News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το μεγάλο χάος του 9 που προκαλείται απ’το φαινόμενο Cristiano: προδοσίες, απάτες και χτυπήματα

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Ανεβαίνουν οι τιμές των επιθετικών στην Ευρώπη

Η υπογραφή του Cristiano απ’τη Juve έχει κάνει να’χει ζεσταθεί η αγορά όσον αφορά το '9'. Η Μαδρίτη και η Atleti ψάχνουν έναν επιθετικό ενώ άλλοι προσπαθούν να αποφύγουν την πώληση


Η μεταγραφική αγορά θα’πρεπε να νιώσει σε κάποιο σημείο την επίδραση που προκάλεσε η υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους και η πληρωμή των 117 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχουν τιναχτεί όλα στον αέρα, προς το παρόν, αλλά βρίσκεται σε βρασμό μια κίνηση μεταξύ των μεγάλων club όπου εμφανίζονται οι πρώτες προδοσίες, απάτες και χτυπήματα μεταξύ των παραγόντων, των ηγετών και των ενδιαφερόμενων παικτών. Είναι το μεγάλο χάος του «9» που, όπως προχωράει ο Αύγουστος και πλησιάζει η ημερομηνία της 9 -κλείνει η αγορά στην Αγγλία- μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα νεύρα, προδοσίες και μάχες.

Οι επηρεασμένες ομάδες είναι αρκετές. Η πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει μείνει χωρίς έναν μεγάλο σκόρερ και προχωρά μυστικά στην αναζήτηση του αντικαταστατή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο προτιμώμενος είναι ο Robert Lewandowski. Παίκτης που παίζει σε διπλό ταμπλό, φλερτάρει, γιατί θέλει να φύγει απ’τη Μπάγερν Μονάχου και συζητιέται ανάμεσα στο ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι. Αρχής γενομένης απ’την υπογραφή του Cristiano ξετυλίγεται αυτό που συνήθως ονομάζεται φαινόμενο ντόμινο που καταλήγει να επηρεάζει διάφορες ομάδες. Απ’τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους -αναγκασμένη να δώσει μια «κλωτσιά» στον Higuaín-, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Μίλαν, Ίντερ και μια λίστα που επεκτείνεται με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια κι άλλες επηρεασμένες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Florentino ψάχνει έναν αντικαταστάτη μπροστά στην άρνηση να κάνει μια εχθρική κίνηση που θα μπορούσε να χαλάσει μια μελλοντική διαπραγμάτευση με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους Neymar ή Mbappé (μπορεί να’ναι καλύτερα να τους αφήσει για το 2019) και το να σφίξει τη θηλιά στον Lewandowski έχει προκαλέσει ο Karl-Heinz Rummenigge, γενικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, να’χει δώσει ένα χτύπημα στον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Andrea Agnelli, για την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο και να το’χει επεκτείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι για τις εκατομμυριούχες μεταγραφές τους. «Η Bayern δεν θα πλήρωνε πολλά χρήματα για έναν παίκτη 33 ετών. Με εξέπληξε αυτό που έκανε ο Agnelli και δεν υπάρχει ανάγκη να τρελαίνεσαι για να κερδίσεις το Champions League». Μια ροπαλιά που, σύμφωνα με τον Rummenigge, έχει μια προέλευση: «Εάν η αγορά είναι φουσκωμένη είναι εξαιτίας των Παρί Σεν Ζερμέν και City». Στο Μόναχο έχουν βγάλει νύχια και προειδοποιούν τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν θα πουλήσουμε τον Lewandowski ούτε για 150 εκατομμύρια ευρώ».

