News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε συμβουλές απ’την Ρεάλ Μαδρίτης στον Isco για να τον ανακτήσει και να μην πετάξει πετσέτα με τον Solari

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Του Ulises Sánchez-Flor

Οι κατευθυντήριες γραμμές για να επαναστατήσει

Οι πέντε συμβουλές στον Isco καλύπτουν το ψυχολογικό, το σωματικό και το διατροφικό. Είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που επισημαίνουν απ’το τεχνικό επιτελείο και που θα του χρησιμεύσουν για να ξαναπάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ρεάλ Μαδρίτης του Solari


Η σχέση μεταξύ Solari και Isco ομαλοποιείται. Δεν πρόκειται για το να γίνουν φίλοι ή να αγκαλιάζονται μετά από ένα γκολ -όπως έκανε ο Lucas Vázquez με το golazo του Casemiro στη Sevilla-, αλλά για να διατηρήσουν μια σχέση όσο το δυνατόν πιο επαγγελματική. Στην Ρεάλ Μαδρίτης όλοι βάζουν το μερίδιό τους για να ανακτήσουν τον καλύτερο Isco. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται έχουν ακόμα χρόνο σε μία απ’τις πιο ήρεμες εβδομάδες από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Σολάρι. Η ατμόσφαιρα της ηρεμίας ευνοεί τις συναντήσεις και τις συνομιλίες μεταξύ των υπευθύνων για το αθλητικό τμήμα και τα αποδυτήρια. Του Isco του έχουν δώσει μια σειρά συμβουλών που μπορεί να τον βοηθήσει για να αντιδράσει και να επανενεργοποιηθεί. Εξαρτάται απ’αυτόν, απ’τη στάση του κι απ’την επιθυμία που έχει να επαναστατήσει.

Οι πέντε συμβουλές στον Isco καλύπτουν το ψυχολογικό, το σωματικό και το διατροφικό. Είναι οι κατευθυντήριες γραμμές που υποδεικνύουν απ’το τεχνικό επιτελείο. Με τη μορφή του προπονητή φυσικής κατάστασης, Antonio Pintus, ως «αφεντικό» των επιχειρήσεων για να κάνει τους παίκτες "σαν αεροπλάνα" απ’τον Φεβρουάριο και μετά.

Το κίνητρο ως κινητήρας

Δεν έχει νόημα να μιλάνε με τον Isco εάν δεν έχει την προδιάθεση να αντιμετωπίσει την αντικατάστασή του σαν μια πρόκληση. Τον θέλουν παρακινημένο κι όχι με αυτό το άσχημο πρόσωπο που έχει όταν του λένε να σηκωθεί για ζέσταμα στο πλάι κι ο Σολάρι τον πλησιάζει για να του δώσει οδηγίες. Ο Isco δυσκολεύεται επειδή παίρνει άσχημα το ρόλο του αναπληρωματικού. Τον Σολάρι δεν τον νοιάζει τόσο να θυμώνει και κατανοεί ότι είναι ακόμη και καλό όλοι όσοι δεν παίζουν να’ναι ενοχλημένοι. Είναι ένα σημάδι αντικομφορμισμού. Η μη αποδοχή της κατάστασής του πρέπει να του χρησιμεύσει για να παρακινηθεί περισσότερο και να το κάνει δύσκολο στον προπονητή. Η πραγματικότητα είναι ότι δυσκολεύεται να κρύψει την οργή του και του λείπει να αποδείξει κάτι για να γίνει γνωστό τι βαθμό δέσμευσης έχει.

