News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Asensio, το εφεδρικό «εννέα»

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Του Carlos Forjanes

Ο Lopetegui τον χρησιμοποίησε εκεί κατά της Juve κι ο balear απάντησε με μια ντομπλέτα. "Είναι μια εναλλακτική", παραδέχεται ο τεχνικός. Τον χρησιμοποίησε ήδη εκεί με την Εθνική στο Ισπανία-Ιταλία του Μπερναμπέου πριν από ένα χρόνο.


Σε μεγάλα προβλήματα, έξυπνες λύσεις. Ο Lopetegui πρέπει να’χει σκεφτεί κάτι τέτοιο. Χωρίς τον τεράστιο αριθμό των γκολ που παρείχε ο Cristiano κι ούτε την υπογραφή ενός εννέα για να το επιλύσει, στο Maryland επινόησε ένα: τον Marco Asensio. Ο balear έπαιξε ψευτονεννιάρι αντικαθιστώντας τον Benzema κι όταν η Γιουβέντους θέλησε να καταλάβει την τακτική αλλαγή, της είχε βάλει ήδη δύο γκολ. Δύο ενέργειες, στην πρώτη συνεργαζόμενος με τον Vinicius και στην δεύτερη σε συνεργασία με τον Lucas και μ’ένα μεγάλο προσανατολισμένο κοντρόλ, αλλά και τα δύο καρφωμένα μέσα απ’την περιοχή. Μια παραλλαγή για να προσθέσει στα συνήθη γκολ του από απόσταση.

Asensio ψευτοεννιάρι; Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, αλλά ναι, είναι μια εναλλακτική και μαζί μου δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει", έλεγε ο Lopetegui μετά το παιχνίδι. "Πρέπει να αναζητήσουμε πόρους και σε συγκεκριμένες στιγμές μπορεί να ενεργεί εκεί ή σε άλλες καταστάσεις. Το σημαντικό δεν είναι που παίζει, αλλά πώς παίζει".

Ο Lopetegui ξέρει για τι μιλάει. Είναι στον οδικό χάρτη του να «στύβει» συλλογικά αυτό που διαθέτει και δεν είναι ένα μυστικό ότι ο mallorquín έχει γκολ (21 γκολ στις δύο πρώτες σεζόν του στα λευκά). Στην εθνική ο τεχνικός πειραματίστηκε ήδη προωθώντας τον για να κρύψει τις αναφορές απ’τους στόπερ. Το έκανε, επιπλέον, για το Ισπανία-Ιταλία (3-0) μόλις πριν από ένα χρόνο στο δρόμο προς τη Ρωσία. Ίσως γι 'αυτό δεν είναι τυχαίο ότι χθες κατέφυγε στην ίδια φόρμουλα εναντίον μιας ιταλικής ομάδας, της Juve. Οι Chiellini και Benatia υπέφεραν χθες στο FedEx Field, όπως υπέφερε η azzurra εκείνη την ημέρα στο Bernabéu.

Μια τακτική καινοτομία που επεκτείνει τους ορίζοντες. Αν εξαιρεθεί η συζήτηση σχετικά με την πραγματική θέση του Benzema, ο ρόλος του ψευτοεννιαριού είχε μειωθεί στη σύγχρονη Μαδρίτη στον Cristiano και, στιγμιαία, στον Bale. Ο Ουαλός έφτασε να’ναι αυτό στην πρώτη του σεζόν σ’ένα Clásico στο Camp Nou. Ο Asensio, στην εποχή Lopetegui, μπορεί να’ναι ο επόμενος.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.