News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πώς ο Sergio Ramos έχει μετατραπεί σε μορφή κλειδί μεταξύ του Modric και του Florentino Pérez

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Ο στόπερ αναλαμβάνει τον ρόλο του έξω απ’το γήπεδο

Η Inter ενδιαφέρεται πολύ να πάρει τις υπηρεσίες του Luka Modric, ενός απ’τους παίκτες με την καλύτερη φόρμα στον κόσμο σήμερα. Ο Florentino Pérez καταφεύγει στον Sergio Ramos για να σταματήσει αυτή η διαρροή


Αυτές τις μέρες της προετοιμασίας, στην περιοδεία στις ΗΠΑ, υπήρξε μια σκηνή που αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει η ομάδα μετά τις εξόδους των Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο. Η αγκαλιά και οι εμπιστοσύνες μεταξύ Florentino Pérez και Sergio Ramos δεν είναι μια επίσημη χειρονομία ούτε μια ακόμα συνάντηση του προέδρου με έναν από τους παίκτες του. Ο πρόεδρος, ένας ενθουσιώδης με τον στόπερ, ακούει τον αρχηγό όταν αναμένονται προβλήματα και πρέπει να αναζητήσει λύσεις στο αθλητικό και στο θεσμικό. Το έκαναν μετά το αιφνιδιαστικό αντίο του Ζιντάν -περισσότερο για τον πρόεδρο παρά για τον αρχηγό, ο οποίος το διαισθανόταν-, συμφώνησαν ότι ο Lopetegui ήταν μια καλή επιλογή για τον πάγκο, συζητάνε για το πώς θα πρέπει να επανεφευρεθεί η ομάδα χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον τρόπο αντιμετώπισης της αμφιβολίας που παράγει ο Luka Modric λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που έχει η Inter για την υπογραφή του.

Ο Luka Modric δεν είναι ένας ακόμα στο ρόστερ. Είναι παίκτης κλειδί στο γήπεδο, υποδειγματικός στη συμπεριφορά του και κοντινός στον αρχηγό Sergio Ramos. Ο Κροάτης είναι μια εξουσία, παρά το ντροπαλό και σιωπηλό χαρακτήρα του. Αποτελεί μέρος μιας δομής στην εντεκάδα που έχει υποφέρει με την αποχώρηση του Πορτογάλου. Ένας ζωτικός παίκτης -θα’ναι στη μικρή λίστα για τη Χρυσή Μπάλα- και μια προσωπικότητα που χαρακτηρίζεται για την ηγεσία του. Για όλα αυτά, στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν εξετάζουν την έξοδο, και για να καταφέρουν να πλησιάσουν τις θέσεις μεταξύ Florentino και Modric, ο Sergio Ramos εμφανίζεται ως ένα απ’τα κλειδιά. Στον αρχηγό λάχει ν’αναλύσει, να δώσει τη γνώμη του και την οπτική στον πρόεδρο σε κάθε ζήτημα που επηρεάζει το ρόστερ και, στην περίπτωση αυτή, ο Ράμος θα κάνει τα πάντα για να μην φύγει ο Modric απ’την Ρεάλ Μαδρίτης.

Κόντρες στο Florentino

Ο Florentino Pérez χαρακτηρίζεται απ’τη χάραξη γραμμής μεταξύ των ιδιοτροπιών των ποδοσφαιριστών και των συμφερόντων του συλλόγου. Ο πρόεδρος έχει στα αποδυτήρια φήμη άκαμπτου, σκληρού κι αυστηρού με τον παίκτη που θέλει να επιβάλει τους όρους του κι αμείλικτου μ’αυτόν που επιδιώκει τον εκβιασμό. «Προσέξτε με το να ξεκινήσετε μια κόντρα με τον προ», λένε οι αρχηγοί όταν υπάρχουν στιγμές έντασης μεταξύ κάποιου μέλους του ρόστερ ή πρέπει να διαπραγματευτούν πριμ ή οποιοδήποτε άλλο θέμα. Όταν πρόκειται να βγει κάποιος μπροστά για να βρεθούν σημεία επαφής μεταξύ αποδυτηρίων και συλλόγου, η μορφή του αρχηγού Sergio Ramos αποκτά έναν σημαντικό ρόλο.

Αυτή την «έξτρα εργασία» έξω απ’το γήπεδο την έχει σφυρηλατήσει με τα χρόνια. Ο Sergio Ramos ήταν η πρώτη ισπανική υπογραφή που έκανε ο Florentino Perez πριν από 13 χρόνια, όταν τον «ψάρεψε» απ’την Σεβίλλη με την καταβολή 27 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ακόμα δεν έχει κλείσει τις πληγές του sevillismo λόγω της εξόδου ενός canterano. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο παίκτης απ’το Camas είπε το ναι στον Florentino. Άλλοι «galácticos» το έκαναν πριν -Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham...-, με τη διαφορά ότι κόστισαν πολύ περισσότερο απ’τον Sergio Ramos. Από εκείνον τον Αύγουστο του 2005, γεννήθηκε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ Florentino και Ramos, επειδή επρόκειτο για ένα διαφορετικό στοίχημα. Η υπογραφή ενός αγοριού που εντυπωσίασε τον πρόεδρο στο πρώτο τους τετ α τετ λόγω της ωριμότητάς του, της ισχυρής του προσωπικότητας και της τεράστιας φιλοδοξίας να πετύχει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ramos, μέχρι τα 36

Ήρθε στη Μαδρίτη με αντιπαράθεση και συζήτηση για το ποσό που καταβλήθηκε για ένα παιδί που είχε παίξει μόνο δύο σεζόν στη Σεβίλλη, για να ανταγωνιστεί σε μια ομάδα όπου ήταν οι Κασίγιας, Ζιντάν, Ρομπέρτο ​​Κάρλος, Ραούλ, Μπέκαμ, Ρονάλντο... Μια galáctico Μαδρίτη στην οποία ο Ράμος έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν προετοιμασμένος να γίνει ο διάδοχος του Φερνάντο Ιέρο. Δεν δίστασε. Μόλις μπόρεσε, ζήτησε το νούμερο «4» ενός θρύλου όπως ο Hierro και υποσχέθηκε στον Florentino ότι θα έγραφε ιστορία στη Μαδρίτη.

Είναι στα πρόθυρα του να παίξει τη δέκατη τέταρτη σεζόν του κι ο απολογισμός δεν μπορεί να είναι πιο θετικός για τον παίκτη και τον σύλλογο. Εκείνα τα 27 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα καλύτερα που πλήρωσε ο Florentino για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν φαίνεται ακόμα να πέφτει. Ο Ράμος είναι 32 ετών, έχει δύο ακόμα σεζόν συμβολαίου κι έχει την υπόσχεση να συνεχίσει για ακόμα δύο. Μέχρι την ηλικία των 36 ετών, επειδή ο πρόεδρος θεωρεί ότι το’χει κερδίσει.








Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.