News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μετά το αντίο του Yoro, προτεραιότητα είναι η ανανέωση του Mendy

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Ιταλός τεχνικός της δίνει τη μέγιστη προτεραιότητα


Η madridista δραστηριότητα συνεχίζεται μετά την ώθηση που έχει φέρει η παρουσίαση του Kylian Mbappé στο Santiago Bernabéu ως ποδοσφαιριστής του λευκού club. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ακόμα ζητήματα να επιλύσει, αλλά υπάρχουν τρία που τραβάνε ιδιαίτερα την προσοχή. Τέρμα, αριστερό μπακ και στόπερ.

Το πρώτο απ’αυτά αφορά τον Ferland Mendy. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν είναι ένας προπονητής που συνηθίζει να ζητάει πολλά, προσαρμόζεται σ’αυτό που έχει, κάτι που έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Ένα απ’τα ρητά αιτήματα που έκανε στους ηγέτες του λευκού συλλόγου ήταν η ανάγκη ανανέωσης του συμβολαίου του Γάλλου μπακ. Για τον Ιταλό, ο Mendy είναι απαραίτητος στο τωρινό madridista ρόστερ. Το επιθετικό στυλ παιχνιδιού χρειάζεται κόντρες κι άντρες που κλείνουν χώρους, πραγματική σπεσιαλιτέ του Γάλλου διεθνούς, που παρεμπιπτόντως δεν έπαιξε καθόλου στο Euro.

Οι επαφές για την ανανέωση έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά αν υπάρχει κάτι ανησυχητικό είναι η πιθανή απουσία του Γάλλου. Ο Αντσελότι τον θέλει, οι συμπαίκτες του τον εκτιμούν κι ο σύλλογος κάνει ό,τι περνά απ’το χέρι του για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Στο Valdebebas πιστεύουν ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει πριν απ’την έναρξη της σεζόν, στιγμή στην οποία η κατάσταση θα γινόταν πια πολύ διαφορετική μπροστά στη λήξη του συμβολαίου στις 30 Ιουνίου του 2025.

Εκτός απ’αυτή την ιστορία, υπάρχει και η περίπτωση του Αλφόνσο Ντέιβις, αλλά η κατάστασή του δεν θα ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, μια περίοδο που η Μπάγερν κι ο παίκτης έχουν πάρει για να ξεκαθαρίσουν όλα τα άγνωστα και να δουν αν είναι εφικτή μια ανανέωση του συμβολαίου. Διαφορετικά, ο γερμανικός σύλλογος θα μπορούσε να βάλει τον Καναδό οριστικά στην αγορά.

Το θέμα του τέρματος

Το επόμενο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί είναι το τέρμα. Ο Λούνιν αφήνει ερωτηματικά γύρω του και δεν καταλήγει να τα ξεκαθαρίσει. Ο Αντσελότι έχει ξεκάθαρο ότι αν φύγει ο Ουκρανός θέλει στο ρόστερ τον Kepa Arrizabalaga. Ο τερματοφύλακας, στο μεταξύ, συνεχίζει να περιμένει. Απορρίπτει προσφορές μπροστά σε μια κατάσταση που είναι ήδη πραγματική, που είναι αυτή του πιθανού αποχαιρετισμού του Λούνιν.


Η παρουσία του Κέπα θα τύγχανε θετικής υποδοχής από όλους. Οι ηγέτες το γνωρίζουν και γνωρίζουν ότι θα έκαναν τον προπονητή και τους παίκτες χαρούμενους, αλλά πρώτα πρέπει να λυθεί το μυστήριο που θέτει ο Λούνιν. Φυσικά αυτό που αποκλείεται είναι η παρουσία και των τριών στο τέρμα. Ο Κουρτουά θα’ναι ο βασικός κι όποιος βρεθεί εκεί θα πρέπει να δεχτεί αυτή την κατάταξη, κάτι που φαίνεται να μην πείθει αυτόν που ντύθηκε ήρωας στο Μάντσεστερ.

Μόνο τρεις στόπερ

Το τρίτο ζήτημα αναφέρεται στην θέση του στόπερ. Με τον Vallejo στην ράμπα της εξόδου, αν και έχει ήδη ένα νούμερο στη φανέλα, στο τωρινό ρόστερ της πρώτης λευκής ομάδας εμφανίζονται ως στόπερ μόνο οι Militão, Rüdiger και Alaba, ο τελευταίος τραυματίας και σε πλήρη διαδικασία αποθεραπείας.


Ωστόσο, η εξέλιξη των γεγονότων σχετικά με την ενσωμάτωση ενός νέου παίκτη για την λευκή άμυνα φέρεται να’χει παραλύσει κάπως μετά τις πληροφορίες που παρείχε η The Athletic ότι ο Leny Yoro, ο οποίος είχε εκ των προτέρων προτεραιότητα τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετά στο Μάντσεστερ για να πραγματοποιήσει μια ιατρική εξέταση και να οριστικοποιήσει τους όρους ένταξής του στην ομάδα του Old Trafford.

Χωρίς να’χει κλείσει η επιχείρηση, καθώς η ομάδα του Τεν Χαγκ αξιολογούσε άλλα ονόματα όπως ο Matthijs de Ligt, το νούμερο που είχε προκύψει ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους, χρήματα που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή, ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αρχική της προσέγγιση.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.