Η αγορά του «9» έχει θερμανθεί απ’την επιχείρηση Κριστιάνο Ρονάλντο και υπάρχουν ήδη club όπως η Μπάγερν Μονάχου που έχουν τεθεί σε επιφυλακή κι έχουν δείξει τα νύχια. Της Γιουβέντους της περίσσευε ο Higuaín με την άφιξη του CR7 και, μετά την καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αργεντινό πριν από δύο χρόνια, τον έχει στείλει για 18 εκατομμύρια ευρώ στη Milan με μια οψιόν να αγοράς 36 εκατομμυρίων. Ο Higuaín έχει θυμώσει κι έχει ζητήσει μια αποζημίωση 7 εκατομμυρίων απ’τη Juve και να συνεχίσει να παίρνει τα 7,5 του μισθού που είχε στο σύλλογο του Τορίνο. Αυτό που φουσκώνεται, τρυπιέται.


Ο Cristiano κινεί τους Ευρωπαίους γίγαντες

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπάγερν Μονάχου και η Milan είναι μόνο η αρχή της κίνησης που ξετύλιξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπάρχουν κι άλλα κλαμπ που θέλουν να ψαρέψουν στα αναστατωμένα νερά. Η Atlético de Madrid έχει καιρό που ψάχνει για μια έξοδο στο "9" της, τον Kevin Gameiro (περίεργη περίπτωση: πωλούν τον Γάλλο και του δίνουν τον αριθμό "9" που άφησε ο Fernando Torres). Φαινόταν ότι ήταν όλα συμφωνημένα για τη μεταγραφή του Gameiro στη Βαλένθια για 13,5 εκατομμύρια ευρώ σταθερά συν σχεδόν 7 σε μεταβλητές, αλλά τώρα, το rojiblanco club ζητά 20 εκατομμύρια σταθερά επειδή έχει μπει στη μέση η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στη Βαλένθια έχουν θυμώσει και μιλούν για έλλειψη λόγου. Ένα χάος γιατί η Ατλέτικο χρειάζεται χρήματα για να συνεχίσει να ενισχύεται μετά από όλα όσα ξόδεψε αυτό το καλοκαίρι μεταξύ ανανεώσεων (Griezmann, Lucas, Juanfran και Giménez) και μεταγραφών (Lemar, Adán, Rodri, Santiago Arias, Nehuén Pérez, Jonny και θα δούμε πώς θα της βγει αυτό του Gelson Martins για τον οποίο θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό). Επιπλέον, μόλις αγόρασε τον Ντιέγκο Κόστα εκταμιεύοντας τα 50 εκατομμύρια ευρώ που απέμεναν στην προθεσμία.

Το γεγονός είναι ότι η Atlético βάζει σε πλειστηριασμό τον Gameiro, η Βαλένθια θυμώνει και τα δύο club παζαρεύουν και θέτουν τους ίδιους στόχους. Ο Κροάτης επιθετικός της Milan, Κάλινιτς, ο Βέλγος της Τσέλσι, Batshuayi, κι ο Γάλλος της Τσέλσι, Giroud, είναι τα ονόματα με τα οποία παίζουν για να κερδίσουν οι στρατηγικές τους. Πολλές κινήσεις και ανοικτές επιχειρήσεις για τη μείωση των τιμών των επιχειρήσεων και στοιχήματα του όλα ή τίποτα.

Εν τω μεταξύ, στη Βαλένθια δεν εφησυχάζουν με την Ρεάλ Μαδρίτης επειδή αν δεν βγει αυτό του Lewandowski και δεν υπάρχουν περισσότερες ξεκάθαρες επιλογές -υπάρχει επίσης ο Icardi της Ίντερ-, φοβούνται μην θριαμβεύσει ένα απ’τα αιτήματα του Julen Lopetegui: η υπογραφή του Ροντρίγκο, επιθετικός που δεν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά που έχει ανώτερο επίπεδο απ’τους Borja Mayoral και Raúl de Tomás. Ο Florentino είναι ο πρώτος που γνωρίζει, όσο κι αν δεν μπορεί να το πει, ότι δεν γίνεται να αντιμετωπίσει όλη την σεζόν με τον Benzema ως '9' κι ανάβοντας κεριά ώστε να μην τραυματιστεί ο Bale.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.