News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εν αναμονή του Nacho για ενεργοποίηση της Επιχείρησης Yoro

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ο λευκός σύλλογος γνωρίζει ότι είναι η επιλογή προτεραιότητας για τον νεαρό Γάλλο κεντρικό αμυντικό. Η συμφωνία με τον παίκτη είναι πλήρης. Ακόμη δεν έχουν γίνει επαφές με τη Λιλ η οποία θέλει 50-60 εκατομμύρια, αλλά θα προσπαθήσουν να μην φτάσουν στα 40. Αν μείνει ο Νάτσο, θα αποφασίσουν αν θα διαπραγματευτούν τώρα ή αν θα περιμένουν ένα χρόνο.


Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει σε αναμονή για να δει αν θα καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις του Νάτσο Φερνάντεζ τόσο με την Αλ-Καντισίγια του Μίτσελ όσο και με την Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία. Αφού σκέφτηκε πολύ την απόφασή του, στα 34 του χρόνια, η επιθυμία του αρχηγού είναι να ξεκινήσει μια περιπέτεια μετά από ολόκληρη την καριέρα του στο λευκό club, υπογράφοντας ένα μεγάλο συμβόλαιο με το ανερχόμενο αραβικό ποδόσφαιρο. Η προσφορά ανανέωσης για μία σεζόν που του έκανε η Μαδρίτη παραμένει σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου. Εάν ο Νάτσο ολοκληρώσει την υπογραφή του πριν απ’αυτήν την ημερομηνία, στο Valdebebas θα ενεργοποιήσουν αμέσως την Επιχείρηση Yoro, την οποία έχουν πολύ προχωρημένη με τον Γάλλο παίκτη αλλά όχι με τον σύλλογό του, τη Λιλ, με την οποία δεν έχουν υπάρξει ακόμη επαφές και περιμένει κινήσεις.

Ο YORO ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Ο Λένι Γιόρο, ο πιο πολλά υποσχόμενος στόπερ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα 18 του, δίνει προτεραιότητα στο να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από κάθε άλλη επιλογή ανάμεσα στις πολλές επιλογές που έχει. Αυτή η προτίμηση είναι το μεγάλο ατού υπέρ των λευκών, κάτι που γνωρίζουν επίσης και οι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον Γάλλο, οι οποίοι περιμένουν εξελίξεις γνωρίζοντας τη δευτερεύουσα θέση τους. Η PSG, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι τρεις ομάδες που έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Γιόρο και έχουν επίσης συναντηθεί μαζί του, αλλά αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου όταν πρόκειται να παλέψει για έναν παίκτη, είτε είναι ο Γιόρο, είτε άλλος. Η επιτυχημένη αθλητική στιγμή των λευκών την τελευταία δεκαετία (6 Τσάμπιονς Λιγκ) τους έχει κάνει ένα φιλόδοξο προορισμό προτεραιότητας για όλους τους ποδοσφαιριστές και ειδικά για τους νεότερους, που βλέπουν πώς ο πρωταθλητής Ευρώπης φτιάχνει μια ομάδα με αρκετούς απ’τους παίκτες με το περισσότερο μέλλον στον κόσμο, που παίρνουν συνεχώς συλλογικούς τίτλους και ατομικές ανατιμήσεις. Το να’χεις τη σταθερή βούληση οποιουδήποτε παίκτη είναι κλειδί όταν ασχολείσαι με τη μεταγραφή του.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Με τον Yoro, ακολουθείται η ίδια διαδικασία που χρησιμοποιεί συνήθως ο Juni Calafat για να σιγοψήσει μια μεταγραφή και η οποία λειτούργησε τόσο καλά με τον Jude Bellingham την περασμένη σεζόν. Αφού πλησιάσει τον ποδοσφαιριστή, τον φλερτάρει, του εξηγήσει το αθλητικό πρότζεκτ και τον ρόλο του σ’αυτό, του δείξει τις εγκαταστάσεις του Valdebebas και του προτείνει ορισμένες μελλοντικές οικονομικές συνθήκες, του ζητείται να συμμετάσχει ενεργά στη διαπραγμάτευση με τον σύλλογό του για να διευκολύνει την επιχείρηση. Εκτός απ’το να αποκηρύξει υψηλότερες οικονομικές προσφορές για να αποφύγει τις δημοπρασίες, ο παίκτης πρέπει να καταστήσει σαφές στον τωρινό του σύλλογο ότι η απόφασή του να υπογράψει στη Μαδρίτη είναι σταθερή κι ότι γι’αυτό είναι πρόθυμος να περιμένει το υπόλοιπο έτος του συμβολαίου του.

