News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι "πολλές αλλαγές" του Zidane στη σκιά

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Του Rubén Jiménez

Ο προπονητής έχει αλλάξει πράγματα μετά τη Μαγιόρκα για να γυρίσει μια δύσκολη κατάσταση


Ο Zinedine Zidane έφτασε στην Ρεάλ Μαδρίτης διαβεβαιώνοντας ότι θα’κανε πολλές αλλαγές. Η έναρξη του δεύτερου σταδίου του κι αυτή της φετινής σεζόν έφερε στην επιφάνεια τις κριτικές. Έπαιζαν οι ίδιοι, οι αλλαγές δεν φαίνονταν πουθενά, η αιμορραγία βαθμών, γκολ και ενθουσιασμού, συνέχιζε χωρίς φρένο. Αλλά ο δρόμος που θεωρούταν λασπώδης, τώρα αποδεικνύεται ασφαλτοστρωμένος και με λουλούδια στα πλάγια.

Τι βαθμό ευθύνης έχει ο Zidane στην αλλαγή της ομάδας; Σε ποιες πτυχές έχει επηρεάσει για την αντιστροφή της κατάστασης; Για αρχή, στη στάση. Ο Ζιζού κουράστηκε να επαναλαμβάνει, στις συνεντεύξεις Τύπου ότι, έλλειπε ένταση, ότι δεν μπορούσε να επαναλαμβάνεται η έλλειψη συγκέντρωσης, και το να ζητάει απ’τους δικούς του περισσότερη δέσμευση απ’το 1ο έως το 90ο λεπτό. Μετά τη συντριβή στη Μαγιόρκα φαίνεται ότι επιτέλους τ’αποδυτήρια τον έχουν ακούσει. "Απ’την ήττα στη Μαγιόρκα, η ομάδα έχει αρχίσει να είναι πιο γενναιόδωρη", είπε ο προπονητής μετά τη νίκη στο Ipurua.

Αυτή η γενναιοδωρία οφείλεται σε πολλές στροφές του τεχνικού στην ομάδα. Η αμυντική σταθερότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά, με μια αλλαγή. Η γραμμή πίεσης έχει ανέβει, η ομάδα κλέβει περισσότερες μπάλες και οι αντίπαλοι έχουν μικρότερες κατοχές και παράγουν λιγότερες επιθέσεις. Κι εδώ έχει πολύ σχέση ο Fede Valverde. Ο Ουρουγουανός είναι ο πιο προωθημένος παίκτης στη γραμμή των τριών μέσων, όταν είναι η ώρα αύξησης της πίεσης αλλά επίσης κι εκείνος με τα περισσότερα χιλιόμετρα τόσο για να γυρίζει στην άμυνα εάν η αντίπαλη ομάδα ξεφεύγει απ’τον λευκό πνιγμό, όσο και για να τεντώνεται προς το αντίπαλο τέρμα όταν εφορμά η Μαδρίτη. Στο Ipurua, με την Eibar να πιέζει, η παρουσία του ήταν σαν ακορντεόν, κλείνοντας με τον Casemiro και τους μπακ για να ξεκινάει την έξοδο της μπάλας και να φτάνει στην περιοχή του Dmitrovic στην επιθετική φάση του παιχνιδιού. Τόσο ώστε σκόραρε.

Η παρουσία του στο κέντρο του γηπέδου έχει δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτη ένα συν στην ένταση που πρέπει να αποδοθεί στην απόφαση του Ζιντάν να τον βάλει και να του δώσει διάρκεια. Χάρη σε αυτόν, μπορεί να αναπνεύσει ο Casemiro, ο οποίος παρ 'όλο που συνεχίζει να παίζει σχεδόν κάθε λεπτό βρίσκει έναν σύμμαχο με πνεύμονες και πόδια ώστε να του δώσει ένα χέρι. Κι απελευθερώνει έναν Kroos που έχει επιστρέψει στο καλύτερο επίπεδό του. Και πιέζει ένα Modric που βλέπει την προνομιακή του θέση σε κίνδυνο και στο Ipurua άφησε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Ζιντάν άλλαξε επίσης τον τρίτο κάτοχο της επιθετικής του τρίαινας. Τολμούσε με τον Rodrygo, το παιδί ανταποκρίθηκε κι ο προπονητής έχει συνεχίσει να του δίνει εμπιστοσύνη. Ωστόσο τα γκολ και τα εξώφυλλά του δεν προβλημάτισαν τον Ζιζού ώστε να μην τον αφήσει στον πάγκο στην Eibar, μια δύσκολη έδρα για την ανάδειξη. Και του πήγε καλά, επειδή ο Lucas συμμετείχε μετά από πολύ καιρό και είχε μια καλή απόδοση. Ένας άλλος παίκτης που βλέπει τα συνηθισμένα λεπτά του να απειλούνται κι ο οποίος ανεβάζει ένα βαθμό την ένταση, ώστε να μην μείνει πίσω. "Θα τους υπολογίζω όλους, γιατί αυτό σημαίνει πολλά όταν συμμετέχουν όλοι κι όταν τα πάνε τόσο καλά όταν πρέπει να παίξουν", είπε στη συνέντευξη Τύπου για τον gallego. Σημασία στις προπονήσεις κι ανταμοιβή στην καθημερινή εργασία. Εκεί που δεν φτάνει το μάτι του Τύπου ή του οπαδού, είναι αυτό του Ζιντάν για να στήσει την εντεκάδα του επόμενου παιχνιδιού.

Ο Zidane δεν ανησύχησε ούτε κι όταν ο Courtois ήταν χαλαρός κι ο Hazard δεν εμφανιζόταν. Δεν αμφέβαλε, δεν τους έβγαλε απ’το γήπεδο κι ο χρόνος, και πάλι, τον δικαίωσε. Με βάση τα λεπτά, ο Eden έχει βρει τη θέση του, τον καλύτερο φίλο του στο γήπεδο, τον Benzema και την καλύτερη φόρμα. Το Ipurua ήταν η πρώτη μεγάλη παράστασή του με τη λευκή φανέλα, ακόμα κι αν δεν σκόραρε. Κι ο Thibaut, το ίδιο. Ούτε η εντερική χαλαρότητα, ούτε η αθλητική έκανε τον Zidane να αλλάξει το σχέδιό του. Ο Βέλγος είναι ο τερματοφύλακάς του. Μια άλλη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, το τέρμα δεν θα δημιουργήσει συζητήσεις.

Απ’τη Μαγιόρκα, και εν μέρει «χάρη» στις απουσίες των Bale και James, οι οποίοι του’χουν διευκρινίσει το πανόραμα χωρίς να πρέπει να καταφύγει σε αποφάσεις που σηκώνουν σκόνη, η Μαδρίτη του Zidane έχει βρει την εντεκάδα της, τη στάση της και τα αποτελέσματά της. Πολλές μικρές αλλαγές (στάση, Valverde, Rodrygo, αυτοπεποίθηση, ανταγωνισμός, πίεση, ευστοχία) που δημιουργούν μια μεγάλη. Την περασμένη σεζόν, μετά από 12 αγωνιστικές η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τέσσερις βαθμούς πίσω απ’τη Barça. Πριν από δύο σεζόν, εκείνη που προκάλεσε το αντίο του Ζιντάν, ήταν δέκα. Σήμερα, ελλείψει του Clásico, είναι ισόβαθμες. Η LaLiga διακυβεύεται. Και η Μαδρίτη, με πιθανότητες για όλα.





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.