News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η λεπτή κατάσταση στην οποία μένει ο Keylor Navas αφού έχασε τους προστάτες του

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Ακόμα ένα κινητικό καλοκαίρι

Το νέο σενάριο του Keylor Navas δεν τον ωφελεί. Έχει φύγει ο Ζιντάν, ο μεγάλος υπερασπιστής του, κι ο προπονητής, Luis Llopis. Ξεχασμένος στις ανανεώσεις, ο σύλλογος ψάχνει άλλον τερματοφύλακα


Ο Keylor Navas διαισθανόταν από τότε που ξεκίνησε το έτος ότι ούτε αυτό το καλοκαίρι δεν επρόκειτο να’ναι ήσυχο, επειδή στα σχέδια του Florentino Perez ήταν το να προσπαθήσει να υπογράψει έναν τερματοφύλακα. Προς το παρόν, το club έχει υπογράψει ήδη έναν. Ο νεαρότατος Ουκρανός Αντρέι Λούνιν (19 ετών) για τον οποίο θα υπάρξει μια δαπάνη άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των σταθερών και των μεταβλητών. Ο Κοσταρικανός υποψιαζόταν ότι θα συνέβαιναν πράγματα στη θερινή αγορά, γιατί στου χειμώνα διαπίστωσε ήδη πώς θέλησαν να υπογράψουν τον Kepa Arrizabalaga. Αν ο τερματοφύλακας της Athletic δεν είναι στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι λόγω του Ζιντάν και της γνώμης του Luis Llopis, προπονητή των τερματοφυλάκων του Zizou, οι οποίοι ήταν πεπεισμένοι ότι το να ενσωματώνουν έναν άλλο τερματοφύλακα στη μέση της σεζόν θα μπορούσε να βλάψει την αυτοπεποίθηση εκείνων που υπήρχαν. "Δεν χρειαζόμαστε άλλον τερματοφύλακα", λόγια του Zidane που του κόστισαν περισσότερες δυσαρέσκειες απ’όσες περίμενε, με τους ηγέτες.

Συνέβησαν πολλά περισσότερα πράγματα κατά τους τελευταίους μήνες που δεν ευνοούσαν τον Keylor. Όπως η «παγίδα» που του έκαναν στον madridista σύνδεσμο «Ramón Mendoza» με τον Florentino παρόντα, όταν ο πρόεδρος του συνδέσμου του είπε ότι έπρεπε να κατανοήσει το να’ρχοταν ένας ακόμα τερματοφύλακας για να του έφερνε ανταγωνισμό. Ένα πικρό ποτήρι που συνέβη στον «tico» και στο οποίο απάντησε ότι αυτός ποτέ δεν έχει αρνηθεί να υπογράψει ο σύλλογος έναν άλλο τερματοφύλακα.

Αυτό που γνωρίζει ο Keylor είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα σεβαστεί τη σύμβασή του, αλλά γνωρίζει επίσης ότι δεν θα κουνήσει ούτε ένα δάχτυλο για να τη διατηρήσει ή να την επεκτείνει. Αυτή είναι η λεπτή κατάσταση που ζει και πάλι ο Κοσταρικανός. Ο Keylor Navas δεν έχει μπει στην πολιτική των ανανεώσεων κι επεκτάσεων της σύμβασης που έκανε το club στο τελευταίο ενάμισι έτος. Του απομένουν δύο σεζόν. Μέχρι το 2020, που είναι η ημερομηνία που μπήκε όταν υπέγραψε την πρώτη σύμβασή του για έξι σεζόν το 2014. Είχε μια αύξηση μισθού μετά από όλα όσα συνέβησαν με την αποτυχία της υπογραφής του De Gea. Αλλά τίποτα περισσότερο. Τα χρόνια δεν έχουν πειραχτεί, όπως έγινε σε αντίθεση με σχεδόν όλο το ρόστερ.


Διαπραγματεύονται για τους Courtois και Alisson

Το νέο σενάριο στο οποίο βρίσκεται δεν τον ωφελεί, επειδή πρώτα έχει φύγει ο Zinedine Zidane, ο μεγάλος υποστηρικτής του και τώρα ο προπονητής, Luis Llopis, ο οποίος αλλάζει τη Ρεάλ Μαδρίτης με την Real Sociedad. Ήταν ένα σώμα και μια ψυχή επειδή δούλεψαν επίσης μαζί στο στάδιο τους στη Levante. Δύο απ’τους προστάτες του είναι έξω, έρχεται ένας νεαρός και πολύ ψηλός Ουκρανός τερματοφύλακας που έχει υπογράψει για τις επόμενες έξι σεζόν κι όταν τελειώσει το Mundial θα διαπραγματευτούν για τους Courtois και Alisson Becker, δύο απ’τα ονόματα που χειρίζονται στα γραφεία του Bernabeu.

Ο Keylor Navas θέλει να μείνει, αλλά θα το’χει και πάλι περίπλοκο και πλέον χωρίς την υποστήριξη ή το δίχτυ ασφαλείας που σήμαινε το δίδυμο Zidane-Llopis. Έχει άλλη δυνατότητα, την οποία του θέτει το club, και είναι να κοιτάξει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Θα τον διευκολύνουν αν θέλει να φύγει. Η Νάπολι είναι μία απ’τις ομάδες που ψάχνει τερματοφύλακα κι ο Κοσταρικανός θα μπορούσε να εξετάσει το να επιστρέψει στις εντολές του Carlo Ancelotti. Οτιδήποτε κάνει θα’ναι σεβαστό απ’τον Φλορεντίνο επειδή έχει κερδίσει το δικαίωμά του να αποφασίσει αφού είναι ο τερματοφύλακας που έχει κερδίσει τα τρία τελευταία Champions League.

Το καλύτερο που μένει στον Keylor Navas είναι η υποστήριξη του ρόστερ, με πολλούς απ’τους παίκτες που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα, με το μέρος του. Ο Sergio Ramos κι ο Marcelo, για παράδειγμα, υπερασπίζονται τις αρετές ενός τερματοφύλακα που χαρακτηρίζουν ως ειδικό επειδή κατάφερε να συνυπάρξει με την έντονη πίεση που συνεπάγεται το να βρίσκεσαι κάτω απ’τα δοκάρια της Μαδρίτης. Οποιοσδήποτε άλλος που κατανοείται ότι είναι καλύτερος θα μπορούσε να μην αντέξει αυτό που έχει υπομείνει ο Κοσταρικανός. Αν ο δρόμος του μέχρι να φτάσει στη Μαδρίτη ήταν περίπλοκος, μέσα στο σύλλογο έχει συνεχίσει σ’αυτή τη γραμμή.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.