News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mariano λέει «όχι» στο να επιστρέψει ως αναπληρωματικός του Benzema

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Του Alfredo Matilla

Το 9 της Λυών έχει άλλες προσφορές με αντιμετώπιση αστέρα. Ο Μαριάνο έπαιξε ήδη 302 λεπτά με τον Ζιντάν στη σεζόν 16-17 και πέτυχε πέντε γκολ.


Ο Mariano, πρώην επιθετικός της Μαδρίτης που έπαιξε υπό τις εντολές του Ζιντάν στη σεζόν 2016-17 και έχει παίξει την τελευταία στη Λυών, είπε στις 15 Μαρτίου στο El Larguero ότι το να «επιστρέψω στο Μπερναμπέου θα’ταν απίστευτο». Ο Καταλανός είχε τότε μόνο λίγους μήνες στη Γαλλία, όπου έφτασε με πώληση 8 εκατομμυρίων μέχρι το 2022 χωρίς οψιόν επαναγοράς, και δεν είχε ολοκληρώσει ακόμη μια μαγική χρονιά με 21 γκολ και 7 ασίστ. Μετά από αυτούς τους αριθμούς, το καθεστώς του ως αξιέπαινος έχει αλλάξει και τώρα του έρχονται προσφορές σαν ένα αστέρι (παίρνει ήδη 4 εκατομμύρια € καθαρά). Η Μαδρίτη, ελλείψει μιας φανταχτερής υπογραφής, τον έχει βολιδοσκοπήσει επίσης για να τον επαναπατρίσει στο σχέδιό της να ενισχύσει τη δεύτερη μονάδα και του να ψάξει έναν ανταγωνιστή για τον Benzema. Παρά το ότι ο Lopetegui είναι ερωτευμένος με τη δύναμή του και τον βλέπει ως καλύτερη επιλογή απ’τους Mayoral και De Tomas, δεν έχει καταφέρει να τον πείσει.

Ο Mariano κατανοεί ότι δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδό του με άλλη μια επιστροφή στον πάγκο. Μετά το άλμα του απ’την Castilla στην πρώτη ομάδα το 2016, έπαιξε 302 λεπτά (5 γκολ), πριν αποδεχτεί την προσφορά της Λυών και ονειρευτεί με βάση τα γκολ το να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ισπανία. Οι εκπρόσωποί του, του γραφείου You First Sports, έχουν μεταφέρει αρκετές προσφορές γι’αυτόν στον πρόεδρο Jean Michel Aulas. Κάποιες προέρχονται απ’τη LaLiga, αλλά εκείνες που θα μπορούσε να αποδεχτεί πραγματικά ο επιθετικός και η Λυών αγγίζουν περίπου τα 25 εκατομμύρια.

Η Μαδρίτη έχει το 35% των δικαιωμάτων του

Ο Mariano Díaz έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν από ένα χρόνο, έχοντας απολαύσει πολύ λίγα λεπτά στην σεζόν 2016-17, αν κι εκείνα που είχε τα εκμεταλλεύτηκε καλά: είχε μέσο όρο ένα γκολ κάθε 60'. Μπενζεμά και Morata του είχαν κλείσει το βήμα κι ο Mariano χρειαζόταν να παίζει τακτικά για να αναπτυχθεί, το οποίο τον οδήγησε στη Λυών, με συμβουλή του Ζιντάν, καλός γνώστης του γαλλικού ποδοσφαίρου. Η Μαδρίτη τον πούλησε, αν κι όχι εντελώς: πούλησε μόνο το 65% των δικαιωμάτων του, διατηρώντας το 35% της μελλοντικής πώλησης, ή το να πληρώσει 35% λιγότερο από ό, τι ζητήσει η Λυών στο μέλλον, σε περίπτωση που θέλει να τον επαναφέρει στο ρόστερ. Η πρόθεση του λευκού club ήταν να συμπεριλάβει στη σύμβαση της μεταγραφής μια οψιόν επαναγοράς, όπως έκανε στο παρελθόν και με τους Carvajal και Casemiro, οι οποίοι κατέληξαν να επιστρέψουν έχοντας λάμψει στο εξωτερικό. Αλλά στη Γαλλία αυτές οι ρήτρες απαγορεύονται, οπότε το μόνο που μπόρεσε να πετύχει η Μαδρίτη ήταν το δικαίωμα της πρώτης άρνησης για όλη τη διάρκεια της σύμβασης μέχρι το 2022. Αν το madridista club ισοφαρίσει την καλύτερη προσφορά που λάβει η Λυών, η γαλλική ομάδα θα ήταν αναγκασμένη να τον πουλήσει στη Μαδρίτη κι όχι σ’άλλο σύλλογο.







Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.