News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema χρειάζεται λιγότερες τελικές απ’τους Messi, Cristiano και Suárez

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Του Miguel Ángel Lara

Από τότε που πήγε στη Γιουβέντους ο Πορτογάλος


Επόμενη στάση, Real Sociedad. Ο Karim Benzema έχει μετατρέψει κάθε παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια πρόσκληση για να δεις έναν παίκτη ο οποίος στα 31 του δεν είναι ότι απολαμβάνει μια δεύτερη νιότη, είναι ότι είναι στην καλύτερη στιγμή μιας αθλητικής σταδιοδρομίας στην οποία έχει περάσει μια δεκαετία στη Μαδρίτη.

Το Ipurua ήταν το τελευταίο στάδιο στο οποίο ο Karim ξεδίπλωσε το ευρύ ρεπερτόριο του παιχνιδιού που διαχειρίζεται.

Για αρχή, το πρώτο γκολ της Μαδρίτης είχε ξανά την υπογραφή του. Απ’τα εννέα γκολ που έχει ο Pichichi της LaLiga, έξι έχουν χρησιμεύσει στην ομάδα του Zidane για να ανοίξει το σκορ. Μόνο εναντίον της Valladolid το αρχικό του γκολ δεν έφτασε για να κερδίσει.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τον Benzema στο κουμάντο της επίθεσης, απ’τη στιγμή που δεν ήρθε αυτό που αναμενόταν απ’τον Bale. "Την περασμένη σεζόν υπήρξε μόνο ένας παίκτης που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ο Karim", έλεγαν στην προετοιμασία οι ηγέτες του συλλόγου.

Και στη φετινή ο Benzema δεν έχει μειώσει την απόδοσή του. Τα 11 γκολ που έχει -περισσότερα απ’ότι πριν από ένα χρόνο- τον τοποθετούν στο δρόμο για την επίτευξη των 30 γκολ της περασμένης σεζόν και των 32 της καλύτερής του, της 11-12.

Πιο αποτελεσματικός από Messi και CR7

Χωρίς τον Cristiano στο πλευρό του, ο Benzema έχει εκτοξεύσει το επίπεδό του στο σκοράρισμα. Πριν πάει στη Γιουβέντους ο Πορτογάλος, ο Karim ήταν ο ένατος εκτελεστής των ομάδων των καλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Σήμερα, οριοθετώντας το προσωρινό διάστημα απ’την αποχώρηση του Πορτογάλου, έχει μπροστά του μόνο τους Lewandowski (63 γκολ), Messi (60) και Mbappé (47).

Αυτά τα 41 γκολ του Benzema έχουν έρθει μετά από 97 τελικές, το οποίο λέει ότι το 9 της Μαδρίτης χρειάζεται 2,3 τελικές για να σκοράρει. Είναι ένας μικρότερος μέσος όρος απ’τον μέσο όρο των Messi (2,5), Luis Suarez (2,8) και του juventino Cristiano (3,2).

Σ’αυτό το τμήμα σαρώνει ο Robert Lewandowski. Ο Πολωνός δεν χρειάζεται ούτε καν δύο τελικές για να βρει τα αντίπαλα δίκτυα (1,95).

Πέρα από ορισμένους αριθμούς που εξηγούν ξεκάθαρα ότι αυτός ο Benzema έχει λίγο απ’τον γάτο για τον οποίο μιλούσε ο Μουρίνιο, η αλήθεια είναι ότι το επιθετικό παιχνίδι της Μαδρίτης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’τον Benzema.

Για τον Zidane είναι άθικτος, ένας που είναι γνωστό ότι παίζει πάντα. Απ’την επιστροφή του Γάλλου στις 11 Μαρτίου, κανείς στο ρόστερ δεν έχει παίξει περισσότερο απ’τον Karim: 2.092 λεπτά, έναντι 2.070 απ’τον Varane και 1.920 απ’τον Casemiro.

Γύρω απ’τον KB9, ο Zidane έχει δοκιμάσει λύσεις επίθεσης μέχρι να βρει αυτό που μοιάζει πια με βασική τρίαινα με τους Hazard και Rodrygo στα πλάγια του. Vinícius, Lucas, Jovic, Bale, James, Brahim, Isco και Asensio έχουν περάσει απ’το πλάι του αδιαμφισβήτητου Benzema.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.