News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Real Madrid και Mendy, λείπει μόνο η υπογραφή

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Απόλυτη συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Γάλλου μπακ


Ο Φερλάν Μεντί και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη θέσει τις βάσεις για τη συμφωνία ανανέωσης του συμβολαίου και με την επιστροφή του Γάλλου απ’τις διακοπές μετά το Euro, στο οποίο δεν αγωνίστηκε, θα υπογράψει την επέκταση του δεσμού που θα τον ενώσει με το λευκό σύλλογο μέχρι το 2027, με την οψιόν μιας ακόμη σεζόν ανάλογα με τα παιχνίδια που θα παίξει ο Γάλλος διεθνής.

Το επίκεντρο μεγάλου μέρους των επαφών με τον ατζέντη του μπακ ήταν ακριβώς οι αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε ο Μεντί από τότε που έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η τάση άλλαξε την τελευταία σεζόν, στην οποία ήταν πολύ πιο τακτικός και με μεγαλύτερη συμμετοχή στον αγωνιστικό χώρο στο καθοριστικό κομμάτι της σεζόν, αφήνοντας πίσω σε μεγάλο βαθμό τους τραυματισμούς που υπέστη σε προηγούμενες σεζόν.

Ο Mendy έπαιξε σε 23 παιχνίδια της Liga, ξεκινώντας την τραυματίας, αλλά ήταν στο Champions League όταν είχε την καλύτερη και μεγαλύτερη παρουσία, συμμετέχοντας σε 11 απ’τα 13 παιχνίδια που έπαιξε η λευκή ομάδα. Νούμερα που είναι πολύ κοντά σ’αυτά της σεζόν 20-21, την οποία ολοκλήρωσε με 26 αγώνες στο εγχώριο πρωτάθλημα και 11 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα 37 παιχνίδια της περασμένης σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που εμφανίστηκε στο Santiago Bernabéu.

Ο αριθμός των αγώνων, βασικός στο νέο συμβόλαιο

Ο αμυντικός έχει καταλήξει να κατανοήσει μερικά απ’τα βασικά σημεία της ανανέωσης που πρότεινε ο σύλλογος, αφότου δεν το είδε πολύ καθαρά στην αρχή των διαπραγματεύσεων. Τα παιχνίδια που θα παίξει θα’ναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τα χρήματα που θα καταλήγει να παίρνει ο Γάλλος σε κάθε σεζόν με το νέο του συμβόλαιο.

Ο Κάρλο Αντσελότι ζήτησε να γίνει μια προσπάθεια για να κλείσει η παραμονή του αμυντικού και κυρίως για να επιτευχθεί η ηρεμία και να μην υπάρχουν αμφιβολίες σε όλη τη σεζόν γύρω απ’το μέλλον του Γάλλου. Ο Ιταλός τον θεωρεί βασικό κομμάτι και ξέρει ότι μαζί με τον Φραν Γκαρθία έχει ένα ζευγάρι εγγυημένων μπακ για να αντιμετωπίσει τη σεζόν, αφού το μέλλον του Αλφόνσο Ντέιβις φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά, τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι, σ’ένα ξεκάθαρο παράδειγμα ορισμένων επαφών που παρεξηγήθηκαν απ’τον πράκτορα του Καναδού.

Με την παραμονή του Mendy, ο Ancelotti και η λευκή αθλητική διοίκηση επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η ισορροπία της ομάδας δεν θα χαλάσει, ότι θα συνεχίσει να ισχύει χάρη στην αμυντική αίσθηση που έχει ο Γάλλος, σε μια ενδεκάδα που πρέπει να μετρήσει σε μεγάλο τις επιστροφές κι όχι τις διεισδύσεις, με την παρουσία τόσων παικτών με έντονο επιθετικό πνεύμα και σ’αυτόν τον ρόλο οι δύο πλάγιοι μπακ θα παίξουν έναν θεμελιώδη ρόλο.

Αυτό που έχουν καταστήσει σαφές οι κινήσεις που έκανε ο σύλλογος γύρω απ’τον Mendy είναι ότι δεν υπάρχει μια παρόμοια ανανέωση στη Ρεάλ Μαδρίτης. Βέβαια, από μια ηλικία και μετά, τα νέα συμβόλαια πάνε από χρόνο σε χρόνο. Με τον Mendy αυτό το μέτρο έρχεται απ’τα 32 και μετά, κάτι που γνωρίζουν ήδη οι Lucas Vázquez, Carvajal, Modric, τρεις απ’τους αρχηγούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος μόλις έκλεισε τα 29 του χρόνια και με το νέο συμβόλαιο, οι επεκτάσεις από έτος σε έτος θα’ρχονταν στα 32.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.