News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bale και Asensio αντιμετωπίζουν μια καθοριστική πρόκληση

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Του Santiago Segurola

Το Mundial της Ρωσίας έχει μετατρέψει το φετινό International Champions Cup σε μια εορταστική υπόθεση, περιορισμένη απ’την απουσία ενός τάγματος αστέρων (Messi, Cristiano, Mbappé και Neymar δεν θα παίξουν ούτε ένα λεπτό του τουρνουά) και αφιερωμένο στην εξερεύνηση νεαρών ταλέντων ή στην ανάλυση των παικτών που αντιμετωπίζουν μια σημαντική σεζόν στην καριέρα τους. Για διάφορους λόγους, στην Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζουν δύο: Bale και Asensio. Οι δύο τους έβαλαν τα γκολ της νίκης επί της Juve στην Ουάσιγκτον. Γκολ μεγάλης ποιότητας για ένα καλοκαιρινό ματς, τόσο εορταστικό που το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε σαν μια πλατεία χωριού. Το παιχνίδι διακόπηκε αρκετές φορές μπροστά στην λαχτάρα των οπαδών να μπουκάρουν, που άφησε σε κακή θέση τους υπεύθυνους ασφαλείας στο γήπεδο των Redksins.

Οι νέοι αφθονούσαν στη σύνθεση. Αναγκάζουν οι απουσίες των πολλών μουντιαλικών, το ζητάει το καλοκαίρι και συνδέεται με τον ρόλο του Lopetegui, ο οποίος γνωρίζει την πάστα των νεαρών πολύ καλά. Η είσοδος του Celades στο τεχνικό επιτελείο αφθονεί σ’αυτή την νεανική ιδέα που έχει καταστρώσει η Ρεάλ Μαδρίτης στις τρεις τελευταίες σεζόν. Πάνε τουλάχιστον τρεις σεζόν, που η Ρεάλ Μαδρίτης επενδύει περισσότερο σε νεαρά ταλέντα απ'ό, τι σε καθιερωμένα αστέρια. Είναι μια ριζική στροφή που ο madridismo παρατηρεί με κάποια έκπληξη. Ο σύλλογος που τίναξε στον αέρα την αγορά με τους Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ και αργότερα με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ, τώρα ψάχνει πολλά υποσχόμενους νεαρούς σε όλο τον κόσμο.

Αρκετοί απ’τους βασικούς εναντίον της Juve ανήκουν σ’αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο δεν εμπιστεύτηκε ο Zidane την προηγούμενη σεζόν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι Llorente, Theo, Ceballos, Mayoral και Vallejo πέρασαν στις μύτες των ποδιών γύρω απ’την ομάδα. Είναι πιθανό ο Theo να μην έχει βελτιώσει την πίστωσή του στα μάτια του Lopetegui. Ο Reguilón έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι εναντίον της Juve. Ο Theo, ούτε ένα λεπτό. Τα καλοκαιρινά παιχνίδια έστελναν αυτό το είδος μηνυμάτων σχετικά με το μέλλον κάποιων παικτών.

Όταν γίνεται λόγος για προετοιμασία γίνεται λόγος για τέτοια ματς: άνισα, με λίγο ρυθμό, που σώζονται απ’τις λεπτομέρειες, που στην περίπτωση αυτή αντιστοιχούσαν κυρίως στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η Juve ακούγεται παντού ως πρωταθλήτρια Ιταλίας, αλλά φαίνεται ότι περιμένει τον Cristiano Ronaldo. Δεν άφησε τίποτα ενδιαφέρον στην Ουάσιγκτον και πρόσφερε κάποιο λόγο ανησυχίας: ο Buffon δεν ήταν για πάρα πολλά πράγματα, αλλά ο Szczesny διατηρεί την ταμπέλα του ασταθή τερματοφύλακα την οποία κέρδισε στην Άρσεναλ. Έπνιξε το τρίτο γκολ της Μαδρίτης κι ο Allegri τον άλλαξε με τον Perin.

Η προσοχή στράφηκε στον Bale, νέα δάδα της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την αποχώρηση του Cristiano, του οποίου η απουσία παράγει ένα μείγμα νοσταλγίας κι ορφάνιας, το κενό που αφήνουν παίκτες που σημαδεύουν εποχή. Του Bale του’λαχει να καταλάβει αυτή τη θέση, η οποία είναι πολύ περισσότερο από ποδοσφαιρική. Ο Ουαλός παίκτης πυροβόλησε τον Ζιντάν τρία λεπτά μετά το τέλος του τελικού του Κιέβου και βρίσκεται στην κατάσταση την οποία απαίτησε: βασικός χωρίς καμία σκιά γύρω του, χωρίς τον Κριστιάνο συνεχή αναφορά, χωρίς τον Ζιντάν να τον ερεθίζει και με την υποχρέωση όχι μόνο να σκοράρει, αλλά να ασκήσει μια ηγεσία που μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει.

Αυτή δεν είναι ακόμα μια σεζόν για τον Γκάρεθ. Είναι η σεζόν. Το golazo του σήμαινε την ισοφάριση με τη Juve. Ο Μπέιλ έχει διδακτορικό στα εντυπωσιακά γκολ. Χρειάζεται να προσθέσει εκείνο για το οποίο δεν έχει αποφοιτήσει ακόμη: σταθερή απόδοση, πυρετωδής δέσμευση και τύχη με τους τραυματισμούς. Η απουσία των μεταγραφών τονίζει ακόμη περισσότερο τον ρόλο ενός παίκτη που δεν έχει πλέον δικαιολογίες για να φτάσει σ’όλη τη δυναμική του.

Κάτι παρόμοιο, αλλά για άλλους λόγους, συμβαίνει στον Asensio, ο καλύτερος του παιχνιδιού με διαφορά. Εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό για να παίξει για κάποιο διάστημα ως ψευτοεννιάρι. Ήταν ένα πλήρες εύρημα. Μπέρδεψε τόσο την άμυνα της Juve, που άνθρωποι όπως ο Μπενάτια κι ο Κιελίνι έμοιαζαν πρωτάρηδες. Ο Asensio άλλαξε την πορεία του παιχνιδιού κι έδωσε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης που του έχει λείψει πολλές φορές στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έχει αναλάβει έναν δευτερεύοντα ρόλο με πάρα πολύ εφησυχασμό. Πλέον δεν γίνεται να επιτραπεί αυτή η πολυτέλεια. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει το άλμα στην κλίμακα μιας ομάδας που σέβεται πάντα την ιεραρχία εκείνων που την αξίζουν. Ενάντια στη Juve, ο Asensio ήταν τόσο ανώτερος απ’τους άλλους που έμοιαζε ολοκληρωτικά πρόθυμος να αναλάβει την πρόκληση που τον περιμένει. Ή αυτό, ή θα πρέπει ν’αναλάβει τον ρόλο του καλού παίκτη και της αιώνιας υπόσχεσης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.