News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Chelsea, πρόθυμη να υπογράψει τον Kepa για να αντικαταστήσει τον Courtois

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Του Sergio Santos Chozas

Όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η As, το λονδρέζικο club είναι αποφασισμένο να πληρώσει τη ρήτρα των 80 εκατομμυρίων ευρώ στην Athletic για τον τερματοφύλακα. Ο Oblak, άλλη επιλογή.


Η Τσέλσι θεωρεί χαμένο τον Courtois κι έχει ήδη επιλέξει τον αντικαταστάτη: Kepa Arrizabalaga. Όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η As, η λονδρέζικη ομάδα είναι πρόθυμη να πληρώσει τη ρήτρα των 80 εκατομμυρίων του τερματοφύλακα της Athletic. Η επιχείρηση θα’πρεπε να υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η αγορά στην Premier κλείνει την Πέμπτη στις 20:00.

Ο Arrizabalaga βλέπει αυτή τη δυνατότητα με καλό μάτι. Παρά το ότι ανανέωσε με την Athletic τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι το 2025, οι συνθήκες που θέτει η Chelsea στο τραπέζι είναι πολύ ελκυστικές. Του βελτιώνουν το μισθό που παίρνει σήμερα στο bilbaíno club (περίπου τέσσερα εκατομμύρια καθαρά ευρώ) και θα τον καταστήσουν ένα σημαντικό κομμάτι του νέου πρότζεκτ του Sarri.

Αυτή η επιχείρηση, περιέργως, θα ξεμπλόκαρε την άφιξη του Courtois στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αφού βρέθηκε ένα βήμα μακριά από την υπογραφή για το λευκό club μόλις οκτώ μήνες πριν (έφτασε να περάσει ιατρικές εξετάσεις), ο Kepa μπορεί να’ναι τώρα το κλειδί ώστε ο σημερινός τερματοφύλακας της Chelsea να προσγειωθεί στο Bernabéu. Υπό αυτή την έννοια η θέση της Μαδρίτης παραμένει η ίδια με την περασμένη εβδομάδα: ρίχνουν το μπαλάκι στην αγγλική ομάδα.

Στην ευγενή ζώνη του Μπερναμπέου δεν αποκλείουν να’ρθει ότι ο Βέλγος τερματοφύλακας ελεύθερος το καλοκαίρι του 2019 σε περίπτωση που η Τσέλσι δεν βρει αντικαταστάτη, γι’αυτό διατηρούν την ηρεμία. Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ για τον Courtois και δεν έχουν πρόθεση να κάνουν τρέλες για έναν παίκτη που μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Επιπλέον, επί του παρόντος έχουν τέσσερις τερματοφύλακες στην ομάδα (Keylor, Casilla, Lunin και Luca Zidane).

Αυτός που δεν φαίνεται πρόθυμος να συνεχίσει άλλο ένα έτος στο Λονδίνο είναι ο ίδιος ο Courtois. Όπως ενημέρωσε η «Thelegraph», ο Βέλγος τερματοφύλακας φέρεται να μην έχει εμφανιστεί σήμερα στην προπόνηση της ομάδας του και συνεχίζει στο Βέλγιο εν αναμονή ειδήσεων. Ο Σάρι, προπονητής της Τσέλσι, δήλωσε ότι θα μιλούσε με τον τερματοφύλακα επειδή θέλει μόνο «αφοσιωμένους ανθρώπους». Αλλά η θέση του ποδοσφαιριστή είναι σταθερή: θέλει μόνο να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μπροστά σ’αυτή την κατηγορηματική στάση, το μπλε σύνολο έχει επιταχύνει οριστικά την αναζήτηση ενός αντικαταστάτη κι ο Kepa Arrizabalaga είναι ο επιλεγμένος.

Η Athletic, ο άλλος εμπλεκόμενος στο θέμα αυτό, παραμένει στο περιθώριο. Ακόμη δεν γνωρίζουν τίποτα για το ενδιαφέρον της Chelsea για τον παίκτη τους. Σε κάθε περίπτωση, παραπέμπουν στη ρήτρα του, οπότε στο Stamford Bridge γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει επιλογή να αρχίσουν συνομιλίες για να μειωθεί η τιμή.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.