News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Άθικτος για τον Ancelotti ο Güler

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Το παρόν του Γκιουλέρ περνάει απ’το Euro και το μέλλον απ’τη Μαδρίτη. Προπονητής και σύλλογος έχουν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να τον χάσουν απ’τα μάτια τους κι ότι δεν θα φύγει


Το παρόν του Arda Güler περνάει απ’το Euro και το μέλλον απ’τη Real Madrid. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι αλήθεια ότι την επόμενη σεζόν δεν θα’ναι καθόλου απλό να εμφανίζεται στη madridista ενδεκάδα, αλλά τόσο ο Αντσελότι όσο και οι ηγέτες της madridista οντότητας έχουν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να χάσουν απ’τα μάτια τους ένα ταλέντο σαν αυτό που έχει ο Τούρκος ποδοσφαιριστής.

Η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και πολλοί άλλοι έχουν ρωτήσει για το αναδυόμενο ταλέντο, που καλείται να κάνει σπουδαία πράγματα. Η απάντηση που ελήφθη ήταν πάντα η ίδια: «Ο Arda Güler μένει». Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό, άλλο πράγμα είναι ότι στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης μπορεί να προκύψουν διάφορα σενάρια, αλλά ούτε ο σύλλογος ούτε ο παίκτης ψάχνουν άλλη διέξοδο απ’το να συνεχίσουν μαζί και να συνεχίσει να εξελίσσεται σε ένα τέτοιο συναρπαστικό πρότζεκτ, όπως αυτό που έχει μπροστά της η λευκή ομάδα.

Η αμφιβολία για τον χρόνο και τον χώρο που θα’χει στο γήπεδο την επόμενη σεζόν δεν ανησυχεί, αφού ο πρώτος που ξέρει τι έχει στα χέρια του είναι ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης. Γνωρίζουν ότι τις επόμενες βδομάδες θα επαναληφθούν οι προσφορές από διάφορους συλλόγους κι ακόμη περισσότερο αν συνεχίσει στο επίπεδο που έδειξε στην πρώτη αγωνιστική του Euro.

Το να του δώσει τις ευκαιρίες που του αξίζουν είναι ευθύνη του Αντσελότι. Η ιδέα του είναι να τον τοποθετήσει κοντά στην αντίπαλη περιοχή, σε επαφή με το γκολ, ιδιότητα που έχουν μόνο οι εκλεκτοί. Κι όλοι συμφωνούν όταν πρόκειται να πουν ότι ο Arda Güler είναι ένας απ’αυτούς, ένα αστέρι που θα λάβει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στο Valdebebas μέρα με τη μέρα κι όχι σ’ένα άλλο μέρος.

Η Μαδρίτη κινήθηκε κρυφά και γρήγορα για να πετύχει την υπογραφή του το περασμένο καλοκαίρι. Κανείς απ’τον σύλλογο δεν διέρρευσε ούτε ανακοίνωσε κάποιο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να πείσει τον παίκτη και την οικογένειά του. Πριν από βδομάδες είχαν ήδη βρεθεί εκεί και έβαλαν στη θέση του τον σπόρο με τον οποίο ο Γκιουλέρ υπέκυψε στη madridista μαγεία, γυρνώντας την πλάτη του στη Μπάρτσα και σε άλλες προσφορές, όπως αυτή της Ντόρτμουντ.

Φόβος για έναν δανεισμό

Ίσως το λογικό θα’ταν να σκεφτεί κανείς ότι ένας 19χρονος ποδοσφαιριστής πρέπει να εκπαιδεύεται με βάση το καθεστώς βασικού και πολλά λεπτά, κάτι που δύσκολα θα’χει στη Ρεάλ Μαδρίτης της επόμενης σεζόν, αλλά η πεποίθηση που υπάρχει στο Valdebebas είναι ότι αυτοί οι πιθανοί δανεισμοί δεν καταλήγουν πάντα καλά, ότι εξαρτώνται από χίλιες λεπτομέρειες που μπορούν να τους βάλουν στο κατώφλι του λάθους. Τα πιο ξεκάθαρα παραδείγματα που έχουν τα τελευταία χρόνια για αυτό το θέμα είναι οι Lunin και Reinier.

Πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ρισκάρουν κι ότι το χτύπημα που έδωσαν στην αγορά με μια μεταγραφή που όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Bellingham, υποστηρίζουν ότι θα γίνει ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής, δεν μπορεί να χαθεί λόγω μιας κακής απόφασης σε έναν δανεισμό σε μια τρίτη ομάδα. Και είναι ότι σε σπάνιες περιπτώσεις αντιδρούν αποδυτήρια με τον τρόπο που έκαναν αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης μετά το golazo του Γκιουλέρ απέναντι στη Γεωργία. Είναι αυτοί που τον βλέπουν να προπονείται κάθε μέρα και οι οποίοι ξέρουν τι έχουν στ’αποδυτήρια και τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Καθαρό ταλέντο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.