News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Real Madrid vs Espanyol: Να μην σταματήσει η γιορτή!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Των Santiago Siguero και Mari Carmen Torres

Μαδρίτη και Εσπανιόλ, δύο ομάδες ξεχυμένες αυτή την σεζόν, εξασφαλίζουν μια καλή νύχτα ποδοσφαίρου


Το Bernabeu, με τα υπολείμματα ακόμη των κομφετί, μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο της Μαδρίτης στο Champions League 18-19, φιλοξενεί σήμερα μια άλλη υψηλή μονομαχία. Στην καλή στιγμή των λευκών προστίθεται αυτή μιας Εσπανιόλ εγκατεστημένης στα ψηλά της βαθμολογίας, που αρέσει και της αρέσει. Και οι δύο ομάδες τοποθετούνται σ’ένα 4-3-3, η διάταξη της μόδας, κι έχουν τους κύριους ηθοποιούς τους στην εστίαση. Το Chamartín, μετά από τις κακουχίες του καλοκαιριού, θα αγγίξει το sold out για να δει το θέαμα.

Στη Μαδρίτη, ο Julen Lopetegui προειδοποιεί. "Είναι ο πιο δύσκολος φιλοξενούμενος που είχαμε φέτος". Τοποθετεί την Εσπανιόλ πάνω απ’τη Roma, ημιφιναλίστ του περσινού Champions League, σίγουρα σε μια προσπάθεια να μειώσει την ευφορία γύρω απ’την ομάδα μετά τις υψηλές αποδόσεις που έπιασε το λευκό σύνολο ενάντια στους Ιταλούς. Ο προπονητής της Μαδρίτης, ο οποίος στο αθλητικό πλάνο ανακοίνωσε rotations, δεν θέλει υπερβολικούς εφησυχασμούς.


Αφήνοντας κατά μέρος την αλλαγή φρουράς κάτω απ’τα δοκάρια (υποτίθεται ότι ο Courtois θα επιστρέψει μετά την μεγάλη ευρωπαϊκή νύχτα του Keylor), μπορεί να υπάρξει μέχρι και μια αλλαγή ανά γραμμή. Ίσως κάποια παραπάνω στην άμυνα, επειδή είναι σίγουρη η είσοδος του Odriozola στον Carvajal, που απουσιάζει λόγω ενός χτυπήματος. Στο κέντρο του γηπέδου περιμένει την ευκαιρία του ο Ceballos, ο οποίος τρύπωσε ήδη στην εντεκάδα στη μονομαχία του San Mamés.

Ο πάγκος τριγυρίζει τον Kroos, ο μόνος απ’τους μέσους που δεν έχει ακόμα ξεκουραστεί, αν κι ο ντίζελ κινητήρας του Γερμανού τον βγάζει από τους κανόνες που διέπουν συνήθως τα rotations στη Μαδρίτη. Και μπροστά παλεύει με δύναμη η μορφή του Mariano, ξεχυμένος μετά το golazo του την Τετάρτη, αν και φαίνεται απίθανο να μπει απευθείας στην εντεκάδα στον Benzema. Το λογικό είναι να’χει λεπτά, όπως ενάντια στη Ρόμα, ενώ ο Asensio, αναπληρωματικός στην Ευρώπη, ανακτά τη θέση του στην αρχική εντεκάδα μαζί μ’έναν Gareth Bale που συνεχίζει σε ταχύτητα πλεύσης.


Perica αισιοδοξία

Η Espanyol του Rubi αντιμετωπίζει τη σύγκρουση στο Santiago Bernabéu με την αισιοδοξία που επιφέρει το να’ναι τέταρτη στην βαθμολογία και να’χει επτά βαθμούς. Ο Καταλανός προπονητής, με τα λόγια των ίδιων του των παικτών, έχει αναζωογονήσει το periquito μπλοκ. Δεν πρόκειται μόνο για τη δέσμευσή του στη φροντίδα της μπάλας και στο επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά επίσης, και πάνω απ’όλα, για την ψυχολογική δουλειά που κάνει στ’αποδυτήρια, τα οποία έχει μετατρέψει σ’ένα αλληλέγγυο, τολμηρό και γενναίο σύνολο. Έχει δουλέψει σε βάθος την αυτοεκτίμηση ενός ρόστερ που θέλει να επεκτείνει το σερί του εναντίον των μεγάλων: πέρυσι κέρδισε την Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο στην Laliga και τη Barca στο Copa. Αυτά τα κατορθώματα μαζί με την μεγάλη στιγμή που περνάει τον ωθούν να πιστεύει σε μια νέα επιτυχία σήμερα.

Αλλά η blanquiazul ευφορία έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες με την απώλεια του David López. Ο Καταλανός canterano δεν θα βρεθεί στο κέντρο της άμυνας, επειδή δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού που κουβαλάει απ’την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, μια απ’τις αμφιβολίες της εντεκάδας είναι να μάθουμε ποιος θα συνοδεύσει τον πρώην madridista Mario Hermoso στο κέντρο της άμυνας: όλα δείχνουν ότι θα’ναι ο Oscar Duarte.


Ο Καταλανός προπονητής, ο οποίος έχει τους άνδρες του σ’ένα 4-3-3, έχει επαναλάβει την εντεκάδα στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις. Σήμερα δεν θα μπορέσει να το κάνει, αλλά δεν είναι υπέρ της αλλαγής πολλών περισσότερων κομματιών παρά το ότι έχει πολύ σφιχτή την επόμενη εβδομάδα: η Εσπανιόλ παίζει την Τρίτη ενάντια στην Eibar και την Παρασκευή ενάντια στην Rayo. Ο Borja Iglesias θα συνεχίσει να’ναι ο ηγέτης της επίθεσης, συνοδευόμενος απ’τον Baptistao και τον Sergio García.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.