News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη και το Mundial των Club: ένα «πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ», αλλά ακόμα με «κενά»

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Του Santiago Siguero

Πέρα απ'την οικονομική πτυχή, ο σύλλογος θεωρεί ότι πρέπει ακόμη να γίνουν βήματα για τη βελτίωση της δομής του τουρνουά: τηλεοπτικά δικαιώματα, έδρες, γήπεδα...


Οι δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι, προεξοφλώντας μια πιθανή παραίτηση της Ρεάλ Μαδρίτης από το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, έχουν τραβήξει την προσοχή για τη δυναμική τους και λόγω του ότι προέρχονται από τον προπονητή του νυν πρωταθλητή Ευρώπης. Μάλιστα, η λευκή ομάδα έχει αναγκαστεί να εκδώσει μια ανακοίνωση διαψεύδοντας τον Ιταλό τεχνικό ο οποίος αργότερα ξεκαθάρισε τα λόγια του. Ωστόσο, η ανησυχία του συλλόγου σχετικά με ένα πρότζεκτ που θεωρείται «πολύ ενδιαφέρον» αλλά στο οποίο τα «κενά» εξακολουθούν να είναι εμφανή, είναι υπαρκτή.

Αυτές οι ελλείψεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα οικονομικά, με αυτά τα 20 εκατομμύρια που σύμφωνα με τον Αντσελότι αξίζει κάθε παιχνίδι της Μαδρίτης, ποσό που η διοργάνωση προτίθεται να επεκτείνει σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Στη Μαδρίτη, πιστεύουν ότι η FiFA πρέπει ακόμη να δημιουργήσει μια στέρεη δομή για μια διοργάνωση που ξεκινά με την πρώτη της έκδοση το 2025. «Πρέπει να πάρουν μπρος», λένε πηγές απ'τη μαδριλένικη οντότητα.

Αυτή η δομή πάει πιο πέρα απ'το οικονομικό τμήμα, το οποίο είναι φυσικά σημαντικό για τη Μαδρίτη και για τους υπόλοιπους συλλόγους που συμμετέχουν. Πρόκειται για πτυχές εξίσου σημαντικές με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μια άλλη βασική πτυχή από οικονομικής άποψης, τις έδρες κι ακόμη και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Η Μαδρίτη πιστεύει ότι το νέο SuperMundial μπορεί να σηματοδοτήσει ένα πριν και μετά στην ιστορία του ποδοσφαίρου κι ότι αυτό απαιτεί εξαιρετική προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες.

Η Μαδρίτη είναι υπέρ του πρότζεκτ, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα για να τελειοποιηθούν οι λεπτομέρειες του τουρνουά. Στο λευκό club έχουν τη σιγουριά ότι η FIFA θα λάβει υπόψη τις απαιτήσεις των συλλόγων κι ότι θα διοργανώσει «ένα σπουδαίο τουρνουά». «Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα σωστά βήματα».

Εάν αυτά τα βήματα που απαιτεί η Μαδρίτη -και περισσότεροι σύλλογοι- γίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, η συμμετοχή των λευκών στο νέο τουρνουά της FIFA δεν θα'πρεπε να κινδυνεύει. Ο λευκός σύλλογος, ως ιδρυτής του ανώτατου οργανισμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πιστεύει ότι πρέπει να είναι παρών στη γέννηση ενός τουρνουά που, τελικά, θα μετατραπεί σε μια διοργάνωση που θα καθορίζει ποια είναι, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.