News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale κρύβεται στο ντεμπούτο του Lopetegui (με ήττα) στην Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Δεν λειτούργησε ως ηγέτης

Ο Julen Lopetegui κάνει ντεμπούτο με μια ήττα ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Bale αναμενόταν να ενεργήσει ως ηγέτης κι έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο και δεν σκόραρε


Η Ρεάλ Μαδρίτης του Julen Lopetegui άρχισε να κυλά με μια ήττα (2-1) εναντίον της τσιγγούνικης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο στο ντεμπούτο του ως λευκός προπονητής. Στην πρώτη δοκιμασία μπορούν να εξαχθούν εντυπώσεις και λίγα συμπεράσματα γιατί δεν παύει να’ναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας με περισσότερους canteranos και νεαρά παιδιά που απορροφούν τη μέθοδο Lopetegui. Αλλά έπαιξε εξ αρχής ένας βετεράνος, το νέο αστέρι μιας Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο, και μόνο απ’τα γαλόνια που θέλει να του δώσει ο σύλλογος και την τέχνη, πρέπει να του απαιτείται απ’την πρώτη μέρα να επιδεικνύει περισσότερη στάση για να αποκτήσει την ηγεσία της ομάδας. Ο Gareth Bale έχει αυτό το ρόλο, αν δεν έρθει μια άλλη μεγάλη υπογραφή (τύπου Neymar) και φαίνεται περίπλοκο επειδή ο Florentino δεν είναι σε φάση να ξοδεύει τα εκατομμύρια ευρώ που συσσωρευτήκαν μετά την πώληση του Πορτογάλου στην Γιουβέντους κι όλα όσα μαζεύει στα τελευταία τέσσερα χρόνια χωρίς galáctico υπογραφή.

Ο Bale έπαιξε το πρώτο μέρος κι ο απολογισμός της απόδοσής του ήταν χυδαίος. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας και τα πόδια είναι βαριά εξαιτίας του φόρτου των προπονήσεων που επικεντρώνονται περισσότερο για να βρουν σωματικό τόνο. Αλλά η προδιάθεση του Ουαλού πρέπει να’ναι αυτή του να προσθέσει απ’την πρώτη μέρα για να βοηθήσει το club να διώξει τους κακούς οιωνούς που προκύπτουν απ’το να μην βλέπεις πια τον Κριστιάνο Ρονάλντο ντυμένο στα λευκά. Ο Ουαλός δεν το έκανε γιατί τα πόδια δεν είναι ακόμα τόσο ελαφρά όσο θα ήθελε και συνάντησε μια εξαιρετικά αμυντικά Μάντσεστερ. Είναι ήδη γνωστό ότι ο Bale σε μειωμένους χώρους έχει προβλήματα και στο ανοικτό γήπεδο είναι ένα πολεμικό αεροπλάνο.

Μόνο δύο προσεγγίσεις στο τέρμα που υπερασπιζόταν ο David de Gea, χωρίς επιτυχία στον στόχο και η αίσθηση ότι δεν ήθελε μάχη. Ο Μπέιλ πρέπει να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, επειδή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αστερισμού κι έτσι θα του ζητήσει ο προπονητής, ο πρόεδρος και φυσικά οι οπαδοί. Έφυγε χωρίς να σκοράρει, χωρίς επίπτωση στο παιχνίδι της επίθεσης και χωρίς να αναλάβει την ηγεσία. Από τώρα και στο εξής πρέπει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του επειδή θα τον κοιτάνε με μεγεθυντικό φακό.

Ο Lopetegui ξεκινά με ήττα την εποχή του στην Ρεάλ Μαδρίτης με μια επιθετική πρόταση που οδήγησε με την τρίαινα που σχηματίστηκε απ’τους Bale, Benzema (συγγραφέας του λευκού γκολ) και Vinicius. Την πρώτη εντεκάδα την έχτισε με ένα 4-3-3 που έκανε νερά στα πρώτα 26 λεπτά λόγω των αμυντικών απροσεξιών και την έλλειψη βάθους στην επίθεση. Σε αυτό το διάστημα δέχτηκε δύο γκολ από αναντιστοιχίες πίσω και έλλειψη έντασης και προσοχής. Στο 18ο λεπτό σκόραρε ο Alexis Sánchez σε μια φάση που γεννήθηκε από ένα πλάγιο άουτ που έπιασε άσχημα τοποθετημένο τον Theo και τους στόπερ: τον Vallejo και τον canterano Javi Sánchez. Οκτώ λεπτά αργότερα, μια απ’τα ίδια. Η σύνδεση Mata, Alexis και Ander Herrera προκάλεσε μια άμεση επίθεση στην αδύναμη λευκή άμυνα. Σκόραρε ο Herrera σ’ένα σουτ χωρίς ο Kiko Casilla να μαντέψει ή να’χει τα αντανακλαστικά για να βγάλει απ’το βάλτο την ομάδα του.