Να προσέξει τη διατροφή και την πειθαρχία

Είναι μια συμβουλή που δεν έχει μόνο τον Isco ως παραλήπτη. Ο Pintus και οι διατροφολόγοι ορίζουν τις κατευθυντήριες στο ρόστερ για να’χουν μια σωστή διατροφή. Η διατροφή είναι θεμελιώδης και οι ειδικοί μιλούν για τον περιορισμό των θερμίδων. Η περισσότερη ή καλύτερη προπόνηση δεν σημαίνει ότι επιτυγχάνεται το ιδανικό βάρος για τον υψηλό ανταγωνισμό. Είναι πολύ αυστηροί και πειθαρχημένοι με τη διατροφή και ζητάνε να μην τρώνε σε αφθονία και μια άλλη σειρά των κατευθυντήριων γραμμών όπως το μεταβολισμό του καθενός, όπως αυτούς των Isco και Μαρσέλο. Δύο ειδικές περιπτώσεις επειδή είναι κάτω από υποψία υπερβολικού βάρους, το οποίο έχει κοστίσει και στους δύο τον πάγκο.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Ο Isco εξακολουθεί να στερείται τελικής ταχύτητας. Αποδείχθηκε σε μια ενέργεια της επίθεσης στο δεύτερο σκέλος του Copa del Rey ενάντια στη Leganes, όταν του έστειλαν μία μπαλιά στο χώρο για να βγει μπροστά απ’τον τερματοφύλακα και δεν πρόλαβε. Ανάμεσα στις αρετές του δεν είναι η εκρηκτικότητα. Αλλά χρειάζεται να βελτιωθεί σε αυτό το τμήμα που έχει τόση σημασία για το τεχνικό επιτελείο και που τον τιμωρεί για να μπει στην εντεκάδα. Νεότεροι ποδοσφαιριστές, όπως ο Vinícius, δίνουν ένα ρεσιτάλ για το πώς να ξεφύγεις απ’τον αντίπαλο με την ταχύτητα. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι βετεράνοι -Modric και Benzema- που έχουν βιώσει μια βελτίωση στη φυσική κατάσταση.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης τονίζεται το δεύτερο μέρος που έπαιξε η ομάδα ενάντια στη Σεβίλλη. Η επιθετικότητα που έδειξε στην ανάκτηση της μπάλας στην πίεση και το βάθος στις επιθετικές φάσεις. Ο Modric ολοκλήρωσε το καλύτερο του παιχνίδι επειδή αισθανόταν πιο φρέσκος ​​και ελαφρύς. Είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει ο Isco. Ούτε κι ο Κροάτης ξεχωρίζει για την ταχύτητά του, αλλά στη θυσία και στις προσπάθειες βρίσκεται ένα άλλο απ’τα κλειδιά για να κερδηθεί μια θέση ανάμεσα στους βασικούς.


Να’ναι ανταγωνιστικός

Ο Reguilón πήρε τη θέση του βασικού απ’τον Marcelo εναντίον της Σεβίλλης. Τον Isco πάει πολύς καιρός που τον ανταγωνίζονται διάφοροι παίκτες. Απ’τον Ceballos μέχρι τον Fede Valverde και τον Vinicius. Ακόμα κι ο Brahim Diaz -ο τελευταίος που έφτασε- κι ο Cristo -ο επιθετικός της θυγατρικής- έπαιξαν στο δεύτερο μισό εναντίον της Betis. Ο Σολάρι έχει δοκιμάσει τον Isco σε τρεις θέσεις: εσωτερικό, εξτρέμ και επιθετικό στο δεύτερο μισό εναντίον της Leganés στο Butarque. Ο ανταγωνισμός είναι καλός, αλλά στην περίπτωση του malagueño είναι τόσο υπερβολικός που είναι υποχρεωμένος να δώσει ένα συν. Η συμβουλή στον Isco είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να πάρει την κατάστασή σου σα να’ταν ένας έφηβος. Με τον Lopetegui είχε την θέση εξασφαλισμένη και με τον Solari πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.

Να ομαλοποιήσει την περίπτωσή του

«Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με τον Isco με τίποτα», δήλωσε ο Solari σε μια απ’τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του για να στείλει ένα μήνυμα στον παίκτη και να προσπαθήσει να βάλει φρένο στις πληροφορίες που αναφέρονται σ’ένα προσωπικό πρόβλημα μεταξύ τους. Ο Σολάρι έχει τη βούληση να ομαλοποιήσει μια περίπτωση που έχει μετατραπεί σε μιντιακή και του Isco του λείπει ένα νεύμα στον προπονητή. Θα μπορούσε να του’ρθει καλά να μιλήσει και να πει αν είναι τόσο μέχρι θανάτου με τον Σολάρι όσο ήταν με τον Lopetegui. Γι’αυτόν, στην κρίσιμη στιγμή του, είπε ότι αν έδιωχναν τον προπονητή θα’πρεπε να διώξουν όλους τους παίκτες. Η σιωπή είναι καλή μέχρι κάποιο σημείο. Λίγα λόγια για τον Solari θα έφταναν για να τον φέρουν πιο κοντά και να διαλύσουν τις αμφιβολίες. Δεν χρειάζεται να τον αγκαλιάσει όπως ο Lucas Vázquez.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.