News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άλλη συνέλευση του Florentino: "Ο Cristiano είναι ένα καλό παιδί"

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Τα μέλη ζητούν εξηγήσεις

"Ο Κριστιάνο είναι ένα καλό παιδί. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην Ισπανία έχουν γίνει περίεργα πράγματα σε φορολογικό επίπεδο κι ένιωθε πληγωμένος", έχει πει ο Φλορεντίνο σε μια ομάδα μελών πριν τη Συνέλευση


Ο Florentino Pérez έχει βρει κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τα μέλη στις προπαρασκευαστικές συνεδριάσεις της Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, την ανησυχία και την περιέργεια των αντιπροσώπων των μελών για να μάθουν τους λόγους για την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης επικεντρώνεται στο να’ναι σε θέση να εξηγήσει και να πείσει τους εκπροσώπους της madridista κοινωνικής μάζας για τον δανεισμό που χρειάζεται το club ώστε να’χει ελεύθερη οδό για τη μεταρρύθμιση του γηπέδου, μ’ένα κόστος εκατομμυρίων -μια πίστωση άνω των 500 εκατομμυρίων σε μια περίοδο 35 ετών-. Ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί χωρίς βιασύνες ή χρονικό περιορισμό στη σύγκληση μιας Έκτακτης Συνέλευσης. Αλλά το μέλος δεν ξεχνά και τον Cristiano Ronaldo και την αποχώρησή του.

Ορισμένα μέλη έχουν εκμεταλλευτεί αυτές τις μέρες για να ρωτήσουν τον Florentino για τους λόγους της αποχώρησης του Cristiano Ronaldo. Πιθανότατα θα το ρωτήσουν και πάλι κατά τη διάρκεια των αιτημάτων και των ερωτήσεων, στη Συνέλευση. Γιατί έχει φύγει ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Τα μέλη και οι οπαδοί δεν το’χουν σαφές. Δεν έχει φύγει ένας οποιοσδήποτε παίκτης και η τιμή (117 εκατομμύρια ευρώ), για την οποία έχει πουληθεί έχει προκαλέσει μια συζήτηση μεταξύ εκείνων που θεωρούν ότι είμαι μια σημαντική απώλεια και σε μια πολύ χαμηλή τιμή, κι εκείνων που θεωρούν καλή την επιχείρηση.

Ο πρόεδρος έχει δώσει ήδη μια πιο λεπτομερή εξήγηση σε μια ομάδα μελών. Ο Florentino Pérez καθιστά και πάλι σαφές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάνω από κάθε παίκτη κι ότι, στην περίπτωση του Κριστιάνο, ήταν ο ίδιος ο Πορτογάλος ο οποίος ζήτησε να φύγει, χρειαζόταν μια αλλαγή σκηνικού κι έφερε μια προσφορά απ’τη Γιουβέντους την οποία δεν ξεπέρασε κανείς. «Ήταν μια κατάσταση φθοράς. Όλοι οι έπαινοι για τον Cristiano είναι λίγοι. Πίστευε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή και ίσως εκατό εκατομμύρια να’ναι λίγα, αλλά αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν καταβληθεί περισσότερα για κανέναν. Πιστεύουμε ότι είναι ένα καλό νούμερο μεταξύ του τι μας κόστισε και τι μας έχει δώσει», σχολίασε χθες ο πρόεδρος στα μέλη.


"Ένα καλό παιδί"

Είναι μια Συνέλευση με μια ευρεία ατζέντα για τον Florentino, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει χαρακτηρίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως «ένα καλό παιδί. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην Ισπανία έχουν γίνει περίεργα πράγματα σε φορολογικό επίπεδο κι ένιωθε πληγωμένος. Θα τον αγαπάω πάντα. Κι ο Di Stéfano έφυγε επίσης θυμωμένος, αλλά κοιτάξτε αργότερα. Αυτό θα’ναι πάντα το σπίτι του».