Η ΛΙΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ

Έτσι στο Valdebebas πιστεύουν ότι όταν αρχίσουν να μιλάνε για ποσά με τη Λιλ, τα 50-60 εκατομμύρια που επισημαίνουν απ’τη Γαλλία ως το νούμερο που θέλει να πάρει ο γαλλικός σύλλογος, θα μειωθούν στα 35-40, το όριο που φαίνονται διατεθειμένοι να πληρώσουν απ’τη Μαδρίτη για έναν αμυντικό που έχει μόνο ένα χρόνο στο συμβόλαιό του. Εάν όντως προκύψουν αυτές οι συνομιλίες ανάμεσα στα club, γιατί συχνά είναι οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών εκείνοι που ενεργούν ως μεσάζοντες. Η Λιλ φαίνεται υποχρεωμένη να πουλήσει τον Γιόρο αυτό το καλοκαίρι, καθώς μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου του 2025 και ιδιαίτερα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλοι οι σύλλογοι στη Γαλλία λόγω της κρίσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ligue 1 μετά την αποχώρηση του Μπαπέ (επισημαίνεται μια δραστική μείωση στο επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο απ’τα 800 στα 450 εκ.), το οποίο έχει οδηγήσει σε προβλήματα με το ταμείο CVC.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

Με τον Leny Yoro, η αρχική ιδέα που είχαν στη Μαδρίτη πριν από μήνες ήταν να περιμένουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να τελειώσει το συμβόλαιο για να τον υπογράψουν, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός πρώτα του Militão και μετά του Alaba άλλαξαν τη σειρά των προτεραιοτήτων, πριν ο Nacho σκεφτεί την αποχώρησή του. Έτσι η ενίσχυση του κέντρου της άμυνας θεωρήθηκε πιο απαραίτητη απ’την ενίσχυση της αριστερής πλευράς, όπου ο Ντέιβις βρίσκεται σε μια θέση πολύ παρόμοια με τον Γιόρο. Έχει αποφασίσει να πάει στη Μαδρίτη και η Μπάγερν Μονάχου δεν μπορεί να κάνει πολλά για να το αποτρέψει, πέρα ​​απ’το να αποφασίσει αν θα ρίξει τις απαιτήσεις της ή αν θα παραιτηθεί στο να τον δει να φεύγει σ’ένα χρόνο χωρίς να πάρει τα 35 εκατομμύρια που έχει θέσει ως όριο η Μαδρίτη. Είναι το μήνυμα που ακούγεται στο Μόναχο τις τελευταίες μέρες, αλλά μπορεί κάλλιστα να πρόκειται για μια διαπραγματευτική στρατηγική. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται το υποθετικό σενάριο να μην ανανεώσει ο Mendy (η προσφορά που έλαβε απ’τη Μαδρίτη δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του), να φύγει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι υπογράφοντας ένα μεγάλο συμβόλαιο και να’ρθει δωρεάν στη θέση του ο Ντέιβις, αν και είναι ασυνήθιστο. Λοιπόν, στην πραγματικότητα δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ο όρος «δωρεάν άφιξη». Όποιος παίκτης τερματίζει το συμβόλαιό του δεν έρχεται δωρεάν, έρχεται λαμβάνοντας ένα μπόνους μεταγραφής, το οποίο δεν φτάνει ποτέ ούτε στα μισά απ’αυτά που πρέπει να πληρώσει στον σύλλογό του για μια μεταγραφή.

MILITAO ΚΑΙ ALABA, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Αλλά ας επιστρέψουμε στον Yoro. Εάν φύγει ο Νάτσο, τα διαθέσιμα κομμάτια που θα’χει ο Αντσελότι γι’αυτή τη θέση θα’ταν οι Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Αλάμπα και Τσουαμένι, αν και τόσο ο προπονητής όσο και ο ίδιος ο Αουρέλιεν προτιμούν να παίζει στη μεσαία γραμμή. Ο Ράφα Μαρίν είναι μια εναλλακτική επιλογή, αν και το φυσιολογικό είναι να τον πουλήσουν γιατί έχει αγορά. Εν όψει μιας σεζόν στην οποία η Μαδρίτη θα αγωνιστεί σε 7 διοργανώσεις και μπορεί να φτάσει να παίξει 70 παιχνίδια, φαίνεται προφανές ότι η επιλογή της απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού είναι πολύ συνιστάμενη, κι ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι η απόδοση του Militão και ειδικά του Alaba μετά τις αναποδιές τους, είναι ένα μυστήριο.

ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΝΑΤΣΟ;

Αυτό που μένει να φανεί είναι, σε περίπτωση που αποφασίσει τελικά ο Νάτσο να μείνει επειδή δεν θα πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις του στην Αραβία, αν η Μαδρίτη θα κινηθεί για να υπογράψει τώρα τον Γιόρο. Στην αθλητική διεύθυνση τον θεωρούν ένα κομμάτι του μέλλοντος τόσο στρατηγικό όσο ήταν στο παρελθόν ο Ραφαέλ Βαράν, με τον οποίο έχει πολλές ομοιότητες όπως την εθνικότητα, τη θέση, την ηλικία κι ακόμα και το ύψος (1,90). Ο Βαράν έφτασε το 2011 σε ηλικία 18 ετών απ’τη Λανς και μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, έφυγε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά άλλες πιθανότητες είναι να τον υπογράψουν και να τον αφήσουν δανεικό ή να του ζητήσουν να μείνει για να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του, μια επιλογή που εγκυμονεί τον κίνδυνο να αλλάξει γνώμη ο παίκτης και να προτιμήσει να πάει σ’ένα άλλο απ’τα club που τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.