News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ανατροπή του Zidane

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Του Pablo Polo

Απ’τις αμφιβολίες στην καλύτερη έκδοση της Μαδρίτης


Ο Zinedine Zidane φτάνει στη νέα διακοπή του ιού της FIFA -η τρίτη μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν- πολύ ισχυρός. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδευε χθες στη Nyon για να παρακολουθήσει το συνέδριο των προπονητών της UEFA με την ηρεμία που του δίνουν τα τελευταία αποτελέσματα αλλά κυρίως το παιχνίδι της ομάδας. Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες ένα μέρος των επικριτών προέβλεπε ήδη έναν αποδυναμωμένο Zidane με τη σκιά του Mourinho, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν εμφανίστηκε τελικά στην εκδήλωση των τεχνικών, να τριγυρίζει στο Bernabéu.

Είναι πιθανόν ο Ζιντάν να’χει βρει την ηρεμία που δεν είχε από τότε που επέστρεψε ως σωτήρας. Πέρυσι, με την ομάδα έξω απ’όλες τις διοργανώσεις, το ταξίδι μέχρι το τέλος της σεζόν ήταν μια άσκηση φθοράς, με μια ομάδα αποθαρρυνμένη, που έπαιζε μόνο κοιτώντας το ρολόι κι έναν προπονητή που δεν έβρισκε πια τον τρόπο να δικαιολογήσει τα αποτελέσματα του ρόστερ του.

Αυτή η σεζόν επρόκειτο να’ταν η αρχή μιας άλλης Ρεάλ Μαδρίτης, με την άφιξη του Hazard ως αναφορά για τη νέα σεζόν, αλλά το πρότζεκτ δεν κατέληγε να ξεκινήσει και η δουλειά του Zidane αμφισβητούταν και πάλι, ειδικά μετά από αποτελέσματα όπως το 1-0 στη Μαγιόρκα, το 2-2 με τη Μπριζ ή τη σκληρή ήττα στο Παρίσι, όταν a priori είχε περάσει αρκετός χρόνος για να’χει ταιριάξει πια πολύ καλύτερα όλα τα κομμάτια.


Οι υποψίες, στο σπίτι

Ανεξάρτητα απ’τα αποτελέσματα, και παρόλο που είχε την ομάδα σχεδόν πάντα στην κορυφή, το γεγονός ότι δεν έβρισκε μια διάρκεια στο παιχνίδι κι ούτε μια καθορισμένη ομάδα ήταν λόγος ανησυχίας ανάμεσα στον madridismo κι επίσης και μέσα στο club.

Ωστόσο, ο Zidane έχει πάρει αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες αποφάσεις που έχουν αλλάξει την κατεύθυνση της Μαδρίτης (Valverde και Rodrygo), εκτός απ’την ατομική βελτίωση ορισμένων εκ των πιο σημαντικών κομματιών (ανάμεσα σε άλλους Kroos, Courtois ή Hazard), το οποίο τον έχει βοηθήσει να κάνει τρεις μεγάλες νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, κάτι που είχε να συμβεί απ’το πρώτο στάδιο του Γάλλου και να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στον madridismo, η μνήμη του οποίου είναι πάντα αδύναμη ακόμα και με έναν προπονητή ικανό να κερδίσει τρία διαδοχικά Champions League.

Η ανατροπή του Zidane αρχίζει στην πραγματικότητα με τη νίκη στο Champions League στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο προπονητής είχε φθάσει στην πιο κρίσιμη στιγμή του. Μια ήττα θα’χε αφήσει τη Μαδρίτη στο χείλος της αβύσσου στο Champions League με τη μία, κάτι στο οποίο δεν θα’χε αντέξει σίγουρα κανένας προπονητής. Κέρδισε με το καλύτερο παιχνίδι αλλά μ’ένα εκκρεμές ζήτημα, την πυγμή. Το ίδιο συνέβη και με το 0-0 εναντίον της Μπέτις, έλλειψη ευστοχίας, αλλά μια ομάδα που έδινε σημάδια προφανής βελτίωσης στο παιχνίδι της, χωρίς να παραβλέπουμε ότι την προηγούμενη αγωνιστική είχε ήδη πετύχει την πρώτη της μεγάλη νίκη σε πολύ καιρό με τον Zidane, το 5-0  ενάντια στην Leganés.

Η Μαδρίτη συνέχισε με την απογείωσή της υπογράφοντας ένα 6-0 εναντίον της Galatasaray, αλλά ο αγώνας στην Eibar, εκτός απ’την τρίτη μεγάλη νίκη σε τέσσερις αγώνες, άφησε τον madridismo πεπεισμένο ότι είχε δει επιτέλους μια Μαδρίτη κυρίαρχη στη Liga και έντονη στα 90 λεπτά και κερδίζοντας με μια εξουσία που δεν είχαμε δει απ’τις καλύτερες εποχές του Zidane, στο έτος του νταμπλ.

Η αναμέτρηση στο Ipurúa άφησε επίσης δύο αποφάσεις από εκείνες που όταν πάνε καλά επικυρώνουν και ενισχύουν τον τεχνικό. Άφησε ξαφνικά στον πάγκο τη μεγάλη αίσθηση του madridismo, έναν Rodrygo σε βρασμό, διασώζοντας τον Lucas Vázquez, έναν απ’τους συνοδούς του που φαινόταν πια ξεχασμένος προς τέρψη των αμνημόνων, κι άφησε στον πάγκο τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στο κέντρο, τον Kroos, για να βάλει τον Modric, υπό αμφισβήτηση αυτή τη σεζόν, μη φτάνοντας στο επίπεδό του κι έχοντας τραυματιστεί δύο φορές με την Κροατία. Αλλά η Μαδρίτη κέρδισε με μεγάλη συμβολή κι απ’τους δύο παίκτες και την επιβεβαίωση ότι ο Ζιντάν, που έχει κουραστεί να υπερασπίζεται την παλιά του φρουρά όλο αυτό το διάστημα, δεν ήταν τόσο λάθος. Η πίστη του στον Benzema, σε μια κατάσταση χάριτος, είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού.

Τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν

Η απόδειξη της ανατροπής είναι ότι η Μαδρίτη του Ζιντάν έχει πετύχει 15 γκολ στα τελευταία τα 4 παιχνίδια και στα πρώτα 12 είχε 19, διπλασιάζοντας τον μέσο όρο της, από 1,58 γκολ ανά παιχνίδι σε 3,75. Επίσης, στην αμυντική πλευρά, η Μαδρίτη έχει καταφέρει να σταματήσει την αιμορραγία. Δέχθηκε το τελευταίο γκολ ακριβώς στις 19 Οκτωβρίου στη Μαγιόρκα. Ο Courtois έχει μείνει στο μηδέν ενάντια σε, Galatasaray και στα δύο παιχνίδια, Leganés, Betis και Eibar. 543 λεπτά αήττητος ο Βέλγος, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Keylor Navas.




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.