News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Davies 2025

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Του Tomás Roncero, αρχισυντάκτη της As

Όπως μπόρεσε να μάθει η AS, η Μαδρίτη κι ο παίκτης συμφώνησαν να περιμένουν λόγω των υψηλών αξιώσεων της Μπάγερν. Θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του για να μείνει ελεύθερος την επόμενη χρονιά.


Ο Αλφόνσο Ντέιβις (23 ετών) θα πρέπει να περιμένει ακόμη έναν χρόνο για να δει να γίνεται πραγματικότητα το όνειρό του να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως μπόρεσε να μάθει η AS, ο Καναδός αριστερός μπακ θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τη Μπάγερν Μονάχου, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου του 2025. Ο λόγος είναι απλός: ο γερμανικός σύλλογος επιμένει να ζητά ένα υπέρογκο ποσό παρά το πόσο λίγο διάστημα έχει απομείνει στο συμβόλαιο του παίκτη με τους Βαυαρούς, με το να μην πάνε κάτω απ’τα 50 εκατομμύρια ευρώ (για παράδειγμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ίδια συμβατική κατάσταση η Μαδρίτη υπέγραψε τον Τόνι Κρος το 2014 για μόλις 25 εκατομμύρια). Στη διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών ανάμεσα στον παίκτη και τη Μπάγερν έχει υπάρξει μια αυξανόμενη απόσταση μεταξύ των δύο θέσεων. Η Μπάγερν έφτασε να του προσφέρει μια σχεδόν galáctica ανανέωση, με ετήσιες αποδοχές 14 εκ. ευρώ καθαρά τη σεζόν. Όμως η επιθυμία του Ντέιβις να υπογράψει στη Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε κι αυτό ενθάρρυνε τους ηγέτες του γερμανικού συλλόγου.

Υπήρξε μια κουραστική εκστρατεία ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τους Βαυαρούς, οι οποίοι έφτασαν να δώσουν ένα τελεσίγραφο τον Μάρτιο. «Είναι άδικο, θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε στο τέλος της σεζόν, όταν θα υπάρχει περισσότερη σαφήνεια», παραπονέθηκε ο Nedal Huoseh, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή. Από εκεί και μετά η σχέση εξομαλύνθηκε, με στιγμές που φαινόταν ότι μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση, φτάνοντας απ’το Μόναχο σ’αυτή την προσφορά των 14 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά. Ωστόσο, η προσφορά έχει αποσυρθεί κι απ’την ηγεσία της Μπάγερν έχει περάσει πια το μήνυμα ότι ο Ντέιβις «θα τελειώσει το συμβόλαιό του και μετά θα μείνει ελεύθερος». Μια απόφαση που συνδέεται με τις δηλώσεις μιας έγκυρης φωνής όπως του Uli Hoeness. «Του είπαμε πολύ ξεκάθαρα ότι αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, θα το αφήσουμε να λήξει. Δεν θα πάρει άλλα χρήματα», δήλωσε κατηγορηματικά την περασμένη Κυριακή ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν. Επιπλέον, έριξε ένα βελάκι κατά του Καναδού διεθνούς, ο οποίος το 2023-24 δεν είχε την καλύτερη σεζόν: «Ο τρόπος που είχε ο Λαμίν Γιαμάλ να κάνει πράγματα, τόσο με το αριστερό όσο και με το δεξί, θα μου’χε αρέσει να τον δω επίσης και στον Αλφόνσο Ντέιβις...».


Η συμφωνία

Η Μαδρίτη, η οποία ήταν διατεθειμένη να πληρώσει περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ για την υπογραφή του, έχει συμφωνήσει με τον παίκτη σε μια αναμονή που θα’ναι κερδοφόρα για όλους. Ο Ντέιβις θα φύγει ελεύθερος το 2025, όπως έχει κάνει τώρα ο Μπαπέ, κι ως αντάλλαγμα θα’χει ένα γενναιόδωρο μεταγραφικό μπόνους. Και η Μαδρίτη εξοικονομεί μια οικονομική δαπάνη που θα’ναι χρήσιμη για να ολοκληρώσει την ανανέωση του Ferland Mendy (29 ετών), η οποία είναι έτοιμη να γίνει. Ο Γάλλος μπακ απέχει επίσης μόλις ένα χρόνο απ’τη λήξη της συμβατικής του δέσμευσης με τη Μαδρίτη κι ο Αντσελότι είπε ήδη στον σύλλογο την περασμένη σεζόν ότι η παραμονή του είναι προτεραιότητα στο αθλητικό του πρότζεκτ. Αυτό θα σημαίνει ότι οι Mendy και Fran García θα συνεχίσουν να’ναι οι αριστεροί μπακ αυτή τη σεζόν.

Η απόδειξη ότι η Μαδρίτη αποδέχεται ότι ο Ντέιβις θα πρέπει να περιμένει έναν ακόμη χρόνο, είναι ότι η Βιγιαρεάλ κάλεσε πρόσφατα τα γραφεία της Μαδρίτης για να δείξει ενδιαφέρον για τον Φραν Γκαρθία (24), καθώς είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Μαρσελίνο Γκαρθία Τοράλ. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί σ’αυτή την περίπτωση ο Mendy θα’μενε μόνος μπροστά σε μια σεζόν με περισσότερα από 70 παιχνίδια, εκτός απ’τις διεθνείς συμμετοχές. Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη. Αυτή τη σεζόν, ο Mendy και ο Fran García θα αναλάβουν την αριστερή πτέρυγα. Το 2025, ο Ντέιβις και η διαβολική του ταχύτητα θα ενταχθούν σε μια ομάδα που είδε ήδη πώς κινείται στο Μπερναμπέου, με το golazo που σημείωσε ο Καναδός στον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του περασμένου Champions League. Μεταγραφάρα.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.