος καύσωνα. Αυτό το είδαμε ήδη πριν από ένα χρόνο, όταν έφυγαν οι Mariano και Morata και του Ζιντάν του αρνήθηκε έναν επιθετικό επειδή ο Mbappé ξέφευγε σε τιμή και απαιτήσεις, τα 222 εκατομμύρια για τον Neymar είχαν εκτοξεύσει τις τιμές αγοράς και η Μαδρίτη ήταν ικανή να περάσει πάνω απ’τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο και να δώσει ένα μάθημα στη Barcelona του Ernesto Valverde με τον Marco Asensio σε αστρικό πλάνο. Ο Florentino γέμισε λόγους για να μην κάνει αυτό που χαρακτηρίζεται ως μια τρέλα στην οποία έπεσε κι έβγαλε όλο το άγχος του ο Bartomeu με τους Paulinho, Dembélé και τον Κουτίνιο ως τελείωμα του Ιανουαρίου.

Ζούμε ξανά ένα σενάριο με πολλές ομοιότητες στο λευκό οίκο και μια τεράστια διαφορά. Σήμερα δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και, αποκλείοντας τους λόγους για την αποχώρησή του, η Ρεάλ Μαδρίτης -με τη ροστερά της- είναι λίγο πιο αδύναμη μετά από μια τελευταία σεζόν με Champions League και μια Liga κι ένα Κύπελλο που προκάλεσαν τέτοιου μεγέθους απογοήτευση στον Ζιντάν για να ρίξει την πετσέτα Ο Γάλλος προπονητής -πέρα απ’τον πληθωρισμό- είδε την κρίση να’ρχεται από μέσα, από όλες τις γωνίες. Εν μέρει, η νοοτροπία και το χάρισμά του κατέστησαν δυνατό να μην αυταναφλεγεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρόωρα μέχρι να εκραγεί ένα λεπτό μετά τον τελικό του Κιέβου.


Αυτό το καλοκαίρι το Mundial έχει χρησιμεύσει λίγο. Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας -Modric- είναι σε ασφαλές μέρος, τα αστέρια τα έχει η Παρί Σεν Ζερμέν -Mbappé και Neymar- την οποία πρέπει να'χει ήρεμη, βγήκε ένα διπλό αυτοκόλλητο -ο Hazard είναι σαν τον Isco- κι αυτό του Courtois για να αντικαταστήσει τον Keylor Navas είναι μπλοκαρισμένο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα σχέδια του Florentino από το ένα έτος στο άλλο. Είναι το ίδιο καλοκαίρι με το περσινό με έναν νέο πρωταγωνιστή: Julen Lopetegui. Άνθρωπος του συλλόγου. Σ'αυτόν λάχει να πιέσει, να πείσει και να μαλακώσει τον Florentino Pérez για να του υπογράψει ένα «9», έναν goleador που δεν θα’χει ποτέ την λάμψη του Κριστιάνο και αν κι ο πρόεδρος το θεωρεί ψευτοκοσμήματα και γεμίζει με λόγους, του βγαίνει απ’το «déjà vu».

Ο Florentino ξέρει, περιμένοντας για να δώσει το χτύπημα σε μια αγορά που δεν έχει τελειώσει, ότι τον περιμένουν να ξοδέψει τα 100 εκατομμύρια της Juve συν όλα όσα δεν έχει δώσει στα τέσσερα χρόνια χωρίς galácticos. Αντέχει σαν ένας τιτάνας για να αποδείξει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα club υποδειγματικής διαχείρισης -των μελών της-, νικητής κι όλο και πιο μακριά απ’τη σπατάλη. Μια καλή προετοιμασία, με νικηφόρα παιχνίδια, λάμψεις των νεαρών συν το ζευγάρι που δεν έπαιξε στο Mundial -Bale και Benzema- θα χρησιμεύσει για να ξεγελάσει για το φρένο ενός πρότζεκτ με περισσότερα πυρομαχικά στον τομέα των οικονομικών κι όλο και λιγότερα στο γήπεδο για τους δύο μεγάλους πολέμους: Liga και Champions League. Φορτωμένος με εκατομμύρια ευρώ που πρέπει επίσης να αποθηκεύσει και να διαχειριστεί επειδή στον ορίζοντα είναι ο εκσυγχρονισμός της κληρονομιάς ενός σταδίου που χρειάζεται 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Florentino ξέρει ότι τον περιμένουν να ξοδέψει τα 100 εκατομμύρια της Juve συν όλα όσα δεν έχει δώσει στα τέσσερα χρόνια χωρίς galácticos

Ο Florentino δεν είναι αφελής και ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα στο γήπεδο και το κλαμπ στα γραφεία για να συνεχίσουν με την εξέλιξή τους των έκτακτων εσόδων και των περισσότερων τρόπαιων. Έχει επίσης την ευαισθησία των κερκίδων γιατί αυτό δεν παύει να’ναι ποδόσφαιρο και πρόκειται για την ανανέωση των ονείρων. Εκεί είναι η ανάγκη να δει τους οπαδούς ήρεμους λόγω των τριών τελευταίων Champions League, αλλά ανήσυχοι για το ότι δεν έχουν ένα είδωλο πλήρους αναφοράς με το οποίο να ενθουσιάζονται. Δεν πρόκειται για την αναζήτηση ενός παίκτη που να υψώσει το ανάστημά του στον Messi γιατί αυτός που υπάρχει και θέλει ο πρόεδρος (Neymar) συνεχίζει να μην τίθεται στο στόχαστρο. Πρόκειται για την ενίσχυση αυτού που έχει αποδυναμωθεί στο τελευταίο έτος με τις εξόδους των Μαριάνο, Μοράτα και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.