News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το παζλ του Lopetegui στο κέντρο

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Του David G. Medina

Ο Julen πρέπει να χωρέσει όλα τα μεγάλα του ταλέντα στο κέντρο


«Δεν υπάρχει άλλο κέντρο, όπως της Ρεάλ Μαδρίτης», διαρρέουν περήφανοι αυτοί που κρατούν τα ηνία του madridista club, γνώστες ότι ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης επιτυχίας έχει θεμελιωθεί στη δύναμη, το ταλέντο και την αξιοπιστία εκείνων που κυβερνούν εδώ και χρόνια, την ευρεία περιοχή του λευκού συνόλου. Αυτοί έχουν υπάρξει, επιμένουν, θεμελιώδους σημασίας για την κατάκτηση των τελευταίων τριών διαδοχικών Champions League.

Casemiro, Kroos και Modric έχουν υπάρξει οι βασικοί της εποχής Ζιντάν, αυτοί που έχουν κουβαλήσει το βάρος του παιχνιδιού αυτής της χρυσής εποχής στην οποία ο Γάλλος τεχνικός έθεσε τέλος, τουλάχιστον στον πάγκο, όταν αποφάσισε να φύγει. Ενώ ο Βραζιλιάνος δίνει ισορροπία και παρέχει το απαραίτητο σημείο έντασης στην ανάκτηση, ο Γερμανός παίζει και κάνει να παίζουν, με το χαρακτήρα των παικτών της χώρας του, που τον καθιστά βασικό από τότε που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη, πλέον πριν από τέσσερα χρόνια. Ήρθε για να πάρει τη σκυτάλη από έναν παίκτη που άφησε μια καλή κληρονομιά στην οντότητα όπως ο Xabi Alonso και τουλάχιστον έχει ισοφαρίσει, ή και ξεπεράσει, τις αποδόσεις του tolosarra.

Για τον Κροάτη λίγα μπορούν να προστεθούν σ’όλους του επαίνους που παίρνει τα τελευταία χρόνια. Καλύτερος παίκτης του Mundial, η παρουσία του είναι ζωτικής σημασίας στη μετάβαση άμυνας-επίθεσης. "Φαίνεται όταν είναι καλά, αλλά πάρα πολύ όταν δεν είναι", υποστηρίζουν όσοι του έχουν βάλει την ταμπέλα του αδιαπραγμάτευτου μπροστά στις εμπλοκές της Inter για να πάρει τη madridista πυξίδα. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν και στα 32 του εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης ενός κέντρου που, πλέον με τον Lopetegui, θα παρουσιάσει μια πολύ σκληρή μάχη για να την απόκτηση των θέσεων του βασικών.


Εκεί εμφανίζεται ένα όνομα με κεφαλαία γράμματα. Είναι ο Isco Alarcón. Σημαντικός ήδη με τον Zizou, ο Julen του έδωσε το κουμάντο της εθνικής κι ο malagueño απάντησε με ένα ποδόσφαιρο καρατίων και παραστάσεων για τη μνήμη. Στην Ιταλία, μάλιστα, θυμούνται ακόμα τον αγώνα του στο Bernabéu. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Isco θα’ναι ζωτικής σημασίας σ’αυτή τη νέα Μαδρίτη, όπου ο Βάσκος προπονητής επιδιώκει να συγκεντρώσει και να κάνει χώρο σ’όλο το ταλέντο που έχει στα χέρια του.

Εμφάνιση του Ceballos

Το ταλέντο είναι η λέξη που καθορίζει καλύτερα τον Dani Ceballos. Το έδειξε στη Μπέτις μέχρι να προκαλέσει μια μάχη Μαδρίτης-Barcelona που κέρδισαν οι άνθρωποι του Chamartín. Μετά από ένα περίπλοκο πρώτο έτος, ο νέος προπονητής του’χει ήδη πει ότι μαζί του θα’ναι σημαντικός στο rotation σε μια ζώνη που έχει περισσότερο ψωμί.

Αυτό που δίνει ένας Kovacic που ψάχνει να φύγει απ’το club, αλλά που στη Μαδρίτη ελπίζουν να καταλήξει να μείνει για να επιδιώξει να γίνει ο κληρονόμος του Lukita. Αυτό που προτίθεται επίσης να συμβάλει ο Marcos Llorente στο δεύτερο έτος του μετά τη δύσκολη σεζόν της προσαρμογής. Αυτό που μπορεί να προσφέρει ο Asensio όταν ο Lopetegui τον χρησιμοποιεί ως το τέταρτο μέσο κολλημένο στον ασβέστη της αριστερής πλευράς.

Στα χέρια του Julen

Με όλα αυτά τα συστατικά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι στην Ρεάλ Μαδρίτης καυχιούνται γι’αυτήν που είναι η καλύτερα καλυμμένη θέση της ομάδας. Τώρα πρέπει να κάνουν χώρο κατά τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας έτσι ώστε εκείνοι που βγαίνουν στο χόρτο να κάνουν παιχνίδι. Σ’αυτό δουλεύει ένας Julen που ξέρει ότι αν το παζλ του μηχανοστασίου λειτουργήσει όπως τις τελευταίες σεζόν όλα θα’ναι πιο εύκολα στην πιο συναρπαστική και περίπλοκη περιπέτειά του, λόγω της πρόκλησης του να κατευθύνει μια μεγάλη όπως η Μαδρίτη, ως επαγγελματίας προπονητής.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.