News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Πώς θα’ναι πρόβλημα ένας παίκτης που σκοράρει ένα γκολ ανά παιχνίδι";

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο Αντσελότι είναι κατηγορηματικός για το τι πιστεύει μετά την ανακοίνωση της υπογραφής του Μπαπέ


Η ανακοίνωση της άφιξης του Μπαπέ επισημοποιήθηκε την Δευτέρα. Τις επόμενες μέρες οι συναντήσεις στο Valdebebas με τον Κάρλο Αντσελότι παρών σε κάποιες απ’αυτές, διαδέχθηκαν η μία την άλλη. Χθες έφυγε απ’τη Μαδρίτη για να απολαύσει τις διακοπές του, συγκυρία που δεν σημαίνει ότι είναι αποκομμένος από όσα συμβαίνουν στον σύλλογο.

Το μήνυμα σ’αυτές τις συναντήσεις ήταν κατηγορηματικό απ’τον προπονητή: "Πώς θα’ναι πρόβλημα ένας παίκτης που σκοράρει ένα γκολ ανά παιχνίδι"; Μηδέν αμφιβολίες. Δεν υπάρχουν ούτε στο προπονητικό επιτελείο ούτε στους ηγέτες, οι οποίοι παρά το ότι αρνήθηκαν προσεγγίσεις, είχαν ξεκάθαρο ότι απ’την πρώτη κλήση απ’το περιβάλλον του Γάλλου, μόλις ξεκίνησε η περασμένη σεζόν, το μέλλον του Μπαπέ περνούσε απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εξωτερικός θόρυβος. Πολύς. Χαρά και λύπη εξίσου ανάμεσα στους οπαδούς της λευκής ομάδας και στους antimadridistas. Αυτά έχει ο Kylian Mbappé και η επίσημη άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι συζητήσεις έχουν διαδεχθεί η μία την άλλη τα τελευταία χρόνια, αλλά μετά την επιβεβαίωση της υπογραφής, οι πιο τολμηροί έχουν φτάσει να επιβεβαιώσουν ότι ο Γάλλος θα κατέληγε να’ναι πρόβλημα. Στο Valdebebas νιώθουν ευτυχία και ικανοποίηση γνωρίζοντας ότι ο Γάλλος θα φορέσει τα λευκά, αλλά αναγνωρίζουν επίσης ότι η καμπάνια που αμφισβητεί τον επιθετικό είναι εδώ κι έχουν προετοιμαστεί να την αντιμετωπίσουν με πεποίθηση.

Οι ηγέτες του συλλόγου, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ επικεφαλής, επέλεξαν να’ρθει ένας εξαιρετικός παίκτης, ικανός να κάνει τη διαφορά και για τον οποίο είναι πεπεισμένοι ότι θα’ρθει στ’αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι ανεβαίνει σ’ένα νικηφόρο κύμα κι ότι πρέπει να’ναι το ποδόσφαιρό του αυτό που θα τον τοποθετήσει στη θέση που προορίζεται για τα μεγάλα αστέρια. Πρέπει να μοιραστεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο με άλλους παίκτες, ειδικά με τον Βινίσιους και τον Μπέλιγχαμ. Ο σύλλογος φροντίζει στο μέγιστο όλες τις λεπτομέρειες. Τίποτα δεν αφήνεται στον αυτοσχεδιασμό.

Ο πρόεδρος της οντότητας κι ο José Ángel Sánchez, γενικός διευθυντής, είναι ήρεμοι γιατί γνωρίζουν ότι στην κεφαλή του πλοίου βρίσκεται ο ιδανικός προπονητής, ώστε η άφιξη του Mbappé στο Valdebebas να γίνει από ένα δρόμο στρωμένο με τριαντάφυλλα και να μην βρίσκει αγκάθια στην πορεία της. Ο Carlo Ancelotti δεν συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις, αλλά χαιρετίζει την προσπάθεια που έγινε για να’ρθει ένας παίκτης ικανός να κερδίζει παιχνίδια. Δεν είναι ο μόνος και το ξέρει επίσης κι αυτός.


Φυσική επιλογή μέσα στην ομάδα

Ο Αντσελότι και η ομάδα του εργάζονται ήδη για το ποια θα’ναι η ομάδα της επόμενης σεζόν. Το έκαναν πριν από ένα χρόνο με τον Bellingham και εκείνη τη θέση διπλής διαδρομής που επινόησαν για τον Άγγλο. Τώρα ξέρουν ότι η φυσική επιλογή μέσα στην ομάδα θα’ναι αυτή που θα δώσει τον τόνο σχετικά με οποιαδήποτε πιθανό κόψιμο.

Οι πρώτοι επίσημοι αγώνες του Αυγούστου θα’ναι οι υπεύθυνοι για την αποστολή μηνυμάτων σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Θέλουν να αποφύγουν περίπλοκες καταστάσεις και θα’ναι το ίδιο το ποδόσφαιρο που θα βάλει κάθε παίκτη στη θέση του. Νόμος του ποδοσφαίρου, της ζούγκλας κι ακόμα και της ζωής.

Η προφανής απόδειξη ότι ο Βινίσιους μπορεί να παίξει στον άξονα κι ότι είναι χαρούμενος γι' αυτό, θα βοηθήσει αρκετά, αλλά αν έχει ξεκάθαρο ένα πράγμα ο Αντσελότι, είναι ότι για να λειτουργήσει αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βραζιλιάνος πρέπει να’ναι ευχαριστημένος μ’αυτό που κάνει και να νιώθει σημαντικός. Θα παίξει στον άξονα, όπως θα το κάνει επίσης κι ο Kylian Mbappé. Θα παίξει στα πλάγια, όπως θα το κάνει επίσης κι ο Γάλλος επιθετικός. Πολλή ηρεμία στη Ρεάλ Μαδρίτης από κάθε άποψη.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.