News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το μέτρο του Florentino με την πίστωση της Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να μην του μουτζουρώνουν το πρόσωπο

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Του Fermín De La Calle

Δεν θέλει να το σχετίζουν με την ACS

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει σχολιάσει στους δικούς του την περίπλοκη ιδέα του να μην παραχωρήσει την επιχείρηση σε χρηματοπιστωτικές οντότητες με τις οποίες δουλεύει συνήθως η εταιρεία του, η ACS


Η «πιστωσάρα» της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία θα υποθηκευθεί το λευκό club για να αναδιαμορφώσει το Santiago Bernabéu, είναι ένα απ’τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στα γραφεία του λευκού σταδίου. Στον ευγενή όροφο του Chamartín, η λέξη «πίστωση» έχει μετατραπεί σε ταμπού. Ο πρόεδρος θέλει να διαχειριστεί το ζήτημα με τη μέγιστη διακριτικότητα και η σημασία του θέματος είναι τέτοια που έχει εφαρμόσει ένα δύσκολο μέτρο ώστε μια τέτοια επιχείρηση να μην σχετίζεται με τις επιχειρήσεις του με την ACS. Θα γίνει; Είναι περίπλοκο, ειδικά αν δουλέψει τελικά μια με ισπανική τράπεζα.

Όπως έχει μπορέσει να μάθει η El Confidencial, ο Florentino Perez επιθυμεί «η μεγαλύτερη οικονομική επιχείρηση που έχω κάνει από τότε που είμαι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, να πραγματοποιηθεί παραμένοντας στο περιθώριο από κάθε τράπεζα που έχει συσχετιστεί ή έχει συνεργαστεί με την ACS», έχει εκφράσει μέσα στο σύλλογο. Ο ηγέτης ελπίζει να μπορέσει να εγκαταστήσει έναν υγειονομικό κλοιό γύρω από αυτή την επιχείρηση και θα ήθελε να απορρίψει τις τραπεζικές οντότητες με τις οποίες έχει εργαστεί η εταιρεία του τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά φαινόταν ότι η Bankia θα’ταν η επιλεγμένη για να αναλάβει την «πιστωσάρα». Αλλά λίγο μετά ο Gonzalo Gortázar, Διευθύνων Σύμβουλος της Caixabank, η οποία έχει ξεκινήσει μια στρατηγική επέκτασης της μάρκας έξω απ’την Καταλονία έχοντας μεταναστεύσει μέσω του 'procés', πρόσφερε στον Florentino Perez να αναλάβει την πίστωση των 575 εκατομμυρίων. Ο πρόεδρος τον προειδοποίησε ότι περίμενε κάποιες "εξαιρετικές συνθήκες στο ύψος ενός συλλόγου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης".

Τώρα, ο λευκός πρόεδρος έχει αλλάξει την απόφασή του και, με συμβουλές απ’το επιχειρηματικό περιβάλλον του, έχει αποφασίσει να εγκαταστήσει αυτόν τον υγειονομικό κλοιό γύρω απ’την απόφαση ώστε ο madridismo, ο οποίος έχει λάβει με υποψία την είδηση ​​της χρέωσης του συλλόγου για τα επόμενα 30 χρόνια, να μην υποπτεύεται τον λευκό ηγέτη. Αυτή η απόφαση του ηγέτη θα απέκλειε αρκετές ισπανικές τράπεζες με τις οποίες έχει δουλέψει η ACS αυτά τα χρόνια (αν και η συνεργασία με μια ισπανική τράπεζα θα’ταν το πιο απλό...).

Μια ξένη τράπεζα

Μια απόφαση που έχει θάψει τις προσδοκίες αρκετών τραπεζών της χώρας μας που είχαν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επιχείρηση. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, στους διαδρόμους του Μπερναμπέου γίνεται λόγος για την εμφάνιση μιας κινεζικής τράπεζας που φέρεται να’χει παρουσιάσει κάποιες πολύ ευνοϊκές συνθήκες, όπως αυτές που απαίτησε ο Florentino Perez απ’τον Gortázar μετά την προσφορά του.


Είχαν υπάρξει εικασίες με την υπόθεση ότι η προσέγγιση συνέβη μετά τη συμφωνία ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην China CITIC Bank για τη δημιουργία της πιστωτικής κάρτας China CITIC Bank Real Madrid (στην παρουσίαση της οποίας συμμετείχε ο Emilio Butragueño, Διευθυντής Θεσμικών Σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης· ο Roberto Carlos, πρεσβευτής του συλλόγου· κι ο Guo Danghuai, αντιπρόεδρος της China CITIC Bank), αλλά η οντότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την πρωτοβουλία.

Η κινεζική τράπεζα που έχει ενδιαφερθεί για την «πιστωσάρα» θα σηματοδοτούσε τους τελικούς όρους της επιχείρησης, στην οποία είναι ακόμα στο παιχνίδι ισπανικές τράπεζες, υποστηρίζουν απ’τα λευκά γραφεία, αν και ίσως για άλλους είδους πιστώσεις (μεταγραφές τον Ιούνιο;). Οι μέρες περνούν και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι σε φάση του να καθυστερεί μια θεμελιώδη απόφαση που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο Florentino Perez, είναι «η μεγαλύτερη οικονομική επιχείρηση» που έχει κάνει από τότε που είναι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Η διαδικασία είναι αργή και διαρκεί επί μακρόν.







Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.