News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Julen ζητάει... και η Μαδρίτη το σκέφτεται

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Του Pablo Polo

Ο τεχνικός απαιτεί μια ενίσχυση με την έξοδο του Kovacic


Ο Julen Lopetegui έχει υπάρξει σταθερός απ’την πρώτη συνέντευξη Τύπου του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μαϊάμι. «Θα’μαι ένας ευτυχισμένος και ικανοποιημένος τεχνικός αν δεν έρθει κανείς και δεν φύγει κανείς». Είναι πιθανό ο Βάσκος να υποπτευόταν ήδη κάτι εκείνη την εποχή, εξ ου και το μήνυμά του.

Επιστρέφοντας στη Μαδρίτη την Τετάρτη, μετά από δέκα ημέρες περιοδείας και τριών φιλικών, και πλέον χωρίς επιχειρήματα για να φρενάρει την έξοδο του Kovacic, κατέστησε σαφές στο σύλλογο ότι τώρα, ναι, χρειάζεται μια ενίσχυση απ’τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η έξοδος ενός παίκτη που του άρεζε και τον οποίο υπολόγιζε.

«Εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει και θα δούμε πώς θα τελειώσει αυτό, αν και θα’ταν ένας σημαντικός παίκτης. Αν φύγει θα ψάξουμε λύσεις», είπε ο προπονητής, ο οποίος καθιστά σαφές ότι αν οι φιλοδοξίες του συλλόγου είναι να παλέψουν για κάθε τίτλο, το ρόστερ τώρα είναι λίγο. «Οι λύσεις που θα εξετάσουμε θα’ναι ενός παίκτη του επιπέδου του Kovacic, ο οποίος είναι ένας παίκτης μεγάλου επιπέδου. Για να’μαστε παρόντες σε όλους τους στόχους που έχουμε, χρειαζόμαστε ένα ισορροπημένο ρόστερ».

Το μήνυμα λογικά έχει φτάσει ήδη στην ευγενή ζώνη. Και η αλήθεια είναι ότι αν κι αυτή η δυνατότητα πρόκειται να μελετηθεί, η πρώτη αντίδραση του συλλόγου δεν ήταν τόσο σθεναρή. Με άλλα λόγια, δεν έχουν τόσο ξεκάθαρο ότι είναι απαραίτητο να φέρουν μια αντικατάσταση για τον Κροάτη δεδομένου ότι υπάρχουν νεαροί παίκτες στο ρόστερ που μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Με αυτή την έννοια, το όνομα που ακούγεται πιο δυνατά είναι αυτό του Fede Valverde, ο οποίος έχει εκπλήξει ευχάριστα σ’αυτήν την προετοιμασία μετά το πέρασμά του απ’τη Deportivo. Πληροί δύο απ’τις απαιτήσεις που θέλει να ακολουθήσει το club στη νέα του πολιτική: είναι νέος κι από πάνω είναι στο σπίτι.

Σε περίπτωση που πάει στην αγορά, η Μαδρίτη έχει επίσης κατά νου μια δεύτερη περίσταση. Και δεν είναι άλλη απ’το ότι ο Kovacic επιστρέφει το επόμενο έτος, καθώς πρόκειται για έναν δανεισμό στην Τσέλσι χωρίς οψιόν αγοράς. Η Μαδρίτη δεν έχει θελήσει να απαλλαγεί από έναν παίκτη τον οποίο πιστεύει τυφλά κι αν τον έχει αφήσει να φύγει δανεικός, είναι λόγω της προσπάθειας που έχει θέσει ο ίδιος ο Κροάτης παίκτης.

Νέος και φθηνός

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που πάει στην αγορά αναζητείται ένας άλλος νεαρός παίκτης και που να μην συνεπάγεται μια τεράστια οικονομική δαπάνη. Στην αγορά υπάρχουν λύσεις. Μια απ’τις πιο προσιτές είναι ο Τιάγκο, ο οποίος σκέφτεται να αφήσει τη Μπάγερν και σε αυτή την περίπτωση ο γερμανικός σύλλογος δεν αποκλείει μια διαπραγμάτευση, όπως στην περίπτωση του Lewandowski ή του James. Το club ωστόσο δεν το εξετάζει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ένας άλλος παίκτης που ήταν πάντα στην ατζέντα της Μαδρίτης ήταν ο Pjanic, αλλά το πρόβλημα τώρα είναι ότι η Juve δεν θα πέσει κάτω απ’τα 80 εκατομμύρια για τη μεταγραφή του Βόσνιου.

Από την Ιταλία διαβεβαίωναν χθες ότι η Μαδρίτη είχε ξεχυθεί για τον μέσο της Lazio Milinko-Savic, αλλά η τιμή του ξεφεύγει επίσης απ’αυτό που ψάχνει η Μαδρίτη. Οι Ιταλοί θα ζητούσαν, σύμφωνα πάντα με τον ιταλικό Τύπο, 100 εκατομμύρια ευρώ συν άλλα δέκα σε μεταβλητές.

Οι προτιμήσεις στη Μαδρίτη, ωστόσο, θα’ταν αυτές ενός νεαρού παίκτη, αλλά που η τιμή του στην αγορά δεν είναι ακόμα στα ύψη. Η Μαδρίτη γνωρίζει ήδη ότι όταν χτυπάει την πόρτα κάποιου συλλόγου η τιμή ανεβαίνει, αλλά αντιστέκονται να μπουν σ’αυτό το παιχνίδι.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.