News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα κλειδιά του σεισμού Modric που θέτουν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μέγιστο συναγερμό

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Ο Florentino Pérez παραπέμπει στην ρήτρα: 750 εκατομμύρια ευρώ

Η Ίντερ πάει σοβαρά για τον Modric, ένα ενδιαφέρον που έχει αλλάξει το βήμα των ηγετών της Ρεάλ Μαδρίτης στην περιοδεία της ομάδας στις ΗΠΑ


Δεν ήταν μια μπλόφα ή μια φήμη όπως πίστευαν αρχικά στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο ιταλικός αθλητικός Τύπος δημοσίευσε το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Luka Modric. Σκαλίζοντας στο λευκό club έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ των διαμεσολαβητών του Κροάτη ποδοσφαιριστή και του ιταλικού φορέα. Μια ακόμα ανησυχία, απρόσμενη, για τον Florentino Pérez, ο οποίος έχει βγει να διαψεύσει με μια θέση τόσο κατηγορηματική όσο το να ζητάει τα 750 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας. Εάν η υπογραφή ενός «9» εξακολουθεί να’ναι μια τρελή αποστολή για την αναζήτηση εκείνου του αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν υπάρχει, αυτό του Modric έχει αλλάξει το βήμα των ηγετών του λευκού club -ο Florentino και το δεξί του χέρι, José Ángel Sánchez,- που βρίσκονται στην αμερικανική περιοδεία προετοιμασίας.

Τα λόγια του Julen Lopetegui, πριν απ’το ντεμπούτο του εναντίον της Manchester United, αρχίζουν να αποκτούν σημασία. «Αν δεν έρθει ή δεν φύγει κανένας παίκτης θα’μαι ένας ικανοποιημένος και πεπεισμένος προπονητής», είπε στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Μυστηριώδεις δηλώσεις γιατί αποδέχεται ότι ο Florentino δεν θέλει να δαπανήσει περιουσίες για μεταγραφές με το επιχείρημα ότι η αγορά είναι φουσκωμένη και υποπτεύεται ότι μπορεί να καταλήξει να πουλήσει πολύ ψηλά τον Kovacic, ο οποίος έχει καιρό που επιμένει στο να φύγει για να παίζει περισσότερο.


Αλλά τώρα προκύπτει αυτό του Modric προς δυστυχία του Lopetegui και θα δούμε αν και για τον Florentino Pérez, γιατί σαν ανεβάσει η Ίντερ την προσφορά μπορεί να εξεταστεί ή να ανοίξει μια διαπραγμάτευση ως ακαταμάχητη. Εάν υπάρξει διαπραγμάτευση, ο πρώτος που θα πει να την μελετήσουν είναι ο Modric. Κι αν δεν του το επιτρέψουν, θα ζητήσει αυτό που θεωρεί μια άξια αύξηση μισθού, επειδή καταλαβαίνει ότι έχει αξία.

Για να’χει φτάσει αυτή η κατάσταση μεταξύ Modric και Inter Milan, έχει υπάρξει μια σειρά από επεισόδια. Το ιταλικό club έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ ανοικοδόμησης του ρόστερ μ’ένα υψηλό κόστος αγοράς για να ενισχυθεί ενόψει μιας σεζόν στην οποία θα επιστρέψει στο Champions League μετά από έξι χρόνια. Έχουν έρθει αρκετές υπογραφές. Απ’την Atlético de Madrid έχουν αφαιρέσει έναν νεαρό Αργεντινό επιθετικό που ήθελε και με τον οποίο ουσιαστικά είχε προσυμφωνήσει ο Simeone: Lautaro Martínez. Μόλις πήρε τον Κροάτη μπακ Vrsaljko και πριν ήρθαν οι Asamoah, De Vrij, Politano και Nainggolan. Η Inter ψάχνει έναν μέσο με εμπειρία και ηγεσία. Πήγαν για τον Arturo Vidal, αλλά η Barcelona μπήκε στη μέση. Η επιλογή του Modric είναι το μεγάλο όνειρο των Ιταλών.

Στην Inter έχουν σκεφτεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα club πωλητής μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Αν ο Florentino άνοιξε τις πόρτες για το πορτογαλικό αστέρι για 100 εκατομμύρια ευρώ και στα 33 του, γιατί δεν θα το’κανε για τον Modric που κλείνει τα ίδια χρόνια στις 9 Σεπτεμβρίου. Έτσι σφυρηλατείται το ισχυρό ενδιαφέρον των Ιταλών για έναν παίκτη που τελείωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως ο νικητής της Χρυσής Μπάλας κι αποδεικνύοντας ότι είναι ένα απ’τους καλύτερους του κόσμου στη θέση του.


Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να κάνει κάτι τώρα για να πείσει τον Modric ότι δεν είναι καλό να ακούει προσφορές κι ότι είναι βασικός παίκτης στο πρότζεκτ του Julen Lopetegui. Μπορεί να μην φτάνουν μόνο τα λόγια και να πρέπει ο Φλορεντίνο να κάνει μια αντιπροσφορά στον Κροάτη για να τον δέσει για περισσότερο χρόνο παρά μια ηλικία που θεωρείται επικίνδυνη στα σχέδια ενός συλλόγου που ποντάρει στο να αναζωογονήσει το ρόστερ. Πριν απ’τον Modric, ανοίχτηκαν οι πόρτες, λόγω του ότι ήταν «γέροι» και αποσβησμένοι, στους Pepe και Cristiano.

Ο Luka Modric υπέγραψε για τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 27 Αυγούστου του 2012, όταν πληρώθηκαν 30 εκατομμύρια ευρώ συν άλλα ποσά σε μεταβλητές στην Τότεναμ σε κάποιες πολύ μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις. Έχει έξι σεζόν στο λευκό club κι έχει κερδίσει τα πάντα, μ’έναν εξέχοντα ρόλο με καθένα απ’τους προπονητές που είχε: Mourinho, Ancelotti, Benítez και Zidane. Ο Κροάτης, χαρούμενος στη Μαδρίτη, μόλις δελεάστηκε απ’την Inter και θα δούμε αν θα προχωρήσει με το επιχείρημα ότι χρειάζεται μια άλλη πρόκληση κι ότι ο κύκλος του στην Ισπανία έχει τελειώσει. Ή θα δούμε πώς θα τον σταματήσει ο Φλορεντίνο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.