News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Camavinga παίρνει το «6»

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Του Tomás Roncero, αρχισυντάκτη της As

Ο Γαλλο-Αγκολέζος φοράει αυτό το νούμερο στην εθνική Γαλλίας και είναι αυτό που είχε στη φανέλα του στη Ligue 1 κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρεν.


Η αποχώρηση του Νάτσο (34 ετών) στο αραβικό ποδόσφαιρο αφήνει κενό άλλον έναν περίφημο αριθμό, το «6», το οποίο προστίθεται στο «8» που άφησε ελεύθερο ο Τόνι Κρος (34) ανακοινώνοντας το αντίο του. Στην περίπτωση του Γερμανού μαέστρου, ήταν ο Fede Valverde (25) αυτός που έχει πάρει την σκυτάλη, εγκαταλείποντας το '15' που έχει φορέσει αυτά τα χρόνια στο Bernabéu. Στην περίπτωση του «6» του Νάτσο, όλα δείχνουν ότι ο κληρονόμος θα’ναι ο Εντουάρντο Καμαβίνγκα. Το νεαρό γαλλικό ταλέντο (21 ετών) φορούσε μέχρι τώρα το νούμερο «12», το οποίο με τη σειρά του κληρονόμησε απ’τον Μαρσέλο όταν ο Βραζιλιάνος έφυγε απ’τη Μαδρίτη αφότου κατέκτησε το μαγικό 14ο.

Αλλά είναι προφανές ότι από άποψη μάρκετινγκ και ιεραρχίας το «6» έχει μεγαλύτερη σημασία καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους έντεκα θεωρητικά βασικούς. Μάλιστα, είναι το νούμερο που φοράει ο Γαλλο-Αγκολέζος στην εθνική Γαλλίας κι αυτό που είχε επίσης στη φανέλα του στη Ligue 1 κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρεν (2019-21). Επιπλέον, το '6' αντιστοιχεί συνήθως στον αμυντικό χαφ, τη θέση που θα καταλαμβάνει συχνά ο Γάλλος από εδώ και πέρα ​​μετά την αποχώρηση του Κρος. Ο Cama συνεχίζει να εξελίσσεται. Το '6' του Νάτσο τον περιμένει.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αριθμούς για τη φετινή σεζόν, μιας και το «12» και το «15» είναι ελεύθερα, θα υπάρξουν πιθανότητες κάποιοι απ’το τωρινό ρόστερ να θελήσουν να τα πάρουν, όπως ο Αρντά Γκιουλέρ, που την πρώτη του χρονιά έχει φορέσει το «24». Ο Βραζιλιάνος Έντρικ φιλοδοξούσε να πάρει το '9', αλλά θα το πάρει ο Kylian Mbappé απ’τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η παραμονή του Luka Modric, ο οποίος θα συνεχίσει με το '10'. Ο Έντρικ θα πάρει το «16», νούμερο που φόρεσε ήδη δύο χρόνια με την Παλμέιρας (απ’το 2021 ως το 2023). Αν έρθουν τελικά αυτό το καλοκαίρι ο Davies και ο Leny Yoro, όλα δείχνουν ότι θα’παιρναν το 12 και το 15, αντίστοιχα. Ο στόπερ της Λιλ φορούσε το «15» αυτή τη σεζόν στη βόρεια ομάδα της Ligue 1 κι ο Ντέιβις θα’παιρνε το «12» ενός άλλου θρυλικού αριστερού μπακ της λευκής ομάδας, του Μαρσέλο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.