News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η δοκιμή του Asensio ως ψευτοεννιάρι

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Του Alfredo Relaño, διευθυντή της As

Απ’το παιχνίδι ενάντια στην Γιουβέντους, το πιο εντυπωσιακό, παραδόξως, ήταν ο ρόλος του Asensio ως «ψευτοεννιάρι». Στο πρώτο ημίχρονο η Μαδρίτη έπαιξε μ’ένα ρόμβο σε 4-4-2, με τον Isco στην κορυφή του και τους Bale και Benzema μπροστά, και τίποτα. Το ζόρι ξεπεράστηκε από ένα golazo του Bale, σήμα κατατεθέν. Ήταν, όπως συνήθως, λίγο συνδεδεμένος στο παιχνίδι, αλλά, όπως συμβαίνει επίσης συχνά, εύκολος μπροστά στο γκολ. Καλύτερο ήταν το δεύτερο μέρος, κυρίως η έναρξή του, εντυπωσιακή με μια επίθεση τριών, Lucas Vázquez-Asensio-Vinicius, στην οποία ο balear οπισθοχωρούσε για να εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή. Έτσι έβαλε δύο γκολ.

Ενώ αναζητείται 'εννέα', ο Lopetegui έχει κάνει αυτό το πείραμα κι ο Asensio του’χει πει εδώ είμαι εγώ. Αυτό του «ψευτεοεννιαριού» το’χουν εφαρμόσει πολλές απ’τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία. Έτσι έπαιζε η ‘Wunderteam’, με τον Sindelar να εμφανίζεται από πίσω· έτσι η μεγάλη Ουγγαρία, με τον Hidegkuti οπισθοχωρημένο· έτσι η Μαδρίτη του Di Stéfano· έτσι η Βραζιλία του 70, με τον Tostao αόριστο· έτσι ο Ajax του Cruyff, αν κι αυτός, περισσότερο απ’το να οπισθοχωρεί, συνήθιζε για να δραπετεύει προς τα αριστερά· έτσι πολλές φορές η Barça του Guardiola, με τον Messi στην λειτουργία· και έτσι η εθνική του Del Bosque σε αρκετούς αγώνες του Euro της Πολωνίας-Ουκρανίας, με τον Cesc να διαδραματίζει τέτοιο ρόλο.

Δεν ξέρω αν ο Lopetegui, μπροστά στην πιθανότητα ο Florentino να μην του αγοράσει ένα πραγματικό «εννέα» θα εξετάσει αυτή τη δυνατότητα, αλλά φυσικά το πείραμα το’χει κάνει. Πρέπει να σκεφτούμε ότι ούτε ο Benzema είναι ακριβώς ένα «εννέα», αλλά αυτό που οι Αργεντινοί ονομάζουν «εννέα και μισό», μισό «εννιάρι», μισό «δεκάρι», έτσι μένει μόνο ο Borja Mayoral, ακόμα για να σχηματιστεί στα πάντα, δεδομένου ότι ο Raúl de Tomás θα φύγει δανεικός. Ο Asensio είναι ένας παίκτης με ξεκάθαρο σουτ, ο οποίος μπορεί να παίξει καλά σε διάφορες θέσεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι αριστερά βαριέται. Του αρέσει να’ναι πιο κοντά στη σκηνή, κι ενάντια στη Juve ήταν και πέτυχε.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.