Ο Florentino Pérez έχει το στόχο να εκτιμηθεί στη συνέλευση η μορφή του Κριστιάνο Ρονάλντο για τα εννέα χρόνια που ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο επαγγελματισμός του και η μορφή αυτού που είναι ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας (450 γκολ). Αλλά διαβεβαιώνει ότι πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον και να βάζει πάνω απ’αυτόν την θεσμική σταθερότητα και την οικονομική ισχύ. «Κανείς να μην αμφιβάλει ότι θα κερδίσουμε και πάλι», επαναλαμβάνει ο ηγέτης, ο οποίος μπροστά στους αντιπροσώπους των μελών θα δείξει και θα καυχηθεί για τις τελευταίες αθλητικές επιτυχίες και, κυρίως, θα υπενθυμίσει ότι είναι το μόνο club στην ιστορία που έχει κερδίσει την ίδια σεζόν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Τα αθλητικά ζητήματα ανησυχούν επίσης ορισμένους οπαδούς που έχουν ζήσει ένα μπερδεμένο καλοκαίρι επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε και περίμεναν να’ρχοταν ένας ποδοσφαιριστής πρώτου επιπέδου. Το club ξεκίνησε τη μεταγραφική αγορά απενεργοποιώντας κάθε πληροφορία που σχετίζεται με μια διαπραγμάτευση και προσφορές για τους Neymar και Mbappé. Εμφανίστηκαν άλλα ονόματα όπως ο Hazard, ο Lewandowski κι ο Icardi. Δεν ήρθε καμία μεγάλη μεταγραφή. Με εξαίρεση τον Thibaut Courtois, τον καλύτερο τερματοφύλακα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Ήταν ένα καλοκαίρι στο οποίο πέρασαν απ’τα επίσημα διάφοροι παίκτες με τις παρουσιάσεις των Odriozola, Vinicius, Lunin, Courtois και Mariano. Το συστατικό του ενθουσιασμού δεν γέμιζε τους οπαδούς.

Δεν θα’χει μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνιστικό ρόλο στη Συνέλευση, επειδή η πρώτη μεγάλη κίνηση που έλαβε χώρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο επί της Λίβερπουλ ήταν η αιφνιδιαστική παραίτηση του Ζινεντίν Ζιντάν. Η μορφή του προπονητή, σεβαστός και θαυμαστός στο Bernabéu, αξίζει επίσης μια εξήγηση απ’το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Φλορεντίνο έχει πει στα μέλη στην προπαρασκευαστική συνάντηση ότι "το να προπονείς τη Μαδρίτη φθείρει πολύ και πίστευε ότι το να απομακρυνθεί ήταν το καλύτερο. Δεν μπορούσα παρά να τον αφήσω να φύγει".

Ενθουσιασμός για τον Μαριάνο

Ο πρόεδρος έχει πυρομαχικά για να γυρίσει σελίδα στο θέμα Cristiano και, υπό αυτή την έννοια, η Συνέλευση έρχεται στην καλύτερη στιγμή μετά το λαμπρό παιχνίδι στο Champions League εναντίον της Ρόμα και το golazo του νέου '7'. Ο Μαριάνο έγινε δεκτός σαν είδωλο απ’τους οπαδούς. Το επίκεντρο της νέας ομιλίας θα τεθεί στο ότι αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα νικήτρια με απίστευτους παίκτες κι ένα ομαδικό πνεύμα που πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις. Στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα πρέπει επίσης να’χουμε υπόψη την αύξηση της μισθολογικής μάζας του ρόστερ με τους τελευταίους τίτλους και την ισορροπία που σηματοδοτούν οι κατευθυντήριες γραμμές του club έτσι ώστε να μην εκτοξεύεται.

Μια άσκηση συγκράτησης, μπροστά στον πληθωρισμό της μεταγραφικής αγοράς, που ο Florentino Pérez σηματοδοτεί ως κριτήριο δράσης για εκείνους τους παίκτες που ζητούν να φύγουν, που δεν μπορεί να τους κρατήσει και που περιλαμβάνει να μην πληρώνει τις υπερβολικές τιμές που ζητούνται για τις μετάγραφες. Η περίπτωση του Cristiano Ronaldo φαίνεται ξεχωριστή, αλλά απ’το club επιμένουν ότι ήταν ο παίκτης αυτός που άνοιξε την πόρτα. Αργότερα θα φανεί εάν η Μαδρίτη καταλήξει να στερηθεί τα γκολ του Πορτογάλου.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.