News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι λόγοι για τους οποίους η Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπέγραψε κεντρικό αμυντικό

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Νάτσο έφυγε. Ο Yoro ήταν ο εκλεκτός, αλλά έψαξε τα χρήματα. Εμφανίστηκε ο Joan Martínez, αλλά τραυματίστηκε. Οριακές καταστάσεις, πανομοιότυπη απάντηση: "Όχι μη στρατηγικές μεταγραφές"


Πρώτα ήταν ο Leny Yoro. Μετά ο Joan Martínez, ο καθένας στη διάστασή του, αλλά ίδια απάντηση σε μια ακραία κατάσταση. Δεν είναι νέο. Οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, αλλά οι ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης το κάνουν: «Οι μεταγραφές απλά και μόνο για να γίνουν μεταγραφές, τελείωσαν». Μπορεί μερικές φορές να μην γίνεται κατανοητό, αλλά πρέπει να το χωνέψουμε. Ο Νάτσο έφυγε, αλλά η στρατηγική είναι πάνω απ’όλα κι αυτή περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση αυτού που υπάρχει και να μην πέφτουν στα λάθη άλλων, τα οποία έχουν το τίμημά τους οικονομικά και αθλητικά.

Ο Γιόρο έγειρε προς τα χρήματα της Γιουνάιτεντ (9,5 εκ. ευρώ έναντι 2,5). Είχε χώρο, αλλά γύρισε την πλάτη. Απάντηση: "Εμείς τη δουλειά μας. Όταν εμφανιστεί άλλος παρόμοιος, τέλεια. Εν τω μεταξύ, ό,τι υπάρχει είναι αρκετό". Πόνεσε, αλλά δεν είδαν την ανάγκη ή τουλάχιστον αυτό πίστεψαν κι έτσι συνεχίζουν να πιστεύουν. Ξαφνικά, η άρνηση του Γάλλου κάνει να εμφανιστεί στον ορίζοντα του Carlo Ancelotti ένας τολμηρός 16χρονος που ονομάζεται Joan Martínez. «Δεν επιστρέφει ξανά στην cantera», σκέφτηκαν στο Valdebebas. Και είχαν δίκιο. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό, ένα παιδί είχε γοητεύσει τους πάντες. Αυτούς που κάνουν κουμάντο κι αυτούς που παίζουν. Μέσα σε δύο βδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε κερδίσει τη θέση στην πρώτη ομάδα.

Ο τραυματισμός δεν σταματά αυτό που είχε στο μυαλό του το λευκό club για ένα νέο συμβόλαιο. Πιστεύουν σ’αυτόν και στο παιχνίδι του. Γνωρίζουν τη σημασία του τραυματισμού, αλλά το στοίχημα μαζί του εξακολουθεί να ισχύει. Όλα στην ώρα τους.

Τραυματίστηκε και το Valdebebas έκλαψε

Το Valdebebas κλονίστηκε στη δεύτερη προπόνηση μετά την περιοδεία. Μια σύγκρουση (δεν έπεσε καν στο έδαφος), ένα άσχημο πάτημα, ένα τσίμπημα, αλλά συνέχισε να παίζει σα να μην είχε συμβεί τίποτα παρά τον πόνο που ένιωθε. Παραπονέθηκε, αλλά σα να μην έγινε τίποτα. Ο Κουρτουά του λέει να σταματήσει, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άσχημα πρόσωπα. Ο Αντσελότι δεν το πίστευε. Ένα χρόνο μετά, άλλος ένας τραυματισμός χιαστού.

Σ’αυτήν την περίπτωση, όχι ενός βετεράνου όπως ο Κουρτουά, αλλά αυτού που προοριζόταν να’ναι ο canterano με άμεση πρόσβαση στην πρώτη ομάδα. Χωρίς να περάσει απ’την Castilla. Ήταν η ευκαιρία του κι αυτή πολλών παιδιών. Ήταν ο εκλεκτός μόλις στα 16 του και με άλλα 20 χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά του. Δάκρυα στο Valdebebas.

Asencio ο επόμενος και Chema στην θαλάμη

Άλλη μια ακραία κατάσταση, ίδια απάντηση. Πρώτα ρόστερ και μετά cantera. Ο Jacobo είναι ο εκλεκτός (τώρα πρέπει να σταματήσει σε δύο βδομάδες) κι ο Asencio είναι ο επόμενος. Δεν υπάρχει άλλο. Η αναζήτηση αυτού του στόπερ που μπορεί να μείνει για μια δεκαετία συνεχίζεται, αλλά μην περιμένετε να’ρθει στην αγορά του Ιανουαρίου. Τώρα έρχεται η ώρα για τις εξετάσεις και της εστίασης στον στόχο. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα τους έχουν δικαιώσει. Κάποιοι μιλούν για θαύματα και άλλοι για δουλειά και πρότζεκτ.

Ο Álaba θα χρειαστεί ακόμα μερικές βδομάδες κι ο Carvajal μπορεί να εμφανιστεί στο κέντρο της άμυνας, αλλά η θέση του δεν είναι αυτή. Πολλοί πιστεύουν ότι η cantera πρέπει να’ναι μπροστά απ’τον Vallejo για να’ναι ο παρτενέρ του Rüdiger ή του Militão (δύο βδομάδες εκτός λόγω τραυματισμού). Κι όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει.

Στη μεσαία γραμμή, η περίπτωση δεν έχει συμβεί ακόμη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γιατί εκεί μπορεί να εμφανιστούν οι Bellingham, Güler ή Brahim, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τη θέση της μεσαίας γραμμής υπάρχει ο Chema, πρωταθλητής Ευρώπης κάτω των 19 ετών και τον οποίο ξέρει ήδη ο Ancelotti. Θα’ρθει ή όχι, αλλά η cantera είναι εκεί, είτε για να ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα (μακρινή πιθανότητα) είτε για να φέρνει χρήματα, όπως φαίνεται απ’το γεγονός ότι ήταν το καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς πωλήσεων (εξακολουθεί να’ναι η πιο χρησιμοποιούμενη επιλογή), με 30 εκ. ευρώ από άμεσες επιχειρήσεις.

 

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.