News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Al Nassr φρενάρει την υπογραφή του Laporte

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Του Tomás Roncero, αρχισυντάκτη της As

Η Μαδρίτη κι ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα’ταν ευτυχισμένοι αν ένωναν τους δρόμους τους. Αλλά η Αλ Νασρ ζητά χρήματα και το λευκό club θα τον υπέγραφε μόνο ως ελεύθερο.


Το έκτο πρότζεκτ του Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει με δύο βασικότατους στόπερ (Ρούντιγκερ και Μιλιτάο), έναν που θα χρειαστεί άλλους τρεις μήνες για να εμφανιστεί ξανά (ο Αλάμπα θα παίξει ξανά απ’τον Νοέμβριο), έναν επαναπροσαρμοσμένο σε μια θέση που δεν τον ευχαριστεί καθόλου (Τσουαμένι) κι έναν συμπληρωματικό στόπερ που αναλαμβάνει απ’την αρχή τον δευτερεύοντα ρόλο του (Βαγέχο). Όλα αυτά οδήγησαν τη Μαδρίτη, μετά την οριστική αποχώρηση του Νάτσο και την απροσδόκητη «απόδραση» του Γιόρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να διερευνήσει την αγορά για να δει αν προέκυπτε κάτι που να άξιζε πραγματικά τον κόπο.

Εκεί εμφανίστηκε η επιλογή του Aymeric Laporte (30 ετών), του οποίου η τιμή έχει ανέβει σαν αφρός αφού ήταν ένας απ’τους πρωταγωνιστές της θριαμβευτικής Ισπανίας στο Euro, με μια απόδοση απ’τα λίγα στα πολλά φτάνοντας να γίνει ένας τοίχος για τους αντιπάλους στα καθοριστικά ματς με Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία.


Ο Aymeric θέλει σαν τρελός

Η Μαδρίτη, μετά τα όσα έγιναν με τον Γιόρο, έχει αποδεχθεί το να μείνει με τον Τσουαμένι ως στόπερ επιφυλακής μέχρι να αναρρώσει πλήρως ο Αλάμπα. Αλλά στον Αντσελότι αρέσει η επιλογή Λαπόρτ και, το πιο σημαντικό, τρελαίνει τον Ισπανογάλλο. Μάλιστα, κι όπως έχει μπορέσει να μάθει η AS, ο Λαπόρτ θα’ταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τα εναπομείναντα δύο χρόνια του παχυλού συμβολαίου του με την Αλ Νασρ. Το καλοκαίρι του 2023 υπέγραψε για 3 χρόνια, με μισθό 24 εκ. ευρώ καθαρά το έτος. Έχει κάνει ήδη την πρώτη του σεζόν στην ομάδα στην οποία μοιράζεται τ’αποδυτήρια με τους Κριστιάνο, Μανέ και Μπρόζοβιτς, παίζοντας 39 παιχνίδια και σημειώνοντας επίσης 4 γκολ.

Αλλά το τρένο της Ρεάλ Μαδρίτης περνάει μια φορά στη ζωή και έχει ξεκαθαρίσει ότι αν ήταν στο χέρι του, θα άφηνε αυτά τα δύο χρόνια (και τα αντίστοιχα 48 εκατομμύρια) χωρίς να ζητήσει απ’τη Μαδρίτη ένα συμβόλαιο που να χαλάει οποιαδήποτε μισθολογική κλίμακα. Μέχρι εκεί όλα έμοιαζαν τέλεια για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Η άρνηση της Αλ Νασρ

Αλλά η Αλ Νασρ δεν ψήνεται και θα άναβε το πράσινο φως μόνο εάν υπάρχει ένα ποσό μεταγραφής. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αραβικός σύλλογος πλήρωσε στη Μάντσεστερ Σίτι 27 εκατομμύρια ευρώ για να τον υπογράψει. Τώρα θα’θελαν να ανακτήσουν αυτή την επένδυση, αλλά η Μαδρίτη είναι ανένδοτη και θα δεχόταν να’ρθει ο Ισπανός διεθνής στο Μπερναμπέου μόνο ως ελεύθερος. Αυτό απομακρύνει, προς το παρόν, μια πιθανή συμφωνία, αν και η Μαδρίτη γνωρίζει ότι η καλοκαιρινή αγορά είναι μεγάλη κι από τώρα έως την 1η Σεπτεμβρίου μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα.


Άβολα στην Αραβία

Για τον Λαπόρτ, η κατάσταση είναι άβολη γιατί η εμπειρία του στο αραβικό ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο ικανοποιητική όσο θα ήθελε την πρώτη του χρονιά εκεί. Έτσι είπε στην AS στον συνάδελφό μας Juan Jiménez σε μια συνέντευξη που δόθηκε τον Ιανουάριο: «Προς το παρόν, δεν το έχω σκεφτεί, αλλά αν είμαι απογοητευμένος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αναρωτιέσαι τι να κάνεις. Αυτή η στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμα, αλλά αν η δυναμική συνεχιστεί έτσι στο μέλλον θα μπορούσε να’ρθει». Η κατάσταση είναι περίπλοκη για αυτόν γιατί η Αλ Νασρ δεν έχει ανάγκη να εισπράξει χρήματα και η απαίτησή της για μεταγραφή είναι περισσότερο από υπερηφάνεια παρά οτιδήποτε άλλο, οπότε η Μαδρίτη δεν θα κάνει ούτε μια κίνηση.

Επιπλέον, ο λευκός σύλλογος γνωρίζει ότι ο Αλάμπα προχωρά θετικά μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον Δεκέμβριο. «Ο χόνδρος έχει αναγεννηθεί καλά κι αυτό είναι θεμελιώδες για να είμαστε αισιόδοξοι για την πλήρη ανάρρωσή του. Τον Σεπτέμβριο θα του κάνουμε ένα νέο test δύναμης και τον Οκτώβριο θα αρχίσει να προπονείται προοδευτικά, πρώτα ατομικά και μετά με το γκρουπ στις εντολές του Αντσελότι. Αν δεν αλλάξει κάτι, τον Νοέμβριο θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα», λένε ελπιδοφόρα εντός του συλλόγου. Επομένως, η επιλογή Λαπόρτ είναι σε αναμονή όσο η Αλ Νασρ δεν τον αφήνει να φύγει ελεύθερος...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.