Το άσχημο: Kiko και Theo

Τα πρώτα προβλήματα της Madrid του Lopetegui ξεκίνησαν πίσω. Είναι απαραίτητο να υπογράψει έναν τερματοφύλακα (Courtois) γιατί αν συμβεί κάτι στον Keylor Navas, ο Kiko Casilla φαίνεται λίγο αξιόπιστος. Το δεύτερο μέρος ήταν για τον πολύ νεαρό Lunin (19 ετών). Χωρίς δουλειά, ελάχιστα ή τίποτα δεν μπορεί να εκτιμηθεί απ’τις ιδιότητές του, αλλά η φυσική του διαδικασία δεν πρέπει να’ναι αυτή του να καταλάβει το ρόλο του δεύτερου τερματοφύλακα. Πίσω έμεινε ο στοχοποιημένος Theo λόγω της αναρχίας του στην αριστερή πτέρυγα. Κλείνει άσχημα, είναι απρόσεχτος, στερείται δύναμης και τάξης. Είναι αναρχικός ως αμυντικός και μεγαλώνει όταν επιτίθεται. Μια δική του σέντρα, στο 48ο λεπτό, την εκμεταλλεύτηκε ο Benzema για να βάλει το μοναδικό γκολ προσπερνώντας τους αντίπαλους στόπερ.

Ο Ceballos ήταν ο καλύτερος στην αρχική εντεκάδα μαζί με τον Odriozola. Ο πρώτος είχε κινητικότητα, ήταν δυναμικός, έπαιξε με προσωπικότητα για να οργανώσει και να οικοδομήσει το παιχνίδι. Αυτουνού τα πόδια δεν ήταν βαριά όπως του Bale. Ο Ceballos ήθελε τη μπάλα και κούνησε την κλειστή άμυνα της Manchester United. Αλλά του έλλειψαν άτομα για να συνεργαστεί και να δώσει βάθος στην ομάδα. Με τον Lopetegui φαίνεται ότι θα’χει μεγαλύτερο ρόλο για να δίνει ξεκούραση στον Modric και ακόμα μπορεί να παίξει πολύ περισσότερο αν καταλήξει να φύγει ο Kovacic -ο σύλλογος του έχει θέσει μια τιμή εξόδου 90 εκατομμύρια ευρώ-. Ο Odriozola άρεσε επίσης για την τόλμη, την ταχύτητα και το βάθος του. Ένας ακόμα του οποίου τα πόδια δεν ήταν βαριά όπως του Bale. Ούτε κρύφτηκε.

Το ελκυστικό: Vinicius

Μπροστά η εστίαση ήταν τοποθετημένη στον νεαρό Βραζιλιάνο Vinicius, ο οποίος άφησε λάμψεις της ποιότητας και της εκρηκτικότητάς του για να πάει στο ένας μ’έναν και να κάνει «ποδηλατάκια». Έχει κάτι διαφορετικό και του μαντεύεται πολλή δυναμική λόγω της τόλμης και του ταλέντου του. Όταν παίρνει τη μπάλα δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό κι αυτό είναι ήδη καλό. Αλλά δεν γίνεται να του ζητείται να λύσει τα προβλήματα του γκολ ούτε να παρακάμψει τη μακρά διαδικασία προσαρμογής του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής στο ευρωπαϊκό, επειδή δεν είναι επίσης και το παιδί θαύμα που έρχεται για να βγαίνει  απ’τη μεγάλη πόρτα σε όλα τα παιχνίδια.

Η Μαδρίτη θα συνεχίσει να έχει προβλήματα στο γκολ όσο δεν υπογράφει άλλον επιθετικό πιο έμπειρο κι αποδεδειγμένο. Αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μια πρώτη δοκιμασία που ο Lopetegui θέλησε να επιλύσει βάζοντας στο γήπεδο, δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, πιο βαρύ πυροβολικό με τους Kroos, Marco Asensio και Isco μαζί με τους Borja Mayoral και Raúl de Tomás. Συγκρούστηκαν στον τοίχο του Μουρίνιο και μένει να περιμένουμε την επόμενη δοκιμασία (τα ξημερώματα της Κυριακής) της προετοιμασίας: τη Γιουβέντους.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.