News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Yoro, όλα εναντίον εκτός απ’την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός διατηρεί την πρόθεσή του να φορέσει τα λευκά παρά το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων


Όλα είναι κόντρα, εκτός απ’τη γνώμη του αρμόδιου, του ποδοσφαιριστή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε σχέση με μερικές απ’τις τελευταίες μεταγραφές που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ιστορία του Λένι Γιόρο δεν είναι καινούργια, επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και στο τέλος αυτός που βγαίνει θριαμβευτής ή τουλάχιστον πετυχαίνοντας τον στόχο που έχει θέσει, είναι το λευκό κλαμπ.

Η κατάσταση είναι περίπλοκη, δεν φαίνεται απλή, όσον αφορά μια επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες. Το λέμε αυτό γιατί υπάρχουν σύλλογοι πρόθυμοι να δώσουν περισσότερα χρήματα, τόσο στον παίκτη όσο και στη Λιλ, ποσά υπέρογκα κι εκτός αγοράς. Φυσικά, η θέληση του παίκτη είναι στο πλευρά της madridista οντότητας. Δεν είναι τυχαίο. Είναι το αποτέλεσμα της καλής δουλειάς και μιας τέλεια καθορισμένης στρατηγικής.

Στην πρώτη προσέγγιση που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, βρήκε ένα αίτημα για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταγραφή του αμυντικού. Εν τω μεταξύ, η Λιλ προσπάθησε ξανά και ξανά να πείσει τον Γιόρο να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με τις πρώτες μέρες του ως επαγγελματίας και λήγει στις 30 Ιουνίου του 2025.

Εκείνη τη στιγμή, το λευκό κλαμπ, όπως έγινε αρχικά με τον Καμαβίνγκα και αργότερα με τον Τσουαμένι, έκανε ένα βήμα στην άκρη. Περιορίστηκε στο να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, αλλά χωρίς περαιτέρω προσέγγιση στη Λιλ και στο περιβάλλον της. Σχεδόν σε όλες τις τελευταίες μεταγραφές έχει υπάρξει πάντα μια στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν να τις αγνοεί. Στρατηγική.

Οι μνηστήρες του Γιόρο

Η PSG ήταν η πρώτη που πλησίασε, αλλά ο νυν πρόεδρος της Λιλ εργάστηκε στον παριζιάνικο σύλλογο για αρκετά χρόνια (συνυπήρξε με τον Αντσελότι) και δεν έχει καλές αναμνήσεις απ’τους ηγέτες του Κατάρ. Δεν έχει διευκολύνει τη διαπραγμάτευση σε καμία στιγμή. Στη συνέχεια, ήταν η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ, που εμφανίστηκαν στη σκηνή, αν και πρόσφεραν λιγότερα χρήματα απ’τα 100 εκατομμύρια που ζητούσε αρχικά ο γαλλικός σύλλογος.


Την άρνηση του Γιόρο, προς το παρόν, να φορέσει άλλη φανέλα εκτός απ’αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης, την γνωρίζουν ήδη όλοι όσοι έχουν πλησιάσει το περιβάλλον του τις τελευταίες βδομάδες. Η απόφαση φαίνεται ξεκάθαρη και τώρα λείπει το επόμενο βήμα, που είναι να καταλάβει η Λιλ ότι ο αμυντικός είναι διατεθειμένος να μείνει για ένα χρόνο και μετά να πάει ελεύθερος στο λευκό κλαμπ.

Αν καταλήξει να το καταλάβει, οι Γάλλοι ηγέτες θα πέσουν από εκείνα τα 60 εκατομμύρια στα οποία κοστολογείται αυτή τη στιγμή η μεταγραφή ενός 18χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά με ήδη 40 παιχνίδια στην Α' Κατηγορία της Γαλλίας. Ο Yoro δείχνει προσωπικότητα και, παρόλο που είναι τόσο νέος, ότι έχει πολύ ξεκάθαρες ιδέες.

Από επένδυση, αναγκαιότητα

Η Ρεάλ Μαδρίτης, ανά πάσα στιγμή, έβλεπε την υπογραφή του Γιόρο ως μια επένδυση για το μέλλον, αλλά όλα έχουν επισπευστεί. Όταν άρχισαν να παρακολουθούν τον αμυντικό, σκέφτονταν την επιχείρηση για τη σεζόν 25-26. Ο Αλάμπα δεν είχε τραυματιστεί ακόμα κι ο Νάτσο δεν είχε αποχαιρετήσει το κλαμπ της ζωής του. Τώρα οι συγκυρίες καλούν να σκεφτούν ότι η υπογραφή του έχει γίνει απαραίτητη, αλλά ο Yoro ξέρει ήδη ότι πρέπει να το κάνει όπως ο Bellingham, δηλαδή, να αποκηρύξει χρήματα.

Στο τωρινό λευκό ρόστερ και πλέον χωρίς να υπολογίζουμε τον Νάτσο, εμφανίζονται ως στόπερ οι Ρούντιγκερ, Μιλιτάο και Αλάμπα, ο οποίος θα ξεκινήσει το νωρίτερο τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Η παρουσία του Τσουαμένι μετριάζει κάπως την κατάσταση, περισσότερο λόγω της πεποίθησης του Αντσελότι παρά λόγω του ίδιου του Γάλλου παίκτη. Ο Ιταλός είναι πεπεισμένος ότι ο σημερινός μέσος μπορεί να προσαρμοστεί τέλεια στην θέση του στόπερ.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.