News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη ανανεώνει τον Lunin

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο τερματοφύλακας υπογράφει για άλλες τέσσερις σεζόν και η συμφωνία θα γίνει επίσημη αυτή τη βδομάδα


Αντρέι Λούνιν και Ρεάλ Μαδρίτης κατέληξαν σε μια συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του τερματοφύλακα για τις επόμενες τέσσερις σεζόν. Οι διαπραγματεύσεις έχουν κορυφωθεί μετά από βδομάδες αμφιβολιών και ερωτηματικών σχετικά με το μέλλον του Λούνιν, του οποίου το συμβόλαιο έληγε στις 30 Ιουνίου του 2025. Μάλιστα, ο τερματοφύλακας, σε μια συνέντευξη στη MARCA, άφησε την πόρτα μισάνοιχτη σχετικά με την πιθανή αποχώρησή του μπροστά στην επιθυμία του να’χει μεγαλύτερη παρουσία στην ενδεκάδα. Οι αμφιβολίες διαλύθηκαν με την υπογραφή του νέου συμβολαίου, το οποίο θα ανακοινωθεί αυτή τη βδομάδα.


Μ’αυτόν τον τρόπο ο λευκός σύλλογος ξεκαθαρίζει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, με την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σύνδεσης του Ουκρανού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι αλήθεια ότι όλο το καλοκαίρι στο Valdebebas ήταν ξεκάθαρο ότι για τη θέση του τερματοφύλακα δεν επρόκειτο να γίνει καμία δαπάνη. Αν ο Λούνιν είχε φέρει μια προσφορά, όπως συζητήθηκε, θα’χε μελετηθεί κι ο υπεύθυνος για να καλύψει τη θέση του θα’ταν ο Κέπα Αρριθαμπαλάγκα που τελικά υπέγραψε στη Μπόρνμουθ, ομάδα που προπονεί ο Andoni Iraola.

Ο Λούνιν άφησε στην άκρη την ανανέωση που είχαν παρουσιάσει τότε οι ηγέτες του συλλόγου, λόγω της ανησυχίας που ένιωθε για τα λεπτά που επρόκειτο να έχει αυτή τη σεζόν. Αυτή η αβεβαιότητα μεταφέρθηκε απ’τον ατζέντη του, Jorge Mendes, στον José Ángel Sánchez, αλλά μετά από πολύ προβληματισμό, αποφάσισε να αποδεχτεί και να αναλάβει την πρόκληση να παλέψει με τον Courtois για λίγα λεπτά.

Οι αμφιβολίες του Λούνιν για να ανανεώσει

Οι αμφιβολίες του τερματοφύλακα αφορούσαν τα λεπτά και την παρουσία του στο τέρμα, αφού ο Κουρτουά απέδειξε ήδη στο τέλος της περασμένης σεζόν ότι είχε επιστρέψει. Ο Λούνιν ξέρει ότι βασικός είναι και θα συνεχίσει να’ναι ο Βέλγος, αρκεί να’ναι σε άψογη κατάσταση.

Η ανανέωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια χειρονομία εμπιστοσύνης απ’τον σύλλογο προς τον παίκτη και μια επιθυμία του τερματοφύλακα να παλέψει με τον Κουρτουά για το καθεστώς βασικού, σε μια κίνηση παρόμοια μ’αυτή που έκανε ο Ceballos το καλοκαίρι του 2023 με την ανανέωσή του. Στο τέλος της φετινής σεζόν θα’ναι η στιγμή να αναλύσει και να αποφασίσει για το μέλλον του, αρκεί να’χει προσφορές για να μπορέσει να αλλάξει ομάδα ή, αντίθετα, να συνεχίσει σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο στη μέση, τόσο ο σύλλογος όσο κι ο παίκτης θα δουν τα πράγματα με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Κάνει καλά η Ρεάλ Μαδρίτης που ανανεώνει τον Lunin; Ναι, έχει αποδειχθεί αξιόπιστος δεύτερος τερματοφύλακας· Όχι, έπρεπε να είχε αφήσει να λήξει το συμβόλαιό του και να είχε υπογράψει άλλον τερματοφύλακα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.