News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όλο και πιο κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Yoro

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο λευκός σύλλογος επιταχύνει την υπογραφή του Γάλλου


Ο Λένι Γιόρο είναι αυτός που επέλεξε η Ρεάλ Μαδρίτης για να συμπληρώσει τα στόπερ για την επόμενη σεζόν. Ο διάλογος μεταξύ των αρχηγών του λευκού συλλόγου και εκείνων της Λιλ έχει ενταθεί και υπάρχει αισιοδοξία για την εξεύρεση ενός σημείου συμφωνίας σε ένα λογικό ποσό, πολύ μακριά από εκείνα τα 100 εκατομμύρια με τα οποία ξέφυγε η Λιλ τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Το ποσό θα μπορούσε να’ναι περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, με λίγα περισσότερα χρήματα σε στόχους προς επίτευξη.

Με τον Νάτσο ήδη εκτός της λευκής πειθαρχίας και με τον Ράφα Μαρίν καθοδόν για να υπογράψει στη Νάπολι, οι τρεις στόπερ που έχει ο Αντσελότι για τη σεζόν 24-25 είναι οι Μιλιτάο, Ρούντιγκερ και Αλάμπα (εν αναμονή της πλήρους αποθεραπείας του). Ο Βαγέχο έχει συμβόλαιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει στα σχέδια, αν και αν δεν γίνει μια επιχείρηση πριν τις 15 Ιουλίου, θα ξεκινήσει τη σεζόν στις εντολές του Ιταλού τεχνικού.

Όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε την επιλογή Tchouameni, που αν κι αυτός έχει ξεκάθαρο ότι η θέση του είναι αυτή του μέσου, ο Ancelotti θα τον χρησιμοποιήσει ξανά ως κεντρικό αμυντικό, μια θέση που ο Ιταλός πιστεύει ότι προσαρμόζεται τέλεια στο ποδόσφαιρό του και τη σωματική του δύναμη.

Συμβόλαιο ενός έτους

Όπως έχουμε αναφέρει τους τελευταίους μήνες, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε ότι αυτός που επιλέχθηκε για να συμπληρώσει τη λίστα των στόπερ ήταν ο Γιόρο (18 ετών), ο οποίος έχει επιστρέψει ήδη στις προπονήσεις με τη Λιλ, περιμένοντας να μπορέσει να διαμορφώσει την αποχώρησή του απ’τον γαλλικό σύλλογο, απ’τη στιγμή που φαίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2025.

Η απόφαση της οντότητας και του παίκτη συμπίπτουν. Και παρόλο που δεν υπάρχει βιασύνη να κλείσει η επιχείρηση, αυτό που έχουν θελήσει να ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες επαφές είναι ότι η μόνη εναλλακτική που έχει η Λιλ είναι να προσπαθήσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά στην εκφρασμένη επιθυμία του κεντρικού αμυντικού να παίξει στο λευκό club.

Την περασμένη βδομάδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στη μάχη για να γίνει ο Γιόρο ο αντικαταστάτης του Βαράν στο κέντρο της άμυνας της αγγλικής ομάδας, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν η ίδια με αυτή που πήρε η PSG ή η Τσέλσι: «Λυπάμαι, θέλω να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης», μια συγκυρία που γίνεται καθημερινά πιο εμφανής για όλες τις πλευρές.

Ένα ακόμη σκαλοπάτι για τον Ράφα Μαρίν

Αν και η απόφαση έρχεται από μακριά, η τελική ώθηση έχει έρθει με τη συμφωνία σχεδόν να’χει κλείσει στη Νάπολι (βρίσκεται ήδη στην Ιταλία περνώντας ιατρικές εξετάσεις) και στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη μεταγραφή του Ράφα Μαρίν, συμπεριλαμβανομένης της οψιόν επαναγοράς για τη madridista οντότητα. Ο Yoro και η στρατηγική του υπογραφή θα μπορούσε να’χε μείνει σε αναμονή, εάν η επιλογή του canterano είχε αποκτήσει δύναμη, αλλά οι λευκές τεχνικές αναφορές μιλούσαν πάντα για την ανάγκη να ανέβει ένα σκαλί στην ανταγωνιστική σκάλα.

Με τον Ράφα Μαρίν στη Νάπολι, θα υπάρχουν πλέον δύο στόπερ απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Serie A. Ο Mario Gila έφτασε στη Λάτσιο το 2022 κι αυτή που ξεκινά τώρα θα’ναι η τρίτη του σεζόν στην Ιταλία. Ο Álex Jiménez, στην προκειμένη περίπτωση μπακ, είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έχει εκπαιδευτεί στο Valdebebas, ο οποίος έπρεπε να μεταναστεύσει στην Ιταλία για να βρει τύχη και θέση.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.