News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Lopetegui αποφασίζει το εφεδρικό του «εννιά» να’ναι ο Mayoral

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Του Sergio Santos Chozas

Κατ 'αρχήν, θα’ναι ο δεύτερος επιθετικός της Μαδρίτης αυτή τη σεζόν. Έχει πείσει τον Lopetegui, ο οποίος πιστεύει ότι είναι έτοιμος να’χει έναν σημαντικό ρόλο.


Ο Borja Mayoral, καταρχήν, θα’ναι ο δεύτερος φορ του ρόστερ της Μαδρίτης αυτή τη σεζόν. Ο παίκτης απ’την Parla έχει πείσει τον Lopetegui κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων προπόνησης κι ο προπονητής πιστεύει ότι είναι έτοιμος να’χει έναν πιο σημαντικό ρόλο απ’της περασμένης σεζόν. Ο προπονητής έχει επαναλάβει στις πρώτες του συνεντεύξεις Τύπου ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με το τωρινό του ρόστερ κι αυτό περιλαμβάνει επίσης και τους επιθετικούς του.

Απομένουν ακόμα πολλές ημέρες αγοράς, αλλά τη σήμερον ημέρα η θέση του συλλόγου είναι σαφής: δεν προτίθενται να υπογράψουν ένα "εννέα". Η AS ενημέρωσε ήδη ότι ο Hazard αποκλείστηκε επειδή δεν θα κάνουν τρέλες ούτε θα υπογράψουν μόνο και μόνο για πουν ότι το έκαναν. Το ίδιο συμβαίνει και με την επίθεση. Οι σκόρερ του υψηλότερου επιπέδου (Cavani, Lewandowski, Kane...) έχουν πολύ υψηλές τιμές τις οποίες ο σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Κι ούτε θέλουν να ξοδέψουν ποσά τα οποία στην τρέχουσα αγορά θεωρούνται «κανονικά» (40 ή 50 εκατομμύρια) για έναν παίκτη δεύτερης γραμμής. Στην ευγενή ζώνη του Bernabéu θεωρούν ότι ο Borja Mayoral είναι έτοιμος να εκπληρώσει αυτό το ρόλο.

Τα επιχειρήματα που χειρίζεται το club είναι με το μέρος του canterano. Πέρυσι έπαιξε μόλις 927 λεπτά, αλλά έβαλε επτά γκολ. Με αυτή την προοπτική και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λεπτά του θα αυξηθούν, στη Μαδρίτη πιστεύουν ότι μπορεί να πάει μέχρι τα 15 ή τα 20 γκολ. Κάθε επιθετικός που να εγγυάται αυτά τα γκολ στην τρέχουσα αγορά κοστίζει πολλά εκατομμύρια. Χρήματα που, θεωρούν, δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσουν, διότι, επιπλέον, θα μπορούσαν να φρενάρουν το πολλά υποσχόμενο μέλλον του Borja (είναι μόλις 21 ετών).

Πολλές ομάδες έχουν καλέσει για να ρωτήσουν τον παίκτη απ’την Parla (Betis, Alavés...) αλλά η απάντηση ήταν πάντα η ίδια: μένει. Ο παίκτης, απ’την μεριά του, είχε την πρόθεση να φύγει απ’τη Μαδρίτη αυτό το καλοκαίρι για να’χει περισσότερα λεπτά, αλλά η εμπιστοσύνη που έχει αισθανθεί από πλευράς του νέου προπονητή αλλάζει τα πάντα. Τώρα αισθάνεται ενθουσιασμένος μπροστά στην πρόκληση, επιτέλους, να’ναι σημαντικός στην ομάδα της ζωής του.

Η περίπτωση του Raúl de Tomás

Διαφορετική είναι η κατάσταση του Raúl de Tomás, στον οποίο υπάρχουν επίσης πολλές ελπίδες. Στην περίπτωσή του, αν κι ακόμα δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, θα μπορούσε να αναζητηθεί ένας δανεισμός. Στο club πιστεύουν ότι πρέπει ακόμα να αποκτήσει εμπειρία στην Primera για να ψηθεί. Του απομένουν ακόμα εβδομάδες και παιχνίδια μπροστά για να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, αλλά τη σήμερον ημέρα ο Mayoral έχει το προβάδισμα. Στην περίπτωσή του, η παραμονή του δεν είναι σαφής και θα μπορούσε να πάει δανεικός σε κάποια ομάδα πρώτης κατηγορίας.

Ωστόσο, υπάρχει μια ημερομηνία σημαδεμένη με κόκκινο στα madridistas γραφεία: η 15η Αυγούστου. Εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί το Supercopa της Ευρώπης εναντίον της Ατλέτικο. Εάν η ομάδα προσφέρει την αναμενόμενη απόδοση, η θέση του club να μην υπογράψει κανέναν επιθετικό θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.