News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δεν θα υπάρξει πόλεμος για τον Yoro

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Του Carlos Forjanes

Η Ρεάλ Μαδρίτης στήνεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ για τον υποσχόμενο Γάλλο στόπερ, τον οποίο θέλουν PSG και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν θα μπει σε πλειστηριασμό για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος το 2025.


Η ομαλή επιβεβαίωση της υπογραφής του Mbappé δεν βάζει λουκέτο στην αγορά της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την μετριάζει. Η τεράστια δαπάνη που αντιπροσωπεύει ο Γάλλος γίγαντας, παρόλο που έρχεται ελεύθερος, θα κάνει τον σύλλογο να διατηρήσει εγκράτεια στα υπόλοιπα μέτωπά του. Ο ευγενής όροφος είναι ικανοποιημένος με ό,τι υπάρχει, ο Μπαπέ πολλαπλασιάζει πολύ περισσότερο τη δύναμη του πρωταθλητή Ισπανίας και Ευρώπης, γι' αυτό δεν θα υπάρξει πόλεμος για τον Ντέιβις ή πλειστηριασμός για τον Λένι Γιόρο, το 18χρονο μαργαριτάρι της Λιλ, στο οποίο έχει ρίξει το βλέμμα του. Είναι δύο ποδοσφαιριστές των οποίων το συμβόλαιο λήγει το 2025: αν υπογράψουν τώρα θα γίνει με τους όρους (κυρίως οικονομικούς) που θέτει η Μαδρίτη. Διαφορετικά, θα γίνει προσπάθεια να πειστούν και οι δύο παίκτες να περιμένουν ένα χρόνο και να εμφανιστούν στο νέο Bernabéu όπως ο Mbappé, ως ελεύθεροι.

Αυτή η στρατηγική είναι ιδιαίτερα σημαντική στην περίπτωση του Yoro. Με τον Davies όλα είναι σε καλό δρόμο περιμένοντας να δουν αν η Μπάγερν συμφωνήσει να πουλήσει σε μια λογική τιμή (ποτέ στα 50 εκατομμύρια ευρώ που θέλει αυτή τη στιγμή). Με τον Γιόρο το ενδεχόμενο να κλείσει ο κύκλος είναι πιο σύνθετο γιατί PSG και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η ομάδα του Παρισιού είναι αυτή που δείχνει πρόθυμη να βάλει περισσότερα χρήματα στο τραπέζι για τη Λιλ· η Μαδρίτη το παρατηρεί έχοντας στο μυαλό της ένα νούμερο: 40 εκατομμύρια ευρώ ως ανώτατο όριο για τον μοδάτο στόπερ του γαλλικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο που υποστήριξε ο ίδιος ο Mbappé, ο οποίος έχει ομολογήσει στον κύκλο του ότι ο Yoro ήταν ο αμυντικός της Ligue 1 που του δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα σ’αυτήν την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η PSG βρίσκεται σ’ένα σταυροδρόμι και χρειάζεται επισκευή. Γι' αυτό και έχει ανοίξει διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη της Λιλ.


Η Γιουνάιτεντ μπόρεσε να αποφύγει την άσχημη μοίρα του να μείνει εκτός Ευρώπης με την επιτυχία στο Κύπελλο Αγγλίας κόντρα στη Σίτι, αλλά ο Τεν Χαγκ παραμένει στον αέρα. Μια αστάθεια που επηρεάζει την ικανότητά της να ελίσσεται στην αγορά. Ακόμα κι έτσι, έχει τοποθετηθεί δυνατά στο τριμερές παζάρι για τον Yoro. Πολλά χρήματα και η πρόταση να παίξει βασικός. Η Μαδρίτη κάνει έκκληση σε άλλα ατού, όπως η ισχυρή γαλλική παρουσία στ’αποδυτήρια και του ηγέτη (Μπαπέ) και των δύο βασικών πυλώνων την επόμενη δεκαετία (Camavinga και Tchouameni) των Bleus. Δεσμοί για να καλωσορίσουν τον Yoro στη νέα του μαδριλένικη ζωή. Εμφανίζεται ο συναισθηματικός παράγοντας. Όπως έκανε ο Bellingham στο 14ο, ο Yoro ήταν στο Wembley παρακολουθώντας ζωντανά την κατάκτηση του 15ου...

Υπάρχουν εμπόδια

Η Μαδρίτη θέλει λίγη υπομονή απ’τον Γιόρο, αλλά υπάρχουν πιθανά εμπόδια πέρα ​​απ’αυτά που υπολογίζονται λόγω των εκατομμυρίων ευρώ στις πιθανές προσφορές απ’τους ανταγωνιστές. Ο εκπρόσωπος του νεαρού κεντρικού αμυντικού είναι ο Ζόρζε Μέντες, όχι και τόσο καλοδεχούμενος όπως στο παρελθόν, όταν ήταν βασικό στοιχείο στην προσγείωση μεταξύ άλλων του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο γνωστός Πορτογάλος ατζέντης έχει και πάλι παρουσία στ’αποδυτήρια μέσω του Λούνιν, ο οποίος έγινε πρόσφατα μέρος των πελατών του. Δεν είναι επίσης μικρή ούτε και η ισχυρή επιρροή του Al Khelaifi ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του γαλλικού ποδοσφαίρου, αναστατωμένο απ’το πρόβλημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που έχει προκαλέσει πανικό στους λιγότερο εύπορους συλλόγους. Αυτό το χαρτί, της αποστολής του υψηλότερου ποσού, βρίσκεται στα χέρια της PSG και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά όχι και στης Μαδρίτης, η οποία, όπως κάνει την τελευταία πενταετία, προτιμά πιο δημιουργικές τακτικές.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.