News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το δίδυμο Mijatovic-Lemic αγχώνει τη Ρεάλ Μαδρίτης με τους Modric και Kovacic

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Ο Florentino Pérez επιλέγει τον προορισμό στον Kovacic

Ο Lemić, συνεργάτης του Μιγιάτοβιτς για ορισμένες επιχειρήσεις, είναι ο άνθρωπος που υποπτεύονται στην Ρεάλ Μαδρίτης ότι βρίσκεται πίσω απ’τις επιθυμίες των Kovacic και Modric να φύγουν απ’το Bernabeu


Στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι αποπροσανατολισμένοι με το ξέσπασμα δύο παικτών που είχαν ελεγχόμενους και δεν είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν θα προκαλούσαν κανενός είδους διαμάχη. Οι περιπτώσεις του Luka Modric και, ιδίως, του Mateo Kovacic ανησυχούν στο club για τη δυσκολία αντιμετώπισης δύο παικτών που έλεγαν ότι ήταν χαρούμενοι κι αφοσιωμένοι. Τι έχει συμβεί ώστε ο Modric κι ο Kovacic να εξετάζουν την αποχώρησή τους; Ποιος είναι πίσω απ’αυτές τις επιχειρήσεις; Ο Florentino Pérez έχει ένα νέο «εχθρό» μεταξύ των εκπροσώπων γιατί οι υποψίες επικεντρώνονται στον μάνατζερ Vlado Lemic -Zagreb, 1966-, ο οποίος έχει ως συνεργάτη για ορισμένες επιχειρήσεις των πρώην madridista Pedja Μιγιάτοβιτς.

Το δίδυμο Lemić-Mijatovic έχει στα χέρια του την εκμετάλλευση του εξαιρετικού Mundial που έχει κάνει η Κροατία και κινούν τα νήματά τους για να κάνουν μπίζνες με τους Modric, Kovacic και Vrsaljko. Με τον τελευταίο το’χουν επιτύχει ήδη μετά την υλοποίηση της επιχείρησης που έχει καταλήξει με τον δεξιό μπακ στην Inter και με την Atlético de Madrid να’χει υπογράψει τον Κολομβιανό Santiago Arias. Οι μάνατζερ έχουν διαπραγματευτεί μια καλή σύμβαση για τον Luka Modric πίσω απ’την πλάτη, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία είναι πλέον πρόθυμη να καταγγείλει το ιταλικό club στη FIFA. Αυτό που ανησυχεί είναι ότι ο Modric παραμένει σιωπηλός.

Συνάντηση Modric-Florentino

Ο Luka Modric, ο οποίος κλείνει τα 33 του στις 9 Σεπτεμβρίου, και του απομένουν δυο σεζόν στη σύμβασή του, έχει λάβει μια προσφορά που θεωρεί ακαταμάχητη. Ο μισθός του στη Μαδρίτη είναι 7 εκατομμύρια ευρώ καθαρά και η Ίντερ του προσφέρει 10 εκατομμύρια ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, συν άλλα δύο χρόνια στο κινεζικό club Jiang Su Suniing -το οποίο ανήκει στον Όμιλο Suning Holdings που έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Inter-. Ο Modric διστάζει γιατί είναι χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει μιλήσει με τους Julen Lopetegui και Sergio Ramos -είναι στενοί φίλοι-. Προπονητής κι αρχηγός μπορούν να τον πείσουν μόνο με λόγια για να συνεχίσει στη Μαδρίτη. Του μένει μόνο το τετ α τετ με τον Florentino Pérez για να μάθουμε αν υπάρχει μια αντιπροσφορά που μπορεί να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει αυτές τις αμφιβολίες και να μείνει στη Μαδρίτη. Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Αυτός που δεν αμφιβάλλει είναι ο Mateo Kovacic. Αυτό που μπερδεύει περισσότερο το club είναι η αδιάλλακτη στάση του Kovacic. Παρά το γεγονός ότι ο Nikky Vusan είναι ο βασικός εκπρόσωπος του Mateo, φαίνεται ότι έχουν μπει στη μέση ο νέος σούπερ agent Vlado Lemić για να κινήσει τις επιθυμίες του Kovacic και τον πάρει απ’τη Μαδρίτη. Πίσω μπορεί να βρίσκεται επίσης η Ίντερ -ταραχοποιός της αγοράς-, η οποία σε αυτή την περίπτωση δεν έχει κάνει καμία προσφορά στην Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Florentino δεν εξετάζει μια πώληση για λιγότερο από 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο λευκός πρόεδρος το’χει κάνει δύσκολο, επειδή ο Lopetegui λέει ότι υπολογίζει τον μέσο και θέλει να μάθει μέχρι ποιο βαθμό υπάρχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για αυτή τη μεταγραφή. Ο Mateo Kovacic -24 ετών- έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Η στρατηγική του Kovacic είναι να πιέσει το club με το επιχείρημα ότι δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό στους τρεις τελευταίους τελικούς του Champions League κι ότι έχει έρθει η ώρα να τον αφήσουν να φύγει για να’χει πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλες ομάδες. Δεν θέλει να φρενάρει την καριέρα του σε μια ομάδα που έχει βασικούς μέσους: Casemiro, Kroos, Modric και Isco. Ο Κροάτης εξετάζει την αποχώρησή του εξηγώντας ότι η κατάστασή του ως αναπληρωματικός στη Μαδρίτη τον έχει βλάψει στο Παγκόσμιο της Ρωσίας, όπου δεν είχε επίσης λεπτά κι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Vlado Lemić, ο οποίος μαζί με τον Μιγιάτοβιτς διαπραγματεύτηκε τη μεταγραφή του Vrsaljko στην Ίντερ, έχει στα χέρια του την επιχείρηση του να προσπαθήσει να ολοκληρώσει την τριπλή μεγάλη συμφωνία με τις περιπτώσεις των Modric και Kovacic. Αλλά ποιος είναι πραγματικά ο Vlado Lemic; Ο μάνατζερ που αγχώνει τη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ήδη άλλες επιχειρήσεις με το λευκό club όταν ο Μιγιάτοβιτς ήταν αθλητικός διευθυντής στην εποχή του Ραμόν Καλντερόν ως πρόεδρος. Ο Λέμιτς κατάφερε να φέρει τον Royston Drenthe στη Μαδρίτη, το 2007, για 14 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης τον Ολλανδό επιθετικό Klaas-Jan Huntelaar, το 2009, για 27 εκατομμύρια ευρώ, και ήταν κλειδί ώστε ο Modric να επαναστατήσει στην Τότεναμ και να υπογράψει για τη Μαδρίτη, με τον Florentino στην προεδρία.

Ο Lemic έχει καλές επαφές, όπως τον ιδιοκτήτη της Chelsea -Roman Abramovich- και διαχειρίζεται την αγορά άλλων Κροατών ποδοσφαιριστών. Έχει βρεθεί σε περισσότερες επιχειρήσεις με τεχνικούς όπως ο Αντσελότι και παίκτες όπως ο Ρόμπεν, ο Eto’o... Ένας τύπος ψυχρός και σκληρός, ο οποίος ήταν πρώην παίκτης κι έκανε την καριέρα του στην Κροατία και το Βέλγιο. Εκτός απ’τις επιχειρήσεις του στο ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι εκμεταλλεύεται μια φάρμα αγελάδων. Ένας εκπρόσωπος που δεν δείχνει το πρόσωπό του, αλλά ο οποίος κερδίζει τους παίκτες με βελτιώσεις συμβολαίου και την τακτική χρήσης πίεσης στα club τους για να εξαναγκάσει την έξοδό τους. Είναι οι τέχνες του εκβιασμού που τόσο σιχαίνεται ο Florentino Pérez και που θα δούμε αν στις επόμενες μέρες, όταν επιστρέψει στη Μαδρίτη μετά την αμερικανική περιοδεία, συμβούν πιο έντονες κινήσεις ή καταφέρει να καταστείλει αυτή την «πυρκαγιά».

Απ’τον Pedja Mijatovic, συνεργάτης του Lemic, εκπλήσσουν αυτές τις μέρες μερικές δηλώσεις που έκανε μετά την αποχώρηση του Cristiano Ronaldo απ’την Real Madrid, όταν είπε ότι ένας απ’τους λόγους ήταν ότι ο Πορτογάλος δεν είχε καλή σχέση με τον Florentino Pérez. Ο Μιγιάτοβιτς, φίλος του Lopetegui, μπορεί να του κάνει ένα σπάσιμο αν καταφέρει οι Μόντριτς και Kovacic, ή ένας απ’τους δύο, να προχωρήσουν με την ιδέα τους να φύγουν